Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекъсване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекъсване

Откакто почнаха дъждовете Нивата ми взе да прекъсва. 1.6 карбуратор на газ. Сутрин паля. Тихите обороти са стабилни без колебания. С подаване на газ на място също нищо нередно не се усеща. Тръгна ли обаче да карам ми придърпва. След като поработи, загрее и изсуши въпросното място придърпването изчезва и си работи нормално. Прави го само в дни с висока влажност при първото палене за деня. Прегледах дистрибуторната капачка - абсолютно суха, няма конденз. Свещите и кабелите са нови. Преди 2 месец ходих да ми направят профилактика на карбуратор, ел. и т.н. и нямаше никакви проблеми. Всичко беше в норма докато не заваля.

Някъде-отнякъде влиза влага и не мога да го открия. Дайте съвет къде да търся и какво да гледам.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

До: Прекъсване

Ако си убеден, че влагата е замесена -
    проблемът е САМО и ЕДИНСТВЕНО във високото напрежение - бобина, капачка, палец, кабели и свещи. Щом се е появил след "профилактика" - пробвай да върнеш старите неща, едно по едно. Може да си попаднал на некачествени части.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ако си убеден, че влагата е замесена -
      проблемът е САМО и ЕДИНСТВЕНО във високото напрежение - бобина, капачка, палец, кабели и свещи. Щом се е появил след "профилактика" - пробвай да върнеш старите неща, едно по едно. Може да си попаднал на некачествени части.
      Появи ми се подобен проблем ......
      разликата е , че дори на място - като натисна газ до дупка колата се колебае , чуди и не ще да се форсира.
      Като си подавам постепенно газ - работи си добре . И повиши малко разхода - но , това е защото много я хвалех ....... никога вече ...
      Четох , четох .... и съветват да се провери ускорителната помпа- платно и регулиране .
      Вероятно и при теб ще се окаже същото .... защото :
      - жъгльорите на карбуратора ги прочистих
      - кабелите смених , свещите регулирах ( разстоянието )
      - чукчето регулирах и филтъра на газовата почистих ( лелеееее какъв беше ....)

Опаааа- почисти си твоят филтър за газ( смени си го ) .
      Ще се оправи твоят проблем по-лесно от моя .Само с това филтърче ... и си готов.
      А ако се окаже като моя - ще продължим с умуването .

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        Откакто почнаха дъждовете Нивата ми взе да прекъсва. 1.6 карбуратор на газ. Сутрин паля. Тихите обороти са стабилни без колебания. С подаване на газ на място също нищо нередно не се усеща. Тръгна ли обаче да карам ми придърпва. След като поработи, загрее и изсуши въпросното място придърпването изчезва и си работи нормално. Прави го само в дни с висока влажност при първото палене за деня. Прегледах дистрибуторната капачка - абсолютно суха, няма конденз. Свещите и кабелите са нови. Преди 2 месец ходих да ми направят профилактика на карбуратор, ел. и т.н. и нямаше никакви проблеми. Всичко беше в норма докато не заваля.

Някъде-отнякъде влиза влага и не мога да го открия. Дайте съвет къде да търся и какво да гледам.
        Прекъсване в натоварен режим е възможно да се получи и от бедна смес.
        На леката ми кола се оказа нечистотия задръстила кранчето на смесителя.
        За проба отвий с един оборот кранчето за газта.
        Също така при загрял изпарител отвий пробката за изтакане на мизерии отдолу на изпарителя.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Дайте съвет къде да търся и какво да гледам.
          При съмнения за кабели правя следното:
          Взимам пулверизатор с вода, на тъмно пръскаш по кабели дистрибуторна капачка (при работещ двигател)и веднага виждаш къде е проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
            При съмнения за кабели правя следното:
            Взимам пулверизатор с вода, на тъмно пръскаш по кабели дистрибуторна капачка (при работещ двигател)и веднага виждаш къде е проблема.
            Достатъчно е да се гледа на тъмно
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря за бързите отговори.
              Ще прегледам всичко което сте ми препоръчали.
              Предполагам, че проблема е от влагата, защото го прави само когато е валяло предната нощ. Ако реша да тръгна по обяд, когато вече температурите са се увеличили и колата хубаво се е нагряла от слънцето (понеже е черна), проблема го няма.
              Не се бяхал сетил за варианта за проблем с газовото и ще го проверя.
              Ще пиша какви са резултатите.

Коментар

Моят подобен проблем е оправен .
                Оказа се - маркуча който вкарва газ в карбуратора - беше се цепнал и от там смучеше въздух .
                Провери си и твоите газопроводи . Това ,ако газовата ти е обикновена , а не инжекцион ...

Коментар

Снощи си поиграх. Отвих пробката на изпарителя при загрят двигател. Не изтече абсолютно нищо, но на самата пробка имаше малко черен нагар - но наистина малко. Изчистих я. Завъртях кранчетата на газта с един оборот и побръмчах малко, след което ги върнах в изходна позиция. Проверил съм всички кабели (не светят повече от необходимото) и всички маркучи.
                  Тази сутрин проблеми няма, но и дъжд няма, така че ще чакам да завали, за да видя дали ще се повтори прекъсването.

Коментар

Проблем с газ се проверява елементарно - като се превключи на бензин, нищо по-просто от това.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      Снощи си поиграх. Отвих пробката на изпарителя при загрят двигател. Не изтече абсолютно нищо, но на самата пробка имаше малко черен нагар - но наистина малко. Изчистих я. Завъртях кранчетата на газта с един оборот и побръмчах малко, след което ги върнах в изходна позиция. Проверил съм всички кабели (не светят повече от необходимото) и всички маркучи.
                      Тази сутрин проблеми няма, но и дъжд няма, така че ще чакам да завали, за да видя дали ще се повтори прекъсването.
                      Това е шега , нали ? Ако светят дори малко са за смяна !
                      Искрата винаги търси най-краткия път и с най-малкото съпротивление .
                      Дори една искра, ако прехвърча извън кабел - смяна !
                      Поне аз така мисля .......

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Това е шега , нали ? Ако светят дори малко са за смяна !
                        Искрата винаги търси най-краткия път и с най-малкото съпротивление .
                        Дори една искра, ако прехвърча извън кабел - смяна !
                        Поне аз така мисля .......
                        Зависи колко на тъмно гледаш и колко ти е добро зрението. Видима, ярка, оформена искра задължително е проблем, но умерен коронен разряд (равномерно светващ на голяма площ) е нормален. Такъв се вижда по абсолютно всички неекранирани кабели и свещи. Или поне аз го виждам.

Коментар

Знам какво значи "цвето музика" на стария ми опел. Това на Ладата няма нищо общо. И аз бях изключително изненадан първия път като видях светлинките от кабелите на Нивата, но ми обясниха същото нещо което е написал Ясен. Виждат се наистина при голяма тъмнина.

Коментар

Дъждовете започнаха и моите проблеми също отново се появиха. Вали дъжд - ладата прекъсва на газ. Като превключа на бензин не го прави. Отново превключвам на газ, покарвам малко и отново започва да прекъсва. Прави го само когато вали и влажността е висока.
                            Смених филтъра на клапана. Какви работи извадих от там не е истина. Няма ефект, освен че започна да пали по-трудно. Подадох му директно + от акумулатора, за да проверя дали не от ключа. Не е. И бензиновия и газовия клапан отварят и затварят нормално при команда от ключа. Отвих пробката на изпарителя - нищо не изтече. Махнах и почистих отлично тройника с кранчетата, след което отново го поставих. Проверих всички маркучи - наред са. От никъде не взема въздух, респ. да изпуска газ.
                            Свещите са нови, но и тях проверих. Външно показват отлична работа. Кабелите също са нови. При абсолютна тъмнина в гората, когато ги хвана с ръка около пръстите ми се вижда светло петно, но няма искерене като на пробит кабел. Виждал съм как изскрят пробити кабели - не е същото. Дистрибуторната капачка също няма външни признаци за повреди, няма конденз, прах и т.н. Но и нея почистих. Продухах всичко под нея с въздух под налягане, да не би да се е овлажнило и ефект отново няма.
                            Други идеи нямам, освен да намаля разстоянието на свещите и да сменя газстанцията, когато ми свърши газта. До сега зареждах само на Петрол, но съм решил да пробвам другаде.
                            Ако някой има друга идея моля да я сподели.

Коментар

А колко е сега разстоянието в свещите? Друг вариант е да обогатиш малко сместа. Ако не е пък прекалено богата. Или наистина на кабелите им е ред.

И да смениш газстанцията, няма да се промени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X