Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълна синтетика в Нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пълна синтетика в Нивата

Щом е 1.6 слагай синтетично и да не те бърка. 5W40 и в този вискозитетен клас няма масло което да не става за Нива.

Коментар

Добре, ясно е, че ще е или синтетика или полусинтетика, забравяме за минералното, моментално.. Имате ли наблюдения за определени марки масла, специално за Нива, или всеки производител става?? Поне като дам пари, да знам, че ще е за нещо, което си струва Като гледам синтетиката на Тотал, за 5 килца/ 9 000/ е 45,50 лева, което не е много, а пък полу-синтетиката 10w40 36 лева, а пък минералното е 34 Така, че везните клонят към синтетика
      Друг проблем ми идва, на акъла, ако сложа синтетика, да не разчукам двигателя, че няма да си го простя P.P той Ясен го е казал
      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 21-11-13, 22:29.
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако мислиш, че със синтетиката ще пали по-лесно, заблуждаваш се и ще си дадеш парите на вятъра. А и е много вероятно да почне да го хапва. Слагай какво да е 10/40, важното е да е истинско. А и не знам каква е тая синтетика за 65 лв. Истинско ГМ 5 литра минерално или полусинтетика е 45 лв.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Както беше казал един популярен герой : Колкото по-хубаво , толкова по добре. Няма да се закашля този мотор от доброто масълце , напротив.А и трийсетина лева в полюс за цялата година не е голяма горница.
          пп Бих сложил полусинтетика 10W40 На този двигател
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Ако мислиш, че със синтетиката ще пали по-лесно, заблуждаваш се и ще си дадеш парите на вятъра. А и е много вероятно да почне да го хапва. Слагай какво да е 10/40, важното е да е истинско. А и не знам каква е тая синтетика за 65 лв. Истинско ГМ 5 литра минерално или полусинтетика е 45 лв.
            65 е в този сайт, в друг го намерих за 45,50 Уж Тотал, та знам ли.... Затова питах, наистина има логика да почне да го хапва, че нали е по финно ли, по какво се различават там, а ако почне да го хапва, няма смисъл да го наливам, че парите ще ги изяде Tа логично е да и купя полусинтетика 10w40, като среден вариант, ако отпадне синтетиката, сега ще проверя и Гм маслата
            P.P За полусинтетика на ГМ 30 лева за 5 кила Е сега съм в пълен тъч, кой вариант е по-добре, парите са лесна работа, въпроса е да е най-доброто
            И друг въпрос изникна, промивката, понеже знам, че след всяка смяна е добре да се промива двигателя с масло ли, какво е там???
            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 21-11-13, 22:48.
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Едни и същи ментета в различни опаковки. От сайтове не купувай масла. И да промиваш масло с масло...знам ли.... Тия промивки се правят по други причини и с други масла. Сменяй само филтъра и карай смело. Само гледай маслото да е истинско, че тия Тотали и Кастроли най-много ментета имат.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Едни и същи ментета в различни опаковки. От сайтове не купувай масла.
                Амиии, той магазина ми е на 10 минути с колата, този за Тотала, понеже имат сайт, та от там гледам цените, а другият сайт е в Лом...
                Та знам ли, сега се сещам, че карах малката кола, до един специализиран сервиз, само с масла и филтри се занимават, та утре ще мина и там да ги питам, какви варианти ще предложат
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Масларите често купуват големи опаковки по 200 л и го продават наливно, та може да излезе по-евтино от малките опаковки. Освен това надали ще рискуват с менте, та някой после да иде и да ги пребие.
                  Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  .... а другият сайт е в Лом...
                  А Лом е особено известен с традициите си в търговията с масла. Всички производители се изтрепват да изнасят натам и понеже складовите наличности в Лом са огромни, цените на дребно са под доставната даже. Аз затова гледам едни влакови композиции се точат към Лом....
                  Последно редактирано от kuzdov; 21-11-13, 23:00.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

И в тукашното кралство , Борисе , в брой е около 17-18 евро петте литра популярна полусинтетика 10W40. За смяна само дето таксуват повече , но ти ще си го смениш сам.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      И в тукашното кралство , Борисе , в брой е около 17-18 евро петте литра популярна полусинтетика 10W40. За смяна само дето таксуват повече , но ти ще си го смениш сам.
                      От една страна ми се иска синтетика, но пък ако почне от някъде да си го похапва и набутвация От друга страна пък 10W40 e приемлив компромис, полусинтетика, ще е по-добро от минералното, но пък има какво още да се желае Замислям се все повече за полусинтетиката, утре ще обиколя 2-3 магазина, да видим какво ще кажат и там
                      Куздов, малко съм тъп, ма не схванах това за Лом Просто седалището на сайта пише, че е Лом
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ти масло ли ще сменяваш ,или ще им ловиш спатиите

Коментар

Моята Нива я карам с полусинтетика селения (златна).
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            .... не схванах това за Лом ...
                            Бъзикам се , бре.... Те в Лом я имали 200 коли в целия град и околията, я не. И сигурно повечето карат с М10Д наливно.... Представи си какви количества продават, че да си позволят такива ниски цени.
                            Баце верно, че в Белгия са такива цените на някои масла, ма те си го бъркат там и си сигурен, че е съвсем истинско. Тука няма как да е внос, да е минало през 2-3 ръце и накрая да ти го продадат по-евтино .... Така си мисля аз де, пък може да са измислили някаква нова икономическа схема... Как да е, масла и избор колкото щеш. На нашите служебни Ниви им сипваме GM 10/40 и нямат проблем (поне с маслото)....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

За 30год. шофьорлък най не съм бил доволен от Тотал-Кварц 9000 5/40-явно е било голямо менте!
                              Напоследък се заигравам с Yacco-произвежда се само и единствено във Франция и покрива най-високите изисквания на Мерцедес.
                              И да знаеш, че кой-каквото да ти разправя има голяма разлика м/у пълна синтетика и полусинтетика при темеператури под минус 15-20C.Отделно другите по-високи качества на синтетиката.Минералното изобщо не го коментирам за зимни условия-не, че преди не се караше само с такова и то наше производство!
                              От две години имам наблюдения и добри впечатления от Репсол 10/40.
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

+1 за Yacco - то, цените им са поносими и знаеш че не сипваш менте, което е основната ми задача, като си купувам нещо.
                                Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X