Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

Едвам ги намерих.Имам един приятел,който има магазин за части и се разваня тук-там.Първо мислех,че може да се направи поръчка,но явно поради малкия интерес това е невъзможно.Магазина на приятеля ми е в Благоевград,но прожините ги докараха от централен склад-за мой късмет собственика е взел с другите прожини един чифт.Още не съм ги монтирал,живи и здрави като се по стопли малко тогава

Коментар

Те не са ли абсолютно същите, както на обикновената Нива?!?

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Те не са ли абсолютно същите, както на обикновената Нива?!?
        Не, те май са по дълги..Ако говориш за Шевролетовите, ама те и волговите пак са по дълги, защото се режеше витка и нещо май..(по спомен)
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Хмм. А тези волговите ако ги сложа без да режа дали ще трябва да сменям и амортисьорите ...
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Хмм. А тези волговите ако ги сложа без да режа дали ще трябва да сменям и амортисьорите ...
            Да, амортисьорите идват къси и опират в ограничителите.
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ти остави амортисьорите,ами какво ще правиш с каретата.Лифтът отпред ще дойде прекалено голям и след всяка разходка ще се прибираш на задно предаване.Те затова Руснаците ги режат,ама с колко беше не се сещам-май витка и половина.

Коментар

Ок. Нека някой ако се сеща точно колко се режат да сподели, че руския не ми е силна страна...
                Александър

Коментар

Ако искаш да режеш-сваляш оригиналната прожина и режеш по нея.Нивовата прожина е 8намотки и половина,волговата 10намотки.Можеш да си я оставиш в оригинален вид волговата прожина,няма да имаш проблеми нито с карета нито с полуоски.На Борислав нивата от разлог е с предни прожини от волга,който не са рязани и човека си я кара с Фенох(стандартен размер амове).Малко съм скептичен към това,че каретата се скапват бързо.Аз съм с 3см гумена подложка на прожините и 3см подложка на горния шарнир и горния носач.Веждата на калника ми е на 91см височина,това с Росава гуми,който са 66см високи.Е колата се експлотира ежедневно и постоянно-ползва се като ежедневен автомобил и прави много километри.До сега не съм имал проблеми с карета или полуоските.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Ти остави амортисьорите,ами какво ще правиш с каретата.Лифтът отпред ще дойде прекалено голям и след всяка разходка ще се прибираш на задно предаване.Те затова Руснаците ги режат,ама с колко беше не се сещам-май витка и половина.
                    Моита е с волгови пружини и нема ядове вече година и полвина се кара така с с нови волгови пружини от магазин само гумите се регулираа и караш .
                    [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
                      Моита е с волгови пружини и нема ядове вече година и полвина се кара така с с нови волгови пружини от магазин само гумите се регулираа и караш .
                      Добре щом е тъй.Я кажи колко е лифта с Волговите пружини колега?

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
                        Нивата на Борката с Волговите Пружини:

Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                          Добре щом е тъй.Я кажи колко е лифта с Волговите пружини колега?
                          Незнам колко е точно ама като я паркирам до друга нива е видимо по-висока.
                          [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Ок. Нека някой ако се сеща точно колко се режат да сподели, че руския не ми е силна страна...
                            две навивки и полувина се режат.

Коментар

Сега остава да разберем дали се чупят карета повече като се повдигне или не. Аз си мисля, че щом се режат две навивки и половина за да стане същата дължина, може спокойно да се отреже 1 и половина и да остане малко по-висока колата, но не прекомерно за да не се променя много геометрията.
                              Александър

Коментар

вдигането зависи най вече от подлошките между горния шарнир.и да искаш неможе да сложиш много дълга пружина защото няма да можеш да събереш двата шарнирни болта.затова трябва подлошки между горния шарнир и носача.височината се определя от тях дали ще бъдат 3см или 4см.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X