Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може "Нива"-та

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Представяне на нашите джипове - Лада Нива

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    ... Прочетох темата за " какъв наклон може да качва джип " - и се учудвам , че до сега никой не е визуализирал нагледно наклоните с уред .
    Много елементарен е уреда . Скала с разграфени градуси и рамо което има тежест в края си - и постоянно заема вертикално положение.
    Много е елементарно обяснението. Когато се изкачват екстремни наклони с джипа, никой няма време да се занимава с измервания.

А присмеха на колеги - не може да ме обиди . Аз си карам Нивата за кеф и няколко градуса или усмивки не могат да ми развалят кефа ...
    За това - да си правим кефа и да се усмихваме повече - колеги ...
    А няколко градуса в повече може да означават обърната кола и пострадал човек. Например, ако някой млад ентусиаст повярва, че колата му без затруднение катери наклони НАД 45*, че и по-нагоре, въпреки че по данни на производителя преодоляваният наклон (от място, на 1-а, с пълен товар) е далеч по-скромните 58 ПРОЦЕНТА.

Тези неща са малко по-сериозни от рибарското "Хванах една еееееей такава риба" ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Какво може "Нива"-та

Това е забавно клипче, където Top Gear казват какво мислят за Лада, а във втората част на филмчето конкретно за Лада Нива.

http://www.youtube.com/watch?v=4_IE7oKUclM&NR=1
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        ... във втората част на филмчето конкретно за Лада Нива.
        Не мисля, че точно Top Gear може да бъде меродавен източник по въпроса "Какво може Нива-та?".
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Много е елементарно обяснението. Когато се изкачват екстремни наклони с джипа, никой няма време да се занимава с измервания.
          А няколко градуса в повече може да означават обърната кола и пострадал човек. Например, ако някой млад ентусиаст повярва, че колата му без затруднение катери наклони НАД 45*, че и по-нагоре, въпреки че по данни на производителя преодоляваният наклон (от място, на 1-а, с пълен товар) е далеч по-скромните 58 ПРОЦЕНТА.

Тези неща са малко по-сериозни от рибарското "Хванах една еееееей такава риба" ...
          Като гледам - никой няма вярна представа за наклоните . Всички говорим с вероятност и предположения . На повечето наклоните ни изглеждат по-големи , от колкото са .
          За това смятам , че новаци самоубийци по големите наклони ..... липсват ... дано съм прав.
          Ето една забавна случка ( моля колегата с джипа ако чете - да не се обижда - няма да посочвам имена , но споделям истината - нали )
          Когато продавах един джип ( няма да пиша марката ) - трябваше да се пробва . За мен джип се пробва на наклон и по черен път.
          Отидохме на един пробен терен и момчето караше . Тръгна смело по наклона ( аз му давах кураж ) и .... точно на най-стръмното забелязвам ..... крачето на момчето .. трепери и ..... няма сила да натиска газта. ( кофти тръпка за всички в джипа - 3 души ).
          Добре , че джипа имаше добра ръчна и ....... последва "смяна на местата ". Изпотих се докато се разменим .....
          После всичко си дойде на мястото и ..... момчето купи джипа . Стана му любим . Колко е бил наклона - не знам , но достатъчен за начинаещ и нормален за ...... такива луди като нас .
          Та , колеги - спокойно - новаците също си обичат живота и ..... не рискуват като някой от нас .

А за измерванията - след изкачването или преди него ....става .
          За по-лудите - става и по-средата на наклона ..... но си е ...тръпка .
          Ще се пробвам да измеря и ще снимам резултата . Ще надраскам ( разграфя )Нивата със скала ( таблица ) и ще спирам тук-там да снимам , а като се върна на компютъра ( ако се върна ) - всички ще мерим ъглите на наклоните .
          А бе - за забавления всички сме навити ....... само да не се връзваме много , много .........
          А сега осъзнавам - може моите наклони да са далеч от екстремните ....... кой знае ....и само да ми се струват големи .......

Коментар

Тия двамата не само в това клипче изглеждат като дрогирани.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Като гледам - никой няма вярна представа за наклоните . Всички говорим с вероятност и предположения . На повечето наклоните ни изглеждат по-големи , от колкото са .
              За това смятам , че новаци самоубийци по големите наклони ..... липсват ... дано съм прав.
              Ето една забавна случка ( моля колегата с джипа ако чете - да не се обижда - няма да посочвам имена , но споделям истината - нали )
              Когато продавах един джип ( няма да пиша марката ) - трябваше да се пробва . За мен джип се пробва на наклон и по черен път.
              Отидохме на един пробен терен и момчето караше . Тръгна смело по наклона ( аз му давах кураж ) и .... точно на най-стръмното забелязвам ..... крачето на момчето .. трепери и ..... няма сила да натиска газта. ( кофти тръпка за всички в джипа - 3 души ).
              Добре , че джипа имаше добра ръчна и ....... последва "смяна на местата ". Изпотих се докато се разменим .....
              После всичко си дойде на мястото и ..... момчето купи джипа . Стана му любим . Колко е бил наклона - не знам , но достатъчен за начинаещ и нормален за ...... такива луди като нас .
              Та , колеги - спокойно - новаците също си обичат живота и ..... не рискуват като някой от нас .

А за измерванията - след изкачването или преди него ....става .
              За по-лудите - става и по-средата на наклона ..... но си е ...тръпка .
              Ще се пробвам да измеря и ще снимам резултата . Ще надраскам ( разграфя )Нивата със скала ( таблица ) и ще спирам тук-там да снимам , а като се върна на компютъра ( ако се върна ) - всички ще мерим ъглите на наклоните .
              А бе - за забавления всички сме навити ....... само да не се връзваме много , много .........
              А сега осъзнавам - може моите наклони да са далеч от екстремните ....... кой знае ....и само да ми се струват големи .......
              Ааа има има новаци луди глави,а и не само новаци
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

...
                Най вероятно.
                Тая писта над Бяла Черква не я знам, но например, "Томба" на Банско, е със среден наклон 33...%! В най стръмната част е 60%, което май идва под 30*.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                  Ааа има има новаци луди глави,а и не само новаци
                  Да де - аз за точно такъв новак посочих примера .
                  Първо го попитах - карал ли си сериозно по черен терен .
                  " ДА - няма проблеми " - беше отговора . На асвалта до като стигнем терена беше на ниво момчето .
                  В началото на наклона беше също на ниво ...... но когато си видя фаровете на предното стъкло - ........ се смръзна .
                  Не преувеличавам , буквално кракът му трепереше и нямаше сила да натисне ГАЗ .
                  Та за това смятам "лудите " новаци за ..... такива докато започне наклона . После е въпрос на физика и психика , а не на автомобил .
                  И на Нива да си , и на Нисан - все наклона си е един и същ .......

Направих елементарна скала за измерване на ъгли с транспортир .
                  Видях в Интернет разни уреди ( електронни , лазерни ) за измерване на ъгли ..... ама за сега ще го карам на простички измервания .
                  Като изляза да се разтъпча - ще направя снимки с ъгли на наклони.
                  Да видя дали "уреда " работи .
                  Някой знае ли голееееми наклони около Пловдив ?
                  Поздрави !

Коментар

... На повечето наклоните ни изглеждат по-големи , от колкото са ...
                    Нормално, особено в началото, когато човек няма опит. На страха очите са големи ...
                    С времето вече са натрупва информация и се сдобиваш с ориентири.

Дали не си противоречиш?

Първо го попитах - карал ли си сериозно по черен терен . " ДА - няма проблеми " - беше отговора .
                    В началото на наклона беше също на ниво ...... но когато си видя фаровете на предното стъкло - ........ се смръзна .
                    Не преувеличавам , буквално кракът му трепереше и нямаше сила да натисне ГАЗ .
                    ....
                    Добре , че джипа имаше добра ръчна и ....... последва "смяна на местата ". Изпотих се докато се разменим ...
                    Ей така ще тръгне някой, дето е чел по форумите, че джипката му е страшна работа и се катери като дива коза, а, когато разбере, че е надценил колата, може вече да е късно. Ни напред, ни назад насред баира, а до него няма никой с когото може да си сменят местата или пък ръчната (както обикновено) никаква я няма ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Дали не си противоречиш?

...
                      Колега - може и да си противореча - не знам ..... но карането оффроуд е доста противоречиво занимание , хоби или професия .
                      До един момент нещо ( наклон , препятствие или локва ) ти се струват страшни и .... след малко си нагазил .... в проблема .
                      Това , ако не е противоречие .....
                      Въпросът е - емоциите да завършват с усмивка .
                      Не се притеснявам , ако съм сгрешил с градусите - нали съм оцелял и след наклона ....значи грешката е вярна
                      Айде темата да не е само за Нивата - аз съм привърженик на тезата " всеки джип 4х4 с бавни и блокаж е уникално проходим "
                      Въпрос на време е всеки да се убеди в това .....и дано да става по безболезненият начин ....

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Най вероятно.
                      Тая писта над Бяла Черква не я знам, но например, "Томба" на Банско, е със среден наклон 33...%! В най стръмната част е 60%, което май идва под 30*.
                      Направих примитивен опит( транспортир и нивелир ) за измерване на наклона .
                      Веднага отидох да пробвам дали ще стават измервания - но заваля така яко в Пловдив , че ми осуети плановете . Все пак на едното тепе се получи - наклон 34 градуса . Доста добре изглеждат - 30-35 градуса.
                      По-късно и снимките .
                      Това беше само за проба - не говорете за наклона - знам че е 3 метра ....и не влиза в класациите .
                      Но все пак някаква представа се придобива .... приблизителна .
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от bgbul; 09-07-09, 18:20.

Коментар

Виждам че се кефиш на офроуда и търсиш все по-трудни препятствия.
                        Ако идваш към Кърджали, обади се да ти покажа едно истинско предизвикателство за Нива-та.
                        Два клипа да придобиеш представа за терена.

http://www.vbox7.com/play:a4f39ab9

http://www.vbox7.com/play:f45f0e81

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Виждам че се кефиш на офроуда и търсиш все по-трудни препятствия.
                          Ако идваш към Кърджали, обади се да ти покажа едно истинско предизвикателство за Нива-та.
                          Два клипа да придобиеш представа за терена.

http://www.vbox7.com/play:a4f39ab9

http://www.vbox7.com/play:f45f0e81
                          Благодаря за поканата !
                          Ще се възползвам като идвам към Кърджали . Ще се пробвам ...
                          Много добри са терените и са за напреднали . Поздравления !

Коментар

Всеки който има желание да си пробва нивата или пьк друг какьв и да е джип на тежьк терен и да се увери какво може и не може неговата машина нека заповяда-ще се радвам да сьдействам!
                            0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Аз за себе си съм стигнал до извода че най проходимия джип е прежаления а нивата в повечето случаи е прежалена още от момента на купуването дори и в ново състояние няма и 15 000 лева . И точно по тази причина за три години каране на последната ми нива не и беше останал (до преди боядисването) нито един прав външен ламаринен елемент по купето най прав беше тавана ама не съвсем сега е права и лъскава но това ще е най късно до откриването на ловния сезон.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вижте руснаците как е пробват. http://www.youtube.com/watch?v=l4kWYvH0_oY&feature=fvw

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X