Теглил ли е някой Нива и как с такива колани . Могат ли да заместят лебетка , ако се комбинират и как ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теглене на Нива с камионджийски колани
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Теглене на Нива с камионджийски колани
Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнениеТеглил ли е някой Нива и как с такива колани . Могат ли да заместят лебетка , ако се комбинират и как ?
Ако са обтяжни колани с тресчотка - стават само за леки препятствия и то на равното .
Паднеш ли в дупка ( да легнеш на раздатката ) или наклон - забрави . Не става !
И аз пробвах .... и накрая извиках приятел( след 4 часа проби).
Най-лошото е , че все пак разчиташ на тях .....
Коментар
-
Не се майтапя , лично аз сам си приспособил два колана скрепени един за друг . Нямам лебетка засега , но не мисля да си слагам (засега) . Не сьм обурудван за тежьк офф роуд , но и смятам ,че Нивата не е джип за такьв , поне моя още е нов . За сега сьм го вадил навсякаде кьдето сьм спирал да се движа .
Коментар
-
Само ,ако не си затънал в калта ,защото там се къса много лесно.На асфалта може.А,като лебетка е опасно.Тези колани са за укрепване на товари не предвидени за разтягане от "НИВА" и ............Успех.[I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от MiTaKa_ Преглед на мнениеСамо ,ако не си затънал в калта ,защото там се къса много лесно.На асфалта може.А,като лебетка е опасно.Тези колани са за укрепване на товари не предвидени за разтягане от "НИВА" и ............Успех.Последно редактирано от cernia.1977; 28-10-09, 21:40.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеПо-добре не го прави. Много са яки, не им остава никаква еластика, и трошат и късат. Държат се като стоманени въжета.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеПо-добре не го прави. Много са яки, не им остава никаква еластика, и трошат и късат. Държат се като стоманени въжета.
Коментар
-
Момчета,като профи тираджия мога да кажа че коланите са супер здрави,само да не се протрият,като колан за теглене става но като лебетка......рамото на трезчотката е много късо и ще е тегаво да се извади джипа!ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Да,колана е здрав но тресчотката не става-слаба и с малък ход.
С такъв колан съм теглил камиони....празни де,но все пак....Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнениеМомчета,като профи тираджия мога да кажа че коланите са супер здрави,само да не се протрият,като колан за теглене става но като лебетка......рамото на трезчотката е много късо и ще е тегаво да се извади джипа!
Коментар
-
Щом си пробвал и става...добре.
Нивата е доста лека,за по-тежки коли тресчотката ще има ли сила?
Може и някакво удължение да се измисли сигурно,за по-голямо рамо.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
С такъв колан преди 20 дни си вадихме бъгитата от калта. Тресчотките вадят по 20 см, и се налага подпиране на машината, освобождаване на тресчотката, опъване на колана, и пак навиване. Около 50-60 пъти
Ама като закъсаш и нямаш изход...
Но все пак бъгитата са по 500 кг. И навиването на въжето си беше изпитание за мускулите. За джип не ми се мисли какво ще е.
Ама както казах-като те налегне нуждата...
Иначе за здравината-на Приморско се опитах да съборя едно дърво с такъв колан:
Но не успях. Само витарата забуксува на място.
Това за събарянето-на майтап. Причината беше, че исках да изпитам здравината на клуповете в краищата зашити от мен предния ден на ръка с губерка. С най-обикновен черен конец. И резултатът е добър.
Направих и друг тест-дърпах една окопала се УАЗ-ка в пясъка, и се скъса нейното въже, а моето от камион си беше непокътнато. Накрая ме теглиха 10-15 км до бензиностанцията, пак с този колан, вярно по асфалта, но все се представяше добре.
Та по мое мнение-става за сериозна работа. Когато няма лебедка, и "правилно" въже разбира се!Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Такава дивотия не ми и мина през ума. Мислех че искате да го използвате просто като буксирно.
Айде сега разгледайте конструкцията, и помислете за какво е правено това нещо. Въже с обтегач, и толкова. За статично натоварване. После помислете какво ще стане когато натегната лента започне да се усуква, какво - когато ламаринката започне да се сгъва. А също така - дали има с какво да отговаряте, когато някой се пребие от такъв безумен съвет.
Удавникът има право да се хваща за сламката. Но това удавника. А вие предлагате да сменим параходите с книжни кесийки с коркови тапи. Понеже веднъж съседчето пуснало котката така, и тя минала през цялата локва на вашта улица, и изобщо не се удавила. Морето е голямо, в него ще успее да се удави.
Има такова понятие - граници на приложимост. Не е лошо, преди да вика Еврика!, човек да помисли за възможните поведения на устройството, поне в обичайните случаи. За крайни и не говорим.
Срамота, господа, срамота ...(((
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар