Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на антифриз - Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на антифриз - Лада Нива

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Фризерите държат сравнително висока температура спрямо околната в зимни условия - към -4C. Обикновен фризер, който да направи дълбоко замразяване няма.
    ...
    Моят, хем е в един корпус с хладилника и с един компресор, -20 си ги докарва на средна настройка.

Но не това е важното. Мисълта ми е, че всякакви измерители на плътност и пречупване дават силно пожелателен резултат за конкретна марка антифриз, за която са калибрирани, и като е нов. За друг тип антифриз са тотално погрешни.

Антифризът, освен това, служи и да потиска корозията, триенето, образуването на пяна и кипенето. Всички тези негови качества намаляват с течение на времето, затова тази течност се сменя по сервизна книжка.

За да се избягнат ментетата, се пазарува от голям дилър на местен производител. Не защото е предполагаемо много честен, а защото на него му е по-евтино да достави истинското.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Въпрос на 10 минути сметки е да ти забъркам антифриз, който ще е като чиста вода
      Аааааа ето го човека не купувайте тия не купувайте ония е в крайна сметка кой бил вълка значи в крайна сметка ти ги произвеждаш ментетата я кажи какво друго можеш да забъркаш да знам какво да не купувам или дай някоя далаверка да забъркаме зимата тепърва започва нещо масалце веро прах за пране течност за чистачки?
      От опит ти споделям незнам какво се дърпаш за уреда за плътноста на антифриза ареометър май му беше името и незнам в синия етиленгликол ли му беше името опита показва от примерно 2000 автомобила премерени на студен антифриз с най евтиния уред някакав руски за 6-лв.покаже ли -30 всички може да спим спокойно до сега няма замръзнали то и чиста вода да е до -5 беля почти е невъзможно да стане така,че ако на уреда покаже -20 -30 поне на мен ми е спокойно.А би ли обяснил разликите между синия и червения в съставките и приложението ,че и на мен не ми е напълно ясно?
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ето ти съвсем работеща рецепта:
        Вода 7 части
        Спирт за горене (етилов!) 3 части
        Препарат за миене на чинии 1/4 част
        ---------
        получава се най-добрата течност за чистачки. Май излиза и най-евтино. Лятно време спиртът може да се махне, хем бъркочът няма да мирише.

съставки на антифриза - и синия и червения са основно етиленгликол и вода. Концентратът може да има съвсем малко или да няма вода.

Различават се по:
        Боята
        Консервантите (в червения са повече)
        Пречистването на етиленгликола (в червения е по-чист)
        Разните малки добавки (в синия има борати, силикати и фосфати, в червения са някакви органични - това против пяна, корозия и утайки)

Червения уж живеел 5 години, а синия - 2. Червения бил по-подходящ за алуминиеви блокове, ама главите никой не ги пита от какво са, ами налива син. Радиаторите пък - съвсем.

Това всички са народните антифризи, за обикновени коли и камиони. Тук-там правят същия бъркоч, но заменят част или всичкия етиленгликол с пропиленгликол, глицерин, бутанол, изопропанол, етанол и други дивотии. За мотористите пък правят някакъв само с добавките, иначе си е вода. Той не е против замръзване, а само против корозия и за други дребни удобства.

Има и кафяв, правят го горублянските джамбази. Няма да ви разказвам той какво съдържа.

Коментар

offtopic: "за течност за чистачки", но само лятото (!), е много добра смес 5л. вода с половин капачка Mr. Proper за под. Не се пени много и мие добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X