Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от раздатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от раздатка

Имам проблем с раздатката който забелязох днес. Тече ми малко масло от мястото където влизат лостчетата за бавни и блокаж. Тече след каране, а може и по време на каране. Питах един майстор, ама ми каза, че не бил цепил раздатка и не знаел от какво може да е. Знае ли някой дали е от уплутнение някакво и може ли да се оправи без да се цепи?

До: Теч от раздатка

Я виж първо отдушника

Коментар

Къде се намира този отдушник? Това което е до фланеца за предния кардан ли? В ляво от него? Ако го развия и силиконизирам ?

Коментар

Не се сещам в момента къде е. Все едно, не е въпроса да е силиконизиран, а да пропуска въздух.

Коментар

Ясно, ама в каталога никъде не пише, че има такова нещо. Това дето ти писах е пробката за източване на маслото.

Коментар

Не. Това е нещо като щутцер с шапка и се намира някъде отгоре.

Коментар

Май го открих къде е в каталога. Има го само в големия каталог и неможах да се ориентирам на руски. Номера му е: 2101-1700020
              Та казваш ако е запушен се вдига налягането сигурно и избива маслото? Как се почиства това чудо или направо да купя ново? Знаеш ли приблизителна цена?

Коментар

Уточнение:

Детайлът е 2101-1700020, на руски колкото и странно да е, се нарича "сапун", това е руска дума за сифон. Намери си го в каталога къде се завинтва.

Същия го има на диференциалите и на скоростите. Изключително идиотската практика да се замени с болт води до проблеми като твоя.

Коментар

е, писахме едновременно. Почиства се, няма проблеми, той е просто тръбичка с шапка. Ако е завинтен болт, болтът се отвинтва и се завива 2101-1700020, за да няма ядове. Сигурно струва 40 стотинки, а ако не го намериш - по номера му личи, че можеш да го откраднеш от всяка лада в моргата.

Коментар

Разбрах вече , че е сапун, ама се ориентирах по английската дума Добре , че я погледнах случайно. Не съм проверявал дали е с болт. Така я купих. Ако е това проблема ще черпя, че иначе свят ми се завиваше като си помисля какво ме очаква.

Коментар

Не се плаши, в раздатката няма нищо сложно. Ако я сваляш смени пластмасовите втулки на лостчетата и ламаринките в долният им край, където сработват. Част от треперенето на лостчетата ще изчезне. Моят съвет е отдушника да го отведеш някъде високо в коша с маркуч 8 мм., така няма да се налага да го почистваш след всяко каране и да се притесняваш , че може да се пресече маслото в РК от преминаване през вода.

Коментар

Мерси за идеите. Киро, дай съвет откъде да прекарам маркучето на отдушника! И още нещо да попитам, тези ламаринки , тези които са в долния край на лоста, на мястото където се свързват с лоста който влиза в раздатката ли са? Водят се пружини.

Коментар

Разбрах проблема с раздатката ми. Крива беше оста на лоста на блокажа и като се включи, затяга втулката и я вади и оттам почва да тече.
                          Пускам линк на един сайт за ремонт на Нива (има и за други коли).
                          http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/

Коментар

Колеги, да не отварям нова тема и да питам тук. Та проблема е виенето от раздатката и по-точно като включа на бавните виенето е доста по-малко при една и съща скорост отколкото на бързите. Всички лагери са сменени и ми идва на ум само да са износени зъбчатките. Дайте по едно мнение и вие.

Коментар

Моят съвет е отдушника да го отведеш някъде високо в коша с маркуч 8 мм
                              Киро ами с какво сменяш сапуна? Какво завиваш на негово място?
                              Разводнихме темата на човека ама ми стана интересно..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X