Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглене на Нива с камионджийски колани

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теглене на Нива с камионджийски колани

Не всеки има вьзможност да си купи лебедка при полужение , че сега си е купил джип . А на всеки който сега си е купил джип му се изка да го изпробва офф ролд . Като затьнем какво правим ? Викаме неволята или се опитваме да излезем от калта . Не смятам , че камионджийският колан с тресчотка е по-лош от китайската инпровизирана лебедка сгьната от сьщата тенекия с вьже ф 6 с дьлжина на вьжето 2 метра на полиспас с КПД 1 т и нагоре до 4 т . За сьжаление не знам как да качвам снимки за да ви я покажа но мисля , че всички се сещат за какво пиша . Бях чел в форума побликация за вьпросните рьчни лебедки .
    Последно редактирано от cernia.1977; 29-10-09, 22:46.

Коментар

Не се пали!Ползвай си коланите и не обръщай внимание на всеки.
      Това,дали са опасни е несериозен въпрос от незапознати хора.
      За НЕмислещия човек и ходенето по улицата е опасно!

Явно границата на приложимост включва и твоите приложения.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
        Не всеки има вьзможност да си купи лебедка при полужение , че сега си е купил джип . А на всеки който сега си е купил джип му се изка да го изпробва офф ролд . Като затьнем какво правим ? Викаме неволята или се опитваме да излезем от калта . Не смятам , че камионджийският колан с тресчотка е по-лош от китайската инпровизирана лебедка сгьната от сьщата тенекия с вьже ф 6 с дьлжина на вьжето 2 метра на полиспас с КПД 1 т и нагоре до 4 т . За сьжаление не знам как да качвам снимки за да ви я покажа но мисля , че всички се сещат за какво пиша . Бях чел в форума побликация за вьпросните рьчни лебедки .
        Явно си доста як в ръцете...С подобно чудо се пробвахме да издърпаме евро палет от бус...Тегло на палета-около 900 кг.Последва неравна борба...Накрая го дръпнахме с мотокара...Аз лично не бих се пробвал да се вадя с подобно нещо.Иначе си прав,не е по-лош колана от ръчна лебедка-и двете не стават
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          С такъв колан преди 20 дни си вадихме бъгитата от калта. Тресчотките вадят по 20 см, и се налага подпиране на машината, освобождаване на тресчотката, опъване на колана, и пак навиване. Около 50-60 пъти
          Ама като закъсаш и нямаш изход...
          Но все пак бъгитата са по 500 кг. И навиването на въжето си беше изпитание за мускулите. За джип не ми се мисли какво ще е.
          Ама както казах-като те налегне нуждата...
          Иначе за здравината-на Приморско се опитах да съборя едно дърво с такъв колан:
          Но не успях. Само витарата забуксува на място.
          Та по мое мнение-става за сериозна работа. Когато няма лебедка, и "правилно" въже разбира се!
          Коланите са достатъчно здрави за Нива . За леки закъсации - стават .
          За кал - само ако е суха . Ако е истинска кал ( вече пробвах) - след първото изпъване и отпускане за второ изпъване - калта влиза в тресчотката и става трудно да се ползва тресчотката . Опит.......горчив ...
          Все пак - за импровизации и проби винаги има време( ако има желание ).
          Последно редактирано от bgbul; 29-10-09, 23:04.

Коментар

...
            За сега сьм го вадил навсякаде кьдето сьм спирал да се движа .
            Стана веселба.
            Дай един клип как вадиш Нивата.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Явно си доста як в ръцете...С подобно чудо се пробвахме да издърпаме евро палет от бус...Тегло на палета-около 900 кг.Последва неравна борба...Накрая го дръпнахме с мотокара...Аз лично не бих се пробвал да се вадя с подобно нещо.Иначе си прав,не е по-лош колана от ръчна лебедка-и двете не стават
              Аз сьм дьрпал ескалатор тежащ 11 т сьс китайската рьчна лебедка от 1 т . Ескалатора беше вьрху 4 транспортни колички . Който се сьмнява може да дойде да види при следващият ми монтаж .

Коментар

Аз сьм дьрпал ескалатор тежащ 11 т сьс китайската рьчна лебедка от 1 т . Ескалатора беше вьрху 4 транспортни колички . Който се сьмнява може да дойде да види при следващият ми монтаж .
                Количките май се търкалят...Докато заседналата Нива май не...
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  ...
                  За кал - само ако е суха...
                  Венелине, стига бе братко, откъде я измисли тая "суха кал"!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Количките май се търкалят...Докато заседналата Нива май не...
                    Количките се таркалят ( 11 тона ) . Нива в кал , гуми трудно вьртящи 4 броя , 1,6 т но и те се таркалят !!!

Коментар

Количките се таркалят ( 11 тона ) . Нива в кал , гуми трудно вьртящи 4 броя , 1,6 т но и те се таркалят !!!
                      ти си знаеш...Явно си доооста як в ръцете...Но повярвай,ще ти мине мерака

П.П.:Размърдай мозъка си Андро, виното как е сухо щом тече...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Продължавам да се интересувам - когато някой се осакати, благодарение на самоувереността на двама невежи, позволили си непроверен съвет, какво ще правим? Ще пишем в прокуратурата, или ще говорите нощеска в гората с едни хора, упълномощени от неназован сайт?
                        Юридически вече сте вътре - публично са ви посочени примери на опасни състояния на предложеното устройство, а вие сте продължили да го препоръчвате, без да предложите съвети по преодоляване на проблема. В разрез с утвърдената инженерна практика, стандартите, и изрично посочените на фабричната опаковка на изделието, ограничения.
                        Незнанието е простимо, за оправяне на работата има сайтове като този. Агресивното насаждане на невежество и технически авантюризъм, вече е друг разговор, и други години.
                        Път с дупки, и небе на квадратчета са противоположни неща. Спрете и помислете.

Коментар

Не ме резбирайте погрешно . Не искам да споря . Питам за опит от препатили от такива колани . Предварително благодаря !!!

Коментар

Върви ми да заключвам теми в този раздел. Стефан е прав, да се натовари тон и половина Жип на нещо, предназначено да натегне статично въже, ... ръцете и краката са си ваши, но този съвет няма да получите тук. Не е война, не умира някой, за да се поемат такива рискове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X