Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капачка за резервоара!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Капачка за резервоара!

Нивичката ми е на газ,както и самото място за зареждане е видно но,когато оставиш знак,че бензина е малко в колата ,ще ти отвърнат с др.умна иде,така,че ....

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      А вентилацията на резервоара? Тя и без това си мирише, но по-добре недейте.
      А като се обърнеш някъде (чук-чук)?!?
      Има разни клапи. Разни капачки... И тн. Като е затворен, дори с обикновенна капачка, при преобръщане няма да се разлее. Идеята е да не се пипа от външни лица
      Като то отворят резервоара, и го оставят без капачка, а вали... Вярно, че има филтър, ама си е гадно... Не мога да го източат до капка. Но ти стига да тръгнеш, и да закъсаш някъде-никъде...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от emilio24 Преглед на мнение
        Нивичката ми е на газ,както и самото място за зареждане е видно но,когато оставиш знак,че бензина е малко в колата ,ще ти отвърнат с др.умна иде,така,че ....
        Остава ти варианта да сложиш клапа в гърловината (някаква решетка).Ще пуска бензина да влиза , но не и маркуча с който те източват.
        Друг вариант - ако си с аларма - сложи си датчик ( ключ) за задействане на алармата на капачката на резервоара.
        След едно-две писвания на алармата ще спрат да пробват твоята кола .
        И - тези "юнаци " са местни младоци . Не може ли да ги посъветваш мааалко - да си играят другаде.
        Успех !

Коментар

Уважаеми,колеги,съветите на всички ви не са за пренебрегване но помислете какво би станало ако този(зи)доборожелатели в яда си,че не са източили почти нищо решът да долеят резервоара с нещо си?Това ме притеснява повече от закъсването и оставането без гориво!

Коментар

Първоначално публикуван от emilio24 Преглед на мнение
            Уважаеми,колеги,съветите на всички ви не са за пренебрегване но помислете какво би станало ако този(зи)доборожелатели в яда си,че не са източили почти нищо решът да долеят резервоара с нещо си?Това ме притеснява повече от закъсването и оставането без гориво!
            Тогава им оставяй 5 литра в бутилка и да не се мъчат ..... душичките !
            Ако живееш в страх какво ще ти направят гадинките ... жалко !
            Скачаш смело ..... да те научат колко си мил и ...... проблемите ти свършват .Иначе - ако източат само 10 литра - пак ще се ядосат , че е малко и ..... тежко ти .
            Оставяй им пълен резервоар - за да спиш спокойно !
            Тези доброжелатели ще се напикаят ако им свирнеш от терасата .
            Ако са истински "крадци "- нама да се занимават с 5-10 литра бензин .
            Това са хлапетии които дори нямат книжки сигурно .......но ти им се отчитай за всеки случай !
            Мисля , че темата се опорочи и .... се засрамвам - повече няма да я чета !
            Колега - ти имаш ли семейство ?
            Колата е част от твоето семейство - помисли върху това !

Коментар

До БГБУЛ , колега семейството ми се състой от мен и котката ми.Да опитвам се да отделям средства за всичко , като никак не пренебрегвам и Нивичката си,правих(а) и ремонт на скоростната кутия!смених това онова ,скоро мисля да се зачеша с курмилната кутия където имам луфт и да се опитам да го сведа до минимум.А относно капачката за резервоара имам си на идея да ми направи някой стругар метална капачка с разба на която да направим технологични отвори за нещо от типа на по-масивен катинар или ключалка ,която да не позволява на наглите да развъртят капачката след мен поне не и без ключа за катинара или ....!!!Очаквам идеи по предложението ми!

Коментар

Вариант 1 - Обръщане на резервоара.
                Вариант 2 - В гърловината на резервоара се набива задънена втулка със странични отвори - маркучът не може да стигне до бензина.
                Вариант 3 - Капачка с шифър (или ключалка).
                Вариант 4 - Капачка от буркан, подходящо оформена с клещите - прилага се като ти писне да купуваш капачки.

Коментар:
                Вариант 1 е най-сложен, но с най-сигурен резултат.
                Вариант 2 - пак няма да успеят да източат нищо, но ще ти свият капачката и могат да ти сипят нещо за отмъщение или просто да минат с ключа по цялата кола. Колко му е?
                Вариант 3 - Аз съм с него, защото само такава капачка ми остана... Резервоарът се оставя пуст (не повече от 5 л. вътре) - майсторите зимата успяват да си отворят и без да напъват с отвертката. Лятно време - събираш си частите от капачката с шифър, сглобяваш я и до следващия път. Капачката като се разпадне, не могат да я откраднат, защото частите й се пръсват по паркинга. С ключ подозирам, че ще се счупи и няма да става за повторна употреба.
                Вариант 4 - На Лада пасват най-добре капачките от майонеза... По едно време крадяха каквато и капачка да оставя... Даже и от буркан. Е*ати идиотите! Тръгна нанякъде и ми замирише на бензин... О? Пак ли?! Еее! Отварям вратичката и гърловината ме гледа тъжно. Между впрочем, новите капачки струват цели няколко лева - крадците не заслужават подобен лукс.

Все едно - от Ладата бензина могат да го изгребат и с лъжица - дългогодишния семеен опит показва, че единствения начин да не ти откраднат бензина е като резервоара стои празен.
                А газовата бутилка е добре да седи пълна - крадците бая ще се озорят да я измъкнат - тежи много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X