Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окачване на Нива 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Окачване на Нива 1.6

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
    Кобра не става за сняг,предлагам ти Ласса ОК-144 от личен опит знам,кобра съм провал,но на друг джип(УАЗ-469Б).Кобрата е добра гума за кал,трева и сухи терени ама на сняг не я бива изобщо-други колеги могат да потвърдят,за Ласса ОК-144 нивата е като танк през снега и това могат да потвирдят други колеги ,но ти си избираш-все пак всеки човек прави своя избор.Поне аз мисля така
    колега ласата е мн. добър вариант за нивата
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

а ако наистина не ти стигат финансите може да се възползваш и от ВЛИ 5 - някъде около 90 лв бройката. приемлива алтернатива на Лассата
      Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
      Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Добър вечер колеги. Това за кобрите че не са добри за сняг вече го разбрах прочетеното до тук. За гумите ласа съща. Наясно съм че и колкото е по-тънка гумата е по-добре в снега, но е и в кълта ( по-бързо се окопава, не че с по-широката неможе ) Работата е там че не ми се купуват два вида гуми - едните за зимата а другите за след това. Примерно ласата за снега, а кобрите за калта. Работата е там че миналата зима едно приятелче с нисан патрол Y60 кара цяла зима с кобрите и от както имат джипа ( близо 2 год. ) е с тях и още ги търкаля. За гумите също има притеснение - трябват ми 16" джанти, оригиналните за нива. За тия гуми ще помисля още,ако има още някой да добави нещо за тях. Забравих да спомена че баща ми скоро има път с ТИР към Русия и ако му поръчам ще ми вземе ВЛИ-5. Каза ми че ще ги намери доста по-изгодно от колкото тук Ще видим. Първо ще мислим за окачването и ако успеем да я повдигнем дори и малко, след това ще се мисли за възможно най-голям размер гуми без да опират никъде ( става въпрос за 15" )
        А някой ако има какво още да добави за това окачване ??? Днес премерих задните подложки на прожините на нивата. Оказа се че 4.5 см Това добре ли е? Гледам на други ниви подложките са по малки. Отзад ако сложа примерно прожини от лада 4-ка комби както ме попсъветва колегата по горе и какви прожини отпред без преправяне или само с подложки, че нивата да горе-долу еднакакво висока отпред и отзад, а не както сега Толкова много въпроси имам и желание да се занимавам с машинката разбира се. Надявам се не съм прекалено нахален
        Благодаря на всички отзовали си се

Коментар

Някакви идеи още?

Коментар

Разтърси се малко из форума и ще намериш достатъчно инфо. На всичките ти въпроси е отговорено безброй пъти, ако трябва върни и някоя страница назад. http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=6950 http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=52684

Коментар

Колега прочетох и двете теми. Оказа се че ги чета за 2-ри път. Много бих искал някой да си даде скайпа и при наличие на свободно време от негова страна да ми обясни това онова, защото аз сам няма да се справя, най-вероятно баща ми ще изпълнява казаното от мен Та ти примерно kiro_vd може ли да си оставиш скайп и да те поразпитам, че като гледам как си направил твоята нива много ми харесва

Коментар

Скайпа ми е в личните ми данни, но за момента имам много работа и почти нямам време да сядам пред компа. От къде си ? Ако си някъде по-близо е най-добре да минеш и да видиш всичко, което те интересува. Първо си изясни за какво ще ползваш Нивата и тогава ще го мислиме. Имай впредвид, че ,, аз започнах само за лов и риба с почти оригинална нива, но апетита идва с яденето - виж до къде стигнах. Лебедка в купето, хидравлика, Каймани и куп др. глупости.
                Помисли си много добре какво искаш да я правиш, ще помагам с каквото мога. Поздрави

Коментар

h1pn03ui4 твоята история много наподобява моята
                  И аз имам нива под ръка, и аз с баща ми я ползваме главно за лов и леки оффроуд разхдки.
                  И аз като теб се скъсах да чета из форума какви идеи дават по-опитните колеги за лифт и за много други работи. Защото както каза колегата апетита идва с яденето.
                  Да, предницата на Нивата идва малко тежка и това се усеща доста и в завои, и в гората, но пък изнесеният по-напред център на тежестта ти дава по-големи възможности при наклони. И честно казано се отказах от лифт на нивата. Единственото, което направих по въпроса беше да си купя ласса 144 ок и понеже те са доста по-високи от оригиналните вдигат цялата кола. Решението се оказа доста сполучливо и до сега не съм имал проблеми никъде , върви и в кал, в пясък, трева, слънчоглед , на сняг не съм ги пробвал още, но колегите казват, че там им е силата.

поздрави и успех

пп скайпът ми е bo-o-om

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                    Скайпа ми е в личните ми данни, но за момента имам много работа и почти нямам време да сядам пред компа. От къде си ? Ако си някъде по-близо е най-добре да минеш и да видиш всичко, което те интересува. Първо си изясни за какво ще ползваш Нивата и тогава ще го мислиме. Имай впредвид, че ,, аз започнах само за лов и риба с почти оригинална нива, но апетита идва с яденето - виж до къде стигнах. Лебедка в купето, хидравлика, Каймани и куп др. глупости.
                    Помисли си много добре какво искаш да я правиш, ще помагам с каквото мога. Поздрави
                    Здравей колега. Аз съм от Чирпан ( намира се до Стара Загора ) Хубаво е да мина да видя лично нивата но май сме далечко един от друг. Иначе много бих се радвал да огледам нивата ти отблизо и да споделиш това онова Още веднъж казвам че доста ми харесва как си я направил и четох една тема в която споделяш че продължаваш да "ъпгрейдваш" нивата с гумим, брони и други разни благинки. Пуснал съм снимки в раздела където всички представят своите нивушки, ако имаш желание може да ги погледнеш. За сега няма нищо ново по нея, но мисля скоро време това да се промени. Разбира се, още на първата страница в тази тема съм отговорил на Вас и на себе си за какво ще се ползва нивата предимно, но няма проблеми да ви отговоря и тук. Нивата ще се ползва от баща ми за лов ( но доста рядко тъй къто заетоста му по други задача не му позволява ) аз ще ходя с нея за риба и за леки разходки извън пътя. Не крия че най-голямо удоволствие ми доставя нивата когата падне повечко сняг Надявам се до зимата да я постегна малко, да я обуя и да направя каквото мога по нея, за да я повдигна до колкото ми стигат силите. Идеята за гуми ласа ок 144 ми допада доста, а и чета доста положителни коментари за тази гуми, мисля да я обуя за зимата с такива. Голям мерак ми е ако повдигна нивата, след зимата да я обуя и с малатеста КОБРА

Коментар

Първо свали пластмасовите раздувки и брони , ако не ги свалиш ти, гората си ги взима. Направи си прилични брони от тръба или 3-4 мм ламарина.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                        Първо свали пластмасовите раздувки и брони , ако не ги свалиш ти, гората си ги взима. Направи си прилични брони от тръба или 3-4 мм ламарина.
                        Колега благодаря за съвета, но точно издувките няма да махам защото с тях ми харесва много повече. Брони също не мисля за правя. Мисля да не променям нищо във външния и вид, мисля да я оставя така. Винаги сме я пазели аз и баща ми когато сме ходили някъде извън пътя. Доста е запазена като цял и боята и много запазена в сравнения със други ниви Може би защото италянеца от който я взехме я е пазил. Искам само да сменя пружини + амове и нови гуми. Целта е да я повдигна до колкото мога с пружини+подложки и амове и след това колкото гуми се поберат. Ще я покарам нивата още известно време ( до есента ) с тези и гуми. Мисля до тогава да и "подновя" окачването и ще следват гумите. Доста четох и в нето рових. Та за сега съм намислил:
                        - предни и задни амове MONROE ( 86лв задни и 86лв предни)
                        -амове- от лада 4-ка комби ( задни ) и предни от нива + подложки.
                        -амове II-ри вариант - нови пружини ( предни и задни ) от нива + подложки ( ще видим )
                        Намислил съм след като мине зимата и се постопят снеговете нивата да бъде с подходящ размер малатеста кобра

Коментар

Колегата киро е прав-влезнеш ли в гората нема да остане нищо от тия декоративни раздувки,сабират само вода и кал,eтo отам идва големият проблем с ръждатата и силно корозиралите места по нивата,колега замисли се за тия раздувки.Нива 1.7,1997 направо се разпадна след няколко години с тия раздувки,но колата сие твоя,харесваш ги,повече ще ти хареса като хвърлиш нивата на старо желязо(скрап)..Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X