Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окачване на Нива 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Окачване на Нива 1.6

Здравейте колеги и привет на всички. От доста време чета този форум и повярвайте ми доста съм изчел и продължавам да го правя с удоволствие. Сега по темата. Тъй като съм младши шофьо, с баща ми с намислили да постегнем малко нашата Нива от към страна окачване. След сериозен оглед на нивата установихме 4-те броя изпуснали амове. Замисълът ни е да сменим четирите броя амове с нови, но по възможност да не са оригиналните които предлагат за нива, а някои по-дълги и по-надеждни. От прочетеното до тук установих че trailmaster i TJM са едни наистина доста сериозни марки предлагащи по-добро и надеждно окачане за нашите джипки. Поради липса на толкова финанси за окачване ще търсим нещо на по-ниска цена. Интерисува ме марка амове които ще "паснат" на нивичката и ще са-надеждни от оригиналните й. Давайте предложения съвети и най вече цени.
    П.С НОВ съм, извинявам се ако има нещо и моля за вашето съдействие.
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

До: Окачване на Нива 1.6

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
    ...

Замисълът ни е да сменим четирите броя амове с нови, но по възможност да не са оригиналните които предлагат за нива, а някои по-дълги и по-надеждни...
    По "надеждни" да, ама по дълги? А и това "по дълги" може да значи както буквално по дълги, така и с по голям ход.
    Без лифт "по дълги" амове не ти трябват, даже може да се окаже че трябват "по къси".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      По "надеждни" да, ама по дълги? А и това "по дълги" може да значи както буквално по дълги, така и с по голям ход.
      Без лифт "по дълги" амове не ти трябват, даже може да се окаже че трябват "по къси".
      Аха ясно. Благодаря за уточнението. Добре ако и се вземат нови прожини ( с повече навивки от оригиналните ) и по-дълги амове дали ще постигна някак инч лифт на нивата. Възможно ли е? trailmaster както разбрах са доста добри и като гледам доста хора ги ползват но не разполагам с толкова финанси за комплект пружини и амове на тази марка. До колко разбрах излизат над 1500 лв Нещо по-скромно може ли да се намери. Пружини+амове или само амове

Коментар

колега смени задните пружини (от лада 4-ка комби 46лв 2бр) и амове задни от ниса (нз цената им) а от преде нети трябват по-дълги Успех
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
          колега смени задните пружини (от лада 4-ка комби 46лв 2бр) и амове задни от ниса (нз цената им) а от преде нети трябват по-дълги Успех
          Мерси за съвета колега. Нивата отзад е по-вирната, а отпред все едно някой се е качил на предния капак и стои някак си провиснала и това не ми харесва. Иска отпред и отзад да е горе долу еднакакво вдигната. И още един въпрос към колегата pelivano. Това за прожините озтаз от лада 4-ка комби ще помисля, а ще има ли ефект и въобще удачно ли е да сложа такива прожини и отпред?

Коментар

одпред няма как да ги сложиш може да сложиш подложки и по дълги амове

Коментар

одпред няма как да ги сложиш може да сложиш подложки и по дълги амове
              Добре отпред какви други прожини мога да сложа??? Някаква марка цена??? и какви са тия амове от НИСА Не съм на ясно малко.
              А също забелязах че всички ниви отзад има подложки на прожините. Сравних моята и още една нива, оказа се на моята подложките са по-високи И още един въпрос. Каква е причината нивата отпред да стои така провиснала, дали е от това че отзад стои някак по вирната и тежеста се измества, знам ли

Коментар

Задни прожини слагай от волга,като се реже намотка и малко.Амортесиори използвай от бус(форд транзит).За предни прожини използвай,предните от мерцедес 124,слагаш и 3сантиметрови подложки над поржините-ето ти що годе лифт.За предни амортесиори-още не съм ги измислил,затова оригиналните-аз лично съм се насочил към спортно окачване,заради големите ходове,но всичко е до въсможностите на човек.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                  Добре отпред какви други прожини мога да сложа??? Някаква марка цена??? и какви са тия амове от НИСА Не съм на ясно малко.
                  А също забелязах че всички ниви отзад има подложки на прожините. Сравних моята и още една нива, оказа се на моята подложките са по-високи И още един въпрос. Каква е причината нивата отпред да стои така провиснала, дали е от това че отзад стои някак по вирната и тежеста се измества, знам ли
                  Отпред стои провиснала защото пружините отпред са вече ,,уморени,,-Не ти трябват никакви други пружини и нивовите си вършат работа с някои други доработки ще си стои перфектно.Не знам от кьде си но ако си от София или околностите мога да ти покажа доста неща които може да си направиш по нивата-стига да не те мързи-а и ще спестиш много пари.
                  0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първо трябва да си отговориш на въпроса за къкво ще ползваш нивата . Ако ще я караш основно градско с не много тежък офроуд не ти трябва нищо по различно от оригиналните части и едни хубави гуми ако ще я правиш за сериозен офроуд това изисква доста сериозни капиталовложения технически познания и опит. Тука в подфорума има много изписано за лифта на нивата само трябва да търсиш и четеш .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                      Отпред стои провиснала защото пружините отпред са вече ,,уморени,,-Не ти трябват никакви други пружини и нивовите си вършат работа с някои други доработки ще си стои перфектно.Не знам от кьде си но ако си от София или околностите мога да ти покажа доста неща които може да си направиш по нивата-стига да не те мързи-а и ще спестиш много пари.
                      Пич ако имаш нещо скайп и да влезеш в него през свободното си време да се свържем ще съм ти много благодарен и с удоволствеи ще се радвам да ми дадеш някой съвет, абе с най-големите подробности кое как. Имам много голямо желание да се занимвам с НИВАТА. А що се отнася до средства ще гледам, докъдето ми стигнат силите до там. Идеята ми още беше ако малко се повдигне с амове пружини или подложки да побера по-големи гуми. Сега нивушка е 215/75R/15 и незнайно защо се побират и за сега няма ядове. Цяла зима я карахме, не че и след зимата сме я спирали, но мисълта ми е че и с тези си гуми MICHELIN SYNCHRONE 4X4 вървя и зимата, но грайферът им сериозно намаля и сега зимата мисля за MALATESTA COBRA NT.
                      Нивата се ползва градско, през свободното време с баща ми ще ходим на лов и разбирасе за не чак толко ХАРД ОФФ, но ще се ходи по черното на разходки и лек офф роуд ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
                      Не искам много да преправям други прожини, но ако се наложи ще го правя, искам да я повдигна до колкото ми стигат силите.

Коментар

Ето и моят скайп: h1pn03ui4

Коментар

колега аз имам едни гуми за продан шарката е като на кобра ,но за съжаление едната гума я сцепих на едни камъни гумите бяха монтирани на нива и не опираха размера им е 215/65/16 на нивата и пасват точно но за уазката ми са малки ето ти и линк :http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=67801 цената според мене е добра ако решиш нешто пиши на ЛС

Коментар

колега аз имам едни гуми за продан шарката е като на кобра ,но за съжаление едната гума я сцепих на едни камъни гумите бяха монтирани на нива и не опираха размера им е 215/65/16 на нивата и пасват точно но за уазката ми са малки ето ти и линк :http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=67801 цената според мене е добра ако решиш нешто пиши на ЛС
                            Благодаря колега за предложението, цената за 3 ти гуми наистина е добра, но аз съм с джанти 15" и ще си търця най-вероятно и 15" гуми, но след смяната на амове пружини или подложки за които още чакам някакви идеи или предложения. Надявам се колагата vladyas да ме намери в скайп и да ме насочи по-добре. Благодаря все пак за офертата ако изкочи нещо ще те имам в предвид

Коментар

Кобра не става за сняг,предлагам ти Ласса ОК-144 от личен опит знам,кобра съм провал,но на друг джип(УАЗ-469Б).Кобрата е добра гума за кал,трева и сухи терени ама на сняг не я бива изобщо-други колеги могат да потвърдят,за Ласса ОК-144 нивата е като танк през снега и това могат да потвирдят други колеги ,но ти си избираш-все пак всеки човек прави своя избор.Поне аз мисля така

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X