Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобили ВАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автомобили ВАЗ

Таа Бай Тошо какво разправяше за дрифта с лада ,защото в youtube има фрапантни клипчета особено първото като напишеш LADA DRIFT
    Ти гледаш youtube, аз съм участвал в реално изпълнение на такъв автомобил.
    Я, я вземи да плъзгаш контролирано Жигули, на сух асфалт. Пробвай се. След това опитай с друг, стандартен западен, задноприводен автомобил. Може и с 1600 мотор. Разликата в резултата и ефекта, за тях мислил ли си? Това, че за Жигулито части читави почти не останаха, а стават все по-скъпи, но долнопробни..... взимаш ли го в предвид? Здраво било - здрава е в сравнение с Москвич 407. Иначе всичките Класики са един дол дренки. И с гадна, трудоемка за ремонт предница. Която има много неща, които биха се повредили. При това, не трудно.

На сняг, всичките буксуват. То и ремъчния 1300- 2105 е с няколко коня отгоре над верижния 21011. Само заради ангренажа. Жигулито 1200, никога не съм го харесвал. Нито на вид, нито на салон, нито на мотор, нито на вървене.....

Коментар

И с гадна, трудоемка за ремонт предница
      С това не съм съгласен цялата предница 50лв. и 30лв труд.

Коментар

Не се подлъгвай-това беше така преди 9-10 години.Сега само шарнирните ти болтове са по 10 лева и то не оригинални на ОАО Автоваз,а разни на Фенокс,Начало,Мастър спорт и др. подобни заводи.Апък ако някой се хване да прави цялостен ремонт на предница за 30лв. значи,че просто не уважава себе си.Хамалогията е голяма,особено ако автомобила силно корозирал.Все нещо ще се запъне или скъса и си отваряш още работа.Затова вече и повечето сервизи отказват да правят Лади на по 25+ години.Не е толкова лесно,както си мислят някои незанимавали се хора.

Коментар

А за ВАЗ 2107, 1500 кубиков мотор и 4 степенна скоростна кутия някой да сподели мнение? По-качествено ли са сглобени или същата работа като 2105, които са доста калпави?

Коментар

Преди около 8 години за последно ремонтирах предница на жигула комби и на горния носач оста не излиза бой скоби и неще да излезе и това е и хванах малкия флекс започнах да я режа то ми неудобно то ми пръска ама псувам и режа и в този момент ми минава през погеда баща ми и го питам абе ти едно време имаше жигула кажи ми как човек като теб неразбиращ и без инструменти свестни как ги сменяше тия втулки а той ми отговаря смяната беше песен проблема беше да ги намериш.И с мойте думи еб...мти песента разговора приключи предницата е отвратитена за ремонт особенно на 30 годишни коли и за 30 лв незнам кой ще бъхта два дена по нея като пътно поведение се държи под всякаква критика много къс ход и много недозавиване и прекалено много части които в момента са пълни боклуци и нищо не изкарват.Я да видим какво имаше 8-селенови втулки 4-шарнира 1-хебел 1- централна щанга 4-накрайника и колко струва всичко това?
            А какво има в един стандартен автомобил? 4 селенови втулки 2- шарнира 4-накрайника почти на същите пари в пъти по издражливи и в пъти по добро пътно поведение е струва ли си да коментираме тая реликва повече?
            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
              Преди около 8 години за последно ремонтирах предница на жигула комби и на горния носач оста не излиза бой скоби и неще да излезе и това е и хванах малкия флекс започнах да я режа то ми неудобно то ми пръска ама псувам и режа и в този момент ми минава през погеда баща ми и го питам абе ти едно време имаше жигула кажи ми как човек като теб неразбиращ и без инструменти свестни как ги сменяше тия втулки а той ми отговаря смяната беше песен проблема беше да ги намериш.И с мойте думи еб...мти песента разговора приключи предницата е отвратитена за ремонт особенно на 30 годишни коли и за 30 лв незнам кой ще бъхта два дена по нея като пътно поведение се държи под всякаква критика много къс ход и много недозавиване и прекалено много части които в момента са пълни боклуци и нищо не изкарват.Я да видим какво имаше 8-селенови втулки 4-шарнира 1-хебел 1- централна щанга 4-накрайника и колко струва всичко това?
              А какво има в един стандартен автомобил? 4 селенови втулки 2- шарнира 4-накрайника почти на същите пари в пъти по издражливи и в пъти по добро пътно поведение е струва ли си да коментираме тая реликва повече?
              колега забравяш най-важното волана се върти като на зил особено ако сложиш спортно курмило
              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

можели някой да даде цена на цяла нова предница (нови кошове) и колко ще струва майстор да ги смени питам от любопитство а зглабянето и разглабянето е лесно като "малка децка игра"
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Много си прав. Виж, за човек фанатик и манияк, невъзможни неща няма. И за сервизите си прав и изобщо си схванал моята теза. Реликвата бива да си я държиш от сантименталност. При положение, че е запазен автомобил, с оригиналната си боя, хром, малко реални километри и в общи линии благо техническо състояние. Тя тогава и няма да се чупи толкова, защото още по-рядко ще се движи.

Цялата предница, без носачите и амортисьорите.....много зависи от самите части и тяхния произход. Аз съм най-доволен от СССР резервите. Държат доста повече от Руските. Но и се намират много, много трудно оригинални и истински такива. Намериш ли, обаче - само шарнирите на носачите извървяват пробег над 80 000 км. по Бг. пътища. Иначе, от съвременните - само едни горе-долу свястни шарнири (2 горни/2долни) излизат 100лв. Накрайниците и те грубо 80 лв. Средната щанга да речем 17 ментетата, 20 полуфабриката и ,,колкото се спазариш" оригиналната СССР, ако изнамериш. Кормилната кутия, най-добре да се пази старата. Кормилен хебел с лагери, а не втулки - 20-30 лв. Главини, лагери към тях, дискове, спирачни апарати няма да ги слагам. Иначе, когато карантията на това тъпо и гадно окачване е правилната и ремонтирана кадърно, поведението става доста приятно, стегнато, а возията неусетна.....поне до 100 км/ч. И е далеч от спортно усещане. То и заради предавателното число на кормилна кутия, всичките тия накрайници все ябълковидни стегнати съединения,...страничнен наклон, надлъжен наклон, сходимост...всички тия фабрични/ оригинални параметри - убиват всякаква прецизност на управлението, а от там и всякакъв ентусиазъм за спорт. Поне в това състояние е винаги на кантар да те излъже - или да поднесе задница, или да завлачи предница към някой бордюр, дърво, мантинела и прочие.
                  Последно редактирано от Тодор Живков; 01-11-09, 02:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X