Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива за Траял

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива за Траял

Това е проекта на който мисля да се посветя в близкият месец-два. Като за начало преместих лебедката зад дясната седалка, предстой ми направа на напълно нова предна броня с максимално добър ъгъл за атака и шини м-у нея и предният мост, монтиране на хидравлика и 150 Амперов генератор. Отстраняване на праговете и предната и задната престилка под светлините. Ще усиля задният мост и щангите, който го държат. Дано да успея до края на септември, за да се пусна в Тетевен .

До: Нива за Траял

колега пожелавам ти успех в начинанието дано успееш и ако имаш нужда от некоя жигулова част обадисе ште помагам с каквото мога
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Забравих да добавя, че ще сменяваме и гумите с 205/80/16 Инса турбо - Спешал трак, демек Каймани, клонят някъде към 30.5 инча. Ще ги монтирам на оригиналните джанти, но ще ги обърнем, за да имат отрицателен офсет.

Коментар

Траял и независимо окачване-няма ходове...Отделно,не носи големи гуми...А и дУша няма...
        За да я направиш за траял,трябва да смениш концепцията(или направо возилото).
        Ако си фен на марката...
        http://www.youtube.com/watch?v=1ilrY...om=PL&index=52
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

опитайсе за начало да намериш два моста от жигула комби те са по бавни

Коментар

Евала!Идеята е много добра.

Но няма ли за траял да ти трябват и преден и заден блокаж?
            Последно редактирано от AZo; 06-08-09, 16:17.

Коментар

Тука нещо интересно се заформя-надявам се да ни държиш в течение.
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Заглавието добре,а подготовката само "козметична".Защо?
                Най-първо за траял ти трябват блокажИ(задължително)Без тях нямаш абсолютно никакъв шанс.
                Второ:Защити-навсякъде.Включвам и клетката вътре.
                Трето двигател.Вариант е да се смени разпределителния вал с "по-хубав" на ниски обороти.Дифовете задължително 4,3 ако намериш и "тунингови" по-големи още по добре.
                Това е основното.Има и други неща,но това ако направиш е файда.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                  Заглавието добре,а подготовката само "козметична".Защо?
                  Най-първо за траял ти трябват блокажИ(задължително)Без тях нямаш абсолютно никакъв шанс.
                  Второ:Защити-навсякъде.Включвам и клетката вътре.
                  Трето двигател.Вариант е да се смени разпределителния вал с "по-хубав" на ниски обороти.Дифовете задължително 4,3 ако намериш и "тунингови" по-големи още по добре.
                  Това е основното.Има и други неща,но това ако направиш е файда.
                  Мисля да заваря задният диф и да е на 100% блокиран , клетката ще бъде накрая, въпреки, че тя е най-важна за безопасността на екипажа. По мотора ще се пипа задължително, а дифовете ще бъдат най-малко 4,4, а СК от Жигула. Ех, Яворе да те бях послушал преди 2 години , когато се чудех как да монтирам лебедката и да си я бях сложил вътре сега нямаше да имам толкова работа. Относно проекта, днес се сдобих с хидр. сектор от Опел Омега, помпа ще слагам от италианец, че уж били най-здрави. На фреза ми направиха чугунена "гъбка" - извода от който ще излиза въжето на лебедката. Тръбата съм я монтирал,изработих и плочата за лебедката, до ден - два ще я монтирам и изпробвам.

Коментар

не мисля че е добра идея да завариш задния диф

Коментар

покажи, моля те, как си направил вътрешния монтаж на лебедката?
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Киро недей заварява-изхабява дифа.Това е най-глупавия н-н за заместване на блокаж.Иначе това с 4.4 диференциалите и 2101 кутията е перфектен и сравнително ефтин н-н за преодоляване на много стръмни наклони и спускания.Освен това с такъв подбор на трасмисията имаш запас от тяга и можеш да сложиш голям диаметър гума.Е разбира се дано мотора ти да е читав.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                          Това е проекта на който мисля да се посветя в близкият месец-два. Като за начало преместих лебедката зад дясната седалка, предстой ми направа на напълно нова предна броня с максимално добър ъгъл за атака и шини м-у нея и предният мост, монтиране на хидравлика и 150 Амперов генератор. Отстраняване на праговете и предната и задната престилка под светлините. Ще усиля задният мост и щангите, който го държат. Дано да успея до края на септември, за да се пусна в Тетевен .
                          Много жалко, но една снимка да няма...
                          От какво е 150А генератор?
                          Поздрави за ентусиазма!
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                            Поздрави за ентусиазма!
                            Генератора е Бош и пише, че е произведен във Испания, никъде не пише от каква кола е. Момчетата от , който го взех ми казаха, че е от някакъв нов "французин" - Рено или Пежо. Снимки ще кача, като я изкарам от гаража, че сега е пълен хаос.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              Поздрави за ентусиазма!
                              Много от Мерцедесите са с такъв алтернатор със сигурност го монтират на повечето Е-класи 210 купе 320 CDI
                              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X