Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тих заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тих заден мост

В момента задният мост издава доста дразнещ шум или вой. Незнам дали дифа изобщо е ремонтиран някога, но да си питам аз. При вас как шумът идващ от задмия мост и ако го отворя да му сменя лагерите дали ще утихне или така си е по дефолф. Имам предвид на другата ми кола БМВ 525Д от задния мост се чува точно леко шума от гумите а при Нивата е по-скоро като бучене.

До: Тих заден мост

Задният диф на Нива изобщо не трябва да се чува. Ако говориш за бученето на гумите ВлИ-5 - с тях е така, но не знам дали това имаш предвид.

Коментар

Гумите са някакви Мишлен 195/55/15 с Витарови джанти. Джантите не са криви а гумите са нормални шосейни гуми. Отзад обяче се чува голямо бучене.

Коментар

Не трябва да се чува. Лагер?

Коментар

При твоята Нива как е, Ясене чува ли се нещо като изключим шума от гумите.

Коментар

казах вече, задният мост е абсолютно тих - или поне достатъчно тих, за да не чувам нищо от него през шума от раздатъчна и скоростна кутия.

Коментар

Ясна е работа, ще трябва да го отварям и да подменям всичко вътре.

Коментар

чакай, преди да си казал всичко - при какви обстоятелства има повече шум - при подаване на газ, при отнемане, при изключен от скорост, при завой или всичко е равномерно?

Коментар

Ами посотянно, от потеглянето до към 80км/ч, тогава вече леко по утихва, като към 60км/ч е нещо като пик на бученето.

Коментар

Това с пика прилича да е от гуми. Може и лагери. Но самия диференциал - май не.

Коментар

Вдигни последователно задните колела и провери за "ромолене" на лагер.Просто включи примерно на 3-та предавка и преслушай колелата.При това най-важно е да не падне автомобилът-подсигури го добре.Почти съм сигурен,че е лагер на полувала.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                        Ами посотянно, от потеглянето до към 80км/ч, тогава вече леко по утихва, като към 60км/ч е нещо като пик на бученето.
                        Ако е в предницата - това са лагери на главина. Паднала циментация и от там идва якото бучене . На моменти дори се чува като "страшно".
                        Обаче отзад не съм отварял ..... но залагам на здрави лагери с паднала циментация поради недобро мазане . Лагери на главината .
                        Уточнихме предварително , че гумите не са Вли5, нали !

Коментар

И аз имах подобен шум. Оказа се, че е от лагера на главината на задното колело. Като го свалиха на гривната имаше отпечатък от ролка, без циментация. Спомних си , че преди 2-3хиляди км. ударих джантата в голяма дупка. Срещу 100лв шума утихна
                          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                          0894328706

Коментар

Ами ще я дигна и ще я прослусам да видя какъв шум издава, то ако е заминал лагера той ще си шуми и без да е натоварен. Гумите не са ВЛИ-5. Днес ходих в един магазин за легери да питам за лагерите SNR единия е 39лева и то външните обаче са капсуловани, не знам това добре ли е или трябва да са открити. А другите които държат касетата на дифа са само руски стандарт и са 12 лева бройката. И сега да питам лагера на полуоската отворен ли трябва да бъде или капсулован?

Коментар

Капсулован е по принцип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X