До: лада нива 1.9д
Вярно ти дума Ясен. Нивовския бензинов мотор (2106) въпреки допотопната си конструкция (нищо лошо няма в което иначе) бие
по характеристики изобщо неудачния за джипка XUD9. Мотора ВАЗ 2106 вади 121 Нютона въртящ момент на 3000 об/мин. Макс. мощност около 80 к.с. на 5400 об/мин. Което го прави определено силен и рязък в ниски и средни об/мин. Където работи най-добре и най-пълноценно. Не, че нещо му пречи да работи на 5400 дълго време, просто идва икономически неизгоден. При нормална експлоатация, Нива с мотор 1600 е доста живо и пъргаво желязо. На сафалт дори се опитва да понавървява. М, може да бъде по-изгодна от нафтата - като й се монтира АГУ. Което, почти не променя динамиката на силовия агрегат. Който в сравнение с прочутия дизел....просто няма какво да му се развали. Има само един трапецовиден ремък, дето върти алтернатор и водна помпа. Прост е, тъп е поддържа се лесно, все ще извърти 150-200 000. До тогава самото купе ще е взело-дало своето. Така че особен смисъл от мотори, дето карат по 500 хил., точно в този автомобил не виждам.
Е, ако те кефи задължително дизелова Нива, това е друга работа.
Не си се объркал. Диференциали стават 1:1 от всякакви задноприводни от същата марка. Трансмисията на същите, без проблем държи 120-140 к.с. и 180 Нютона моменти. Даже и на обороти държи. За диференциалите, ако никога не въртиш гуми и не потегляш с пилежи - няма да се строшат.
Първоначално публикуван от cecoa1
Преглед на мнение
Вярно ти дума Ясен. Нивовския бензинов мотор (2106) въпреки допотопната си конструкция (нищо лошо няма в което иначе) бие
по характеристики изобщо неудачния за джипка XUD9. Мотора ВАЗ 2106 вади 121 Нютона въртящ момент на 3000 об/мин. Макс. мощност около 80 к.с. на 5400 об/мин. Което го прави определено силен и рязък в ниски и средни об/мин. Където работи най-добре и най-пълноценно. Не, че нещо му пречи да работи на 5400 дълго време, просто идва икономически неизгоден. При нормална експлоатация, Нива с мотор 1600 е доста живо и пъргаво желязо. На сафалт дори се опитва да понавървява. М, може да бъде по-изгодна от нафтата - като й се монтира АГУ. Което, почти не променя динамиката на силовия агрегат. Който в сравнение с прочутия дизел....просто няма какво да му се развали. Има само един трапецовиден ремък, дето върти алтернатор и водна помпа. Прост е, тъп е поддържа се лесно, все ще извърти 150-200 000. До тогава самото купе ще е взело-дало своето. Така че особен смисъл от мотори, дето карат по 500 хил., точно в този автомобил не виждам.
Не си се объркал. Диференциали стават 1:1 от всякакви задноприводни от същата марка. Трансмисията на същите, без проблем държи 120-140 к.с. и 180 Нютона моменти. Даже и на обороти държи. За диференциалите, ако никога не въртиш гуми и не потегляш с пилежи - няма да се строшат.
)
няма спор но искам да пробвам чист дизел стига да не е продадена
.Карах я ,смея да кажа че съм по скоро разочарован от нея.Моето мнение е че не е това трансмисията за този мотор.За да преминаваш от предавка на предавка нагоре трябва да взимаш здравето на този мотор.Иначе вехне.Макар и от по ниски обороти, въртящия момент не впечатлява.С 5 ск. кутия е - 5-тата е неизползвуема по моему.Дали щото съм фен на безнина и оборотите,не ми допада еластичността.Всичко е сякаш с мъка и ,,клизма''.От вибрацийте ( майко мила) предния диф мине не мине пада.Свикнаха да го притягат и вече няма грижи.като + мога определено да изтъкна вакуум помпата за сервото на спирачките.Спира много добре , невероятно добре за руска кола.Мотора е тежък,с което и волана става (на асфалт) още по тежък.Въпреки че не сме кокони и това не ни бърка нас.На офроуд (ловджий са цялата фамилия) е добре,макар отпред сериозно да си натежава.Колата не е цветуща и явно има какво да се желае от състоянието и.Стъпи им 4000 и малко , което за мен не са малко пари за кола която повече се чупи,отколкото се кара.По принцип не съм хич фен на ВАЗ,особено на тази концепция която колкото и проста няма по моему ресурса да придава цена на едно возило,висока от всяка гледна точка.Че няма много аналози в класа си е факт.Но не е това дизеловия всъдеход който може да се очаква.На хартия много,на практика нищо.Чупи се повече дори и от 37 годишния ми Москвич.Което е много.
Коментар