В момента задният мост издава доста дразнещ шум или вой. Незнам дали дифа изобщо е ремонтиран някога, но да си питам аз. При вас как шумът идващ от задмия мост и ако го отворя да му сменя лагерите дали ще утихне или така си е по дефолф. Имам предвид на другата ми кола БМВ 525Д от задния мост се чува точно леко шума от гумите а при Нивата е по-скоро като бучене.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тих заден мост
Свий
X
-
До: Тих заден мост
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеАми посотянно, от потеглянето до към 80км/ч, тогава вече леко по утихва, като към 60км/ч е нещо като пик на бученето.
Обаче отзад не съм отварял ..... но залагам на здрави лагери с паднала циментация поради недобро мазане . Лагери на главината .
Уточнихме предварително , че гумите не са Вли5, нали !
Коментар
-
И аз имах подобен шум. Оказа се, че е от лагера на главината на задното колело. Като го свалиха на гривната имаше отпечатък от ролка, без циментация. Спомних си , че преди 2-3хиляди км. ударих джантата в голяма дупка. Срещу 100лв шума утихнаИскаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
0894328706
Коментар
-
Ами ще я дигна и ще я прослусам да видя какъв шум издава, то ако е заминал лагера той ще си шуми и без да е натоварен. Гумите не са ВЛИ-5. Днес ходих в един магазин за легери да питам за лагерите SNR единия е 39лева и то външните обаче са капсуловани, не знам това добре ли е или трябва да са открити. А другите които държат касетата на дифа са само руски стандарт и са 12 лева бройката. И сега да питам лагера на полуоската отворен ли трябва да бъде или капсулован?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар