Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може "Нива"-та

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво може "Нива"-та

М-м да.Гледам вече и за проходимостта на Нива доста пичове се изказват неподготвени.А тя реално даже и в стандартен вид е доста на ниво.Според мен от ниския клас джипки единствено Саморая би могъл да и се опъне сериозно,защото той има само един проблем по отношение на проходимост и това е-преодоляване на страничен наклон.Пак казвам говоря за стандартен вид машини-ако вече има тунинг е ясно,че ще бие по-подготвената машина.

Коментар

Гледам сте си завързали мохабета за Нивката ......пак ще дойдат завистниците ....Както съм писал и преди - за Нива или добро или нищо .
      В началото като писах имах само бегли емоции и пишех въодушевен от свободата да скочиш където поискаш с Нивата , без да се притесняваш за ремонта и дали ще минеш .....
      Сега вече след доста км и цяла година ежедневна експлоатация по черни пътища най-хубавото е , че мнението ми за Нивата е същото :
      Ако се вземат джипове с еднакви показатели ( като Нивата - без блокажи и лифтове ) - Нивата има предимство .
      - простота на изпълнението . Руска работа .
      - сигурност ( не се чудя дали ще запали на газ или друго нещо ) Руска.
      - не се чудя дали ще мина - даваш газ и минаваш
      - не се чудя колко ще ми струва ремонта след безумните изпълнения. По-евтин няма .
      - не се притеснявам какво масло ще и сложа . Слагам руско и готово .
      Работи , върви , катери , вдига гуми във въздуха и пак не загрява.
      Еб.....ати колата .
      Дори от радиатора ( той е меден , от скъпите) имаше проблем . Горното казанче се беше отлепило . Ако отворя капачката на разширителния съд - почваше да тече река от радиатора . 10-15 см отлепен процеп .
      Не повярвах на гледката . Как не съм прецакал двигателя .......а бе Нива . И да го прецакаш - 200-300 лв и си готов .
      Сваляне на радиатора , калай , поялник и газова горелка . 2 часа и отново в гората . Това с кой друг джип ще го направиш ?
      Въобще с едно изречение :
      това че е масова , леснодостъпни части и агрегати правят Нивата превъзходен автомобил за нашата държава .

Когато човек пише за части се създава впечатление , че Нивата се чупи много . ГРЕШКА ! Чупи се колкото и другите джипове.
      Посочвам частите само като един плюс . Това спокойствие ( ако днес се счупи утре ще е отремонтирана ) ти позволява да се пробваш все повече и повече , докато ти издържи психиката . Поради лоши отзиви в една друга тема ( колко лош пример давам ) не пускам снимки от изпълнения с Нива . Но общо казано - караш на 3 гуми . От една тройка минаваш на другата тройка . Е - има щети по калниците и варатите от подпиранията , но нали за това съм в гората .Други джипове наоколо избягват да карат ( само УАЗ и Нива ) . И товарни Камаз и Джугани .
      Поради нуждата от емоции не искам нова Нива , защото или си ограничаваш емоциите или новата Нива( или друг джип) става леш за една година .
      Колкото е по-лъскав и скъп джипа , толкова са по-постни емоциите от разходките . Е - има друга възможност - пари . Но аз не познавам такива - с пари , а да търси адреналин истински . Може да греша ?

П.С. Гледайте сега развитие на темата ......... Нива с/у другите джипове....
      Поради неизлизане с Нивата тия дни - се разтъжих днес с това писане...........поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Гледам сте си завързали мохабета за Нивката ......пак ще дойдат завистниците ....Както съм писал и преди - за Нива или добро или нищо .
        ...
        Това ли ти е целта на публикациите и завръщането по терлички след гръмко обявеното напускане на форума?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

В началото като писах имах само бегли емоции и пишех въодушевен от свободата да скочиш където поискаш с Нивата , без да се притесняваш за ремонта и дали ще минеш .....
          Сега вече след доста км и цяла година ежедневна експлоатация по черни пътища най-хубавото е , че мнението ми за Нивата е същото :
          Ако се вземат джипове с еднакви показатели ( като Нивата - без блокажи и лифтове ) - Нивата има предимство .
          - простота на изпълнението . Руска работа .
          - сигурност ( не се чудя дали ще запали на газ или друго нещо ) Руска.
          - не се чудя дали ще мина - даваш газ и минаваш
          - не се чудя колко ще ми струва ремонта след безумните изпълнения. По-евтин няма .
          - не се притеснявам какво масло ще и сложа . Слагам руско и готово .
          Работи , върви , катери , вдига гуми във въздуха и пак не загрява.
          Еб.....ати колата .
          Дори от радиатора ( той е меден , от скъпите) имаше проблем . Горното казанче се беше отлепило . Ако отворя капачката на разширителния съд - почваше да тече река от радиатора . 10-15 см отлепен процеп .
          Не повярвах на гледката . Как не съм прецакал двигателя .......а бе Нива . И да го прецакаш - 200-300 лв и си готов .
          Сваляне на радиатора , калай , поялник и газова горелка . 2 часа и отново в гората . Това с кой друг джип ще го направиш ?
          Въобще с едно изречение :
          това че е масова , леснодостъпни части и агрегати правят Нивата превъзходен автомобил за нашата държава .

Когато човек пише за части се създава впечатление , че Нивата се чупи много . ГРЕШКА ! Чупи се колкото и другите джипове.
          Посочвам частите само като един плюс . Това спокойствие ( ако днес се счупи утре ще е отремонтирана ) ти позволява да се пробваш все повече и повече , докато ти издържи психиката . Поради лоши отзиви в една друга тема ( колко лош пример давам ) не пускам снимки от изпълнения с Нива . Но общо казано - караш на 3 гуми . От една тройка минаваш на другата тройка . Е - има щети по калниците и варатите от подпиранията , но нали за това съм в гората .Други джипове наоколо избягват да карат ( само УАЗ и Нива ) . И товарни Камаз и Джугани .
          Поради нуждата от емоции не искам нова Нива , защото или си ограничаваш емоциите или новата Нива( или друг джип) става леш за една година .
          Колкото е по-лъскав и скъп джипа , толкова са по-постни емоциите от разходките . Е - има друга възможност - пари . Но аз не познавам такива - с пари , а да търси адреналин истински . Може да греша ?

Поради неизлизане с Нивата тия дни - се разтъжих днес с това писане...........поздрави !
          Тази идея е много опасна (за мене). Май ще имам раздвоение на личността (това лошо ли е?). От 16 години "все не мога да реша" коя кола обичам повече: Ленд Ровър (ІІІ серия, 2,6) или Лада Нива 1,7 (!?!)
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Тази идея е много опасна (за мене). Май ще имам раздвоение на личността (това лошо ли е?). От 16 години "все не мога да реша" коя кола обичам повече: Ленд Ровър (ІІІ серия, 2,6) или Лада Нива 1,7 (!?!)
            Ти си решил . И нямаш раздвоение .
            Ако имаш Ленда - поздравления .
            Гордей се с Ленда . Това е гордост .
            И на мен Ленд ми е слабост . И нямам раздвоение , а просто недостатъчно пари за поддръжка на собствените изпълнения с ЛР .
            Скоро продадох Дефендъра . 2.5 ТД . Без да се раздвоявам по финансови причини . Като разход само разликата с Нива е 10-15 лв на 100 км черен път .
            При каране ежедневно над 100 км си става доста разликата . На месец над 500 лв разлика .
            За Ленда -счупих една задна пружина . Чаках ги 10 дни да дойдат . Но не казвам , че ЛР се чупят . Просто причината беше в мен и терена .
            Твоят ЛР е трета серия от новите , или Марк ІІІ ? Предполагам е второто ( от 16 години ) . Дай една-две снимки да се покефя и разтъжа .
            Гледах в профила ти, но не го видях .
            Последно редактирано от bgbul; 07-02-10, 11:38.

Коментар

Ти си решил . И нямаш раздвоение .
              Гордей се с Ленда . Това е гордост.
              .
              Ето я (нямам цифрови снимки от тогава):

Series III (1971-1985: Wiki).
              Изключително здрава и проходима кола, любовта на младите ми години. Моята беше бяла, с 2 рез. колела (на капака и задната врата), фабрична газ и щит на покрива, спартански обзаведена - с дървени седалки, тапицирани с брезент. Вероятно е била и красива, защото много колежки искаха първи да се повозят вечер на нея (за яд на колегите със скъпи лимузини). Имаше био-климатроник - колкото сами я стоплиме.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

колеги, имайте добрината да използвате раздела по предназначение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X