Имам проблем с раздатката който забелязох днес. Тече ми малко масло от мястото където влизат лостчетата за бавни и блокаж. Тече след каране, а може и по време на каране. Питах един майстор, ама ми каза, че не бил цепил раздатка и не знаел от какво може да е. Знае ли някой дали е от уплутнение някакво и може ли да се оправи без да се цепи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч от раздатка
Свий
X
-
До: Теч от раздатка
Май го открих къде е в каталога. Има го само в големия каталог и неможах да се ориентирам на руски. Номера му е: 2101-1700020
Та казваш ако е запушен се вдига налягането сигурно и избива маслото? Как се почиства това чудо или направо да купя ново? Знаеш ли приблизителна цена?
Коментар
-
Уточнение:
Детайлът е 2101-1700020, на руски колкото и странно да е, се нарича "сапун", това е руска дума за сифон. Намери си го в каталога къде се завинтва.
Същия го има на диференциалите и на скоростите. Изключително идиотската практика да се замени с болт води до проблеми като твоя.
Коментар
-
е, писахме едновременно. Почиства се, няма проблеми, той е просто тръбичка с шапка. Ако е завинтен болт, болтът се отвинтва и се завива 2101-1700020, за да няма ядове. Сигурно струва 40 стотинки, а ако не го намериш - по номера му личи, че можеш да го откраднеш от всяка лада в моргата.
Коментар
-
Разбрах вече , че е сапун, ама се ориентирах по английската думаДобре , че я погледнах случайно. Не съм проверявал дали е с болт. Така я купих. Ако е това проблема ще черпя, че иначе свят ми се завиваше като си помисля какво ме очаква.
Коментар
-
Не се плаши, в раздатката няма нищо сложно. Ако я сваляш смени пластмасовите втулки на лостчетата и ламаринките в долният им край, където сработват. Част от треперенето на лостчетата ще изчезне. Моят съвет е отдушника да го отведеш някъде високо в коша с маркуч 8 мм., така няма да се налага да го почистваш след всяко каране и да се притесняваш , че може да се пресече маслото в РК от преминаване през вода.
Коментар
-
Мерси за идеите. Киро, дай съвет откъде да прекарам маркучето на отдушника! И още нещо да попитам, тези ламаринки , тези които са в долния край на лоста, на мястото където се свързват с лоста който влиза в раздатката ли са? Водят се пружини.
Коментар
-
Разбрах проблема с раздатката ми. Крива беше оста на лоста на блокажа и като се включи, затяга втулката и я вади и оттам почва да тече.
Пускам линк на един сайт за ремонт на Нива (има и за други коли).
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/
Коментар
-
Колеги, да не отварям нова тема и да питам тук. Та проблема е виенето от раздатката и по-точно като включа на бавните виенето е доста по-малко при една и съща скорост отколкото на бързите. Всички лагери са сменени и ми идва на ум само да са износени зъбчатките. Дайте по едно мнение и вие.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар