Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Да ползвам поста ти за да ви кажа :
    С пружините шега не бива - това го знае всеки. Много са яки и опасни в натегнато (сгънато положение). Все пак ето как аз слагам и махам пружините.
    Повдигаш колелото и така сгъваш пружината. Със стоманена тел - 2 мм връзваш пружината на поне 3 места и с клещи стягаш колкото можеш Така пруж. остава свита .
    Подпираш купето освобождаваш амортисьора и махаш крика от моста . Остава подпряна на купето.Моста увисва.
    Пружината нали е свита - излиза с лекота, с малко пиниз наляво-и .... готово.
    До тук беше по-лесната част. Внимавайте - пружината е натегната и опасна!
    Новата пружина - взимате въжета за багаж - с машинка за стягане (дяволчета) . Дано ме разбрахте или .... да снимам .
    С такова въже (то всъщност е лента ) натягате новата пружина колкото искате . Трябват ви две такива ленти(въжета).
    С машинката (тя е тресчотка ) се натяга лесно. Слагате пружината в гнездото и подпирате моста. Така натоварвате пружината и освобождаването на въжетата е лесно.
    Жалко , че не съм се сещал да снимам до сега, но нали сте техничари - разбрахте ме. Ако има въпроси - тук съм...
    Ясно е , че има стяжки, скоби за пружини .... но на Нивата трудно влизат и трудно се натягат. Имам и дълги и къси скоби. Не стават....
    Друго интересно - вместо да взимате по-яки пружини от волга и да режете - защо не добавите една-две врътки от ладова пружина. Става със заварка. Пасва идеално. Пробвано е вече . Така може да вдигате до 7-8 см купето.
    Айде - успех !
    Да това с пружините е интересна работа От как го видях на твоята нива, се замислих, дали пък да не заваря и аз
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
      Колега, къде ги намери пружините и на каква цена?
      В Ямбол-60лв. общо за двете,в Сливен-50лв.Довечера ще кача 2-3 снимки с новите пружини.

Коментар

Чакаме. И лифта ме блазни и вероятно като сложа Ласса ще дойда да разгледам как си го направил. Само се чудя - с тези пружини няма ли предницата да изгуби и малките ходове които има.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          Чакаме. И лифта ме блазни и вероятно като сложа Ласса ще дойда да разгледам как си го направил. Само се чудя - с тези пружини няма ли предницата да изгуби и малките ходове които има.
          Да, но пък за сметка на това се вдига самата кола..
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

[QUOTE=b.bore@mail.bg;1400967]
            Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Ем като ти се навре в калника може да означава че ти е мноооооооооооооого мека пружината .
            Калин е прав. Друг е въпроса че и с оригиналното окачване предницата е с много малки ходове.

Коментар

Ето и някоя снимка как стана машината.За тези,които имат интерес ще спомена,че пружините ги скъсих с две витки и половина.Гледах,мерих,правих,струвах и се оказа,че ако ги сложа без рязане просто окачването щеше да остане в крайно разпънато положение-/поне с моите амортисьори/.Не искам да споря с никой,но ми се струва,че да се сложат Волгови пружини без рязане си е кофти решение.Просто пружините са значително по-дълги от стандартните Нивови с поне 6см. и всичко отпред се променя коренно,а поне за мен това не е добре.В момента колата с гуми Ласа ОК-144 е с клиренс 31см.Смятам,че това е предостатъчно и няма смисъл от повече "натягане" на окачването при положение,че задния диф е едва на 24.5см. височина.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Янко Желязков; 22-01-11, 17:03.

Коментар

Станало е супер !
                Освен пружините друго нещо майсторил ли си ? (подложки .. друго )

Коментар

Имам само една забележка - трябваше да им цапнеш една червена боя с цвета на купето Много хубаво е станало. Напролет ще идвам при теб с една торба втулки, подложки и пружини и нещо голямо за почерпка май.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Станало е супер !
                    Освен пружините друго нещо майсторил ли си ? (подложки .. друго )
                    Абсолютно нищо колега.Преди бях с подложки-/втулки/ под чашите на пружините,но днес ги махнах,защото лифта с тях+Волговите пружини щеше да стане прекалено голям.Мисля,че така е добре и няма смисъл от повече пипане.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      Имам само една забележка - трябваше да им цапнеш една червена боя с цвета на купето Много хубаво е станало. Напролет ще идвам при теб с една торба втулки, подложки и пружини и нещо голямо за почерпка май.
                      Нямаш проблеми колега-ще я нагласим Нивичката,както желаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                        Абсолютно нищо колега.Преди бях с подложки-/втулки/ под чашите на пружините,но днес ги махнах,защото лифта с тях+Волговите пружини щеше да стане прекалено голям.Мисля,че така е добре и няма смисъл от повече пипане.
                        И аз така мисля - станало е много добре. Питам защото ще удължавам предните пружини и аз. (за проба )

Коментар

С какви предни амове си? А какви са ти задните пружини?
                          Иначе Нивата добре се е "натопорчила" Супер е!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                            С какви предни амове си? А какви са ти задните пружини?
                            Иначе Нивата добре се е "натопорчила" Супер е!
                            Предните амове са някакви Руски-на тях пише "ДААЗ" и са си стандартна дължина.Задните пружини са ми оригиналните,като над тях съм поставил гуменометална подложка 5см.Това е всичко,което съм пипал.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                              Предните амове са някакви Руски-на тях пише "ДААЗ" и са си стандартна дължина.Задните пружини са ми оригиналните,като над тях съм поставил гуменометална подложка 5см.Това е всичко,което съм пипал.
                              Колега Янко.При тази подложка 5см, не прави ли раздвижна стаб.Щанга ??Защото много бяга дифа на Ляво???
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Колега Янко.При тази подложка 5см, не прави ли раздвижна стаб.Щанга ??Защото много бяга дифа на Ляво???
                                Прав си Бобчо,така е,но аз все още не съм направил щангата раздвижна-това ми предстои в близко бъдеще.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X