Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на антифриз - Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на антифриз - Лада Нива

По повод Метода на изпитване - ASTM D 1384 вчера разговарях с технолог от Приста. Човека каза, че това е метод по който се отчита корозията на съответните материали или най-общо в антифриза се поставят плочки от различини метали и след определени условия се мерят за да се види колко им е намаляло теглото т.е. колко са корозирали. За всички антифризи има такива методи, като за Лонг Лайф изискванията били най-високи т.е. с тях корозията е по-малко спрямо обикновените антифризи. Така, че Лонг Лайф антифириза бил върха на сладоледа. Купувайте и слагайте смело. Това бяха последните думи на човека от Приста.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Все пак не си ли го пробвал поне във фирзер...
      Колко градуса прави фризера ти? Ако имаш за дълбоко замразяване е друга бира. Но обикновения май е нещо от порядъка на -5...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

[. Купувайте и слагайте смело. Това бяха последните думи на човека от Приста.[/QUOTE]
        Що така, да не го гръмнаха?

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          Колко градуса прави фризера ти? Ако имаш за дълбоко замразяване е друга бира. Но обикновения май е нещо от порядъка на -5...
          Това е малко грешно. Няма фризер, който да не е поне -24 градуса (т.е поне три звездички). Всяка звездичка е - 8 градуса.

Коментар

Не, звездичките "са" по 6 градуса...
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

При мен вече антифриза е под минимума даже днес и лампичката взе да примигва т.е. крайййноооо време е за смяна И така има останал малко който вече обаче е с един по тъмен цвят, само да долея или някакви манипулации преди това са важни да се направят Така аматьор съм си и не съм запознат много ако може бърза помощ бих се радвал Благодаря предварително. Поздрави !
              Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
                При мен вече антифриза е под минимума даже днес и лампичката взе да примигва т.е. крайййноооо време е за смяна И така има останал малко който вече обаче е с един по тъмен цвят, само да долея или някакви манипулации преди това са важни да се направят Така аматьор съм си и не съм запознат много ако може бърза помощ бих се радвал Благодаря предварително. Поздрави !
                Коя лампичка взе да примигва и какво общо има тя с антифриза? Ако не знаеш коя течност къде в колата и какво работи, бъди добър, прочети някоя книжка или повери поддръжката на технически грамотен човек.

Коментар

а идеята е че свети лампа една с един удивителен и пишеше че е за понижено ниво под минимум на течност и предположих че е на атифриза ( защото е на руск иа не го рабзирам особено) а другите казанчета си бяха в норма.. И идеята е дали трябва само да го долея антифриза или някакфи манипуалции преди това .. балгодаря предварително и ме извинете за невежеството

Коментар

Колега нещо си доста надалеч от истината.Най-вероятно ти премигва лампичката за недостатъчно ниво на спирачната течност.Другия вариант е лампата за налягането на маслото-НО така от разстояние мога само да гадая.ЗАТОВА най-добрия вариант е да се проверят всички системи под капака дали са заредени с нужното количество работни течности,осигуряващи нормалната им работа.Препоръчвам ти да се обърнеш към техничеси грамотен човек или внимателно да прочетеш ръководството за експлоатация на автомобила и по-точно таблицата с наименование ВМЕСТИМОСТИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.Обърни най-вече внимание къде,какво и колко се налива.

Коментар

Тук и снимах

номер 15, а тук и обяснението

и така, а това да се повери поддръжката на някой друг .. просто такъв няма така се случиха нещата вкъщи ... и имам желанието да се науча, но руския ми е 0 ако може като казваш за книжки ала бала нещо да кажете от къде може да попрочета но нещо на английски или български, и така

А уж проверявах другие течности то нали за чистачките е отпред зад него има от страната на волана още 2 казанчета малки едното трябва да е спирачна течност другото незнам точно, но си имаха течност вътре почти догоре и така благодаря ви за помощта предварително. Но и антифриза е под минимума нуждае се от доливане и той
                      Последно редактирано от Петър Пенчев (tyto_); 17-09-09, 12:14. Причина: допълване малко :)

Коментар

[и така, а това да се повери поддръжката на някой друг .. просто такъв няма така се случиха нещата вкъщи ... и имам желанието да се науча, но руския ми е 0 ако може като казваш за книжки ала бала нещо да кажете от къде може да попрочета но нещо на английски или български, и така

А уж проверявах другие течности то нали за чистачките е отпред зад него има от страната на волана още 2 казанчета малки едното трябва да е спирачна течност другото незнам точно, но си имаха течност вътре почти догоре и така благодаря ви за помощта предварително. Но и антифриза е под минимума нуждае се от доливане и той[/QUOTE]
                        Та кой номер лампа свети?

Коментар

Добре ще ти преведа,доколкото мога.На 15 позиция ти е дадена лампата за понижено ниво на сп.течност в сп.система.Лампата се задейства,когато течността в казанчето падне под допустимите граници.Тази лампа лампа трябва да свети/показва че е изправна/ ЕДИНСТВЕНО И САМО при включен стартер,т.е. при палене.От тук следва,че трябва да долееш сп.течност в по-голямото от двете казанчета,намиращи се до резервната гума.От туй по-ясно не мога да ти обясня нещата.Ако не можеш да се справиш недей задава повече въпроси,а бягай при майстор.

Коментар

благодаря, ясно ми стана и просто не ъм дотолквоа запзонат и ми е шашавмо малко. Така де ясно кое как сега, ще погледна ще видя, благодаря

Коментар

Вече антифризът е на нужното ниво, както и спирачната течност, лампичката не свети, за чистачките и там си е в нивата само се чудя какво точно е съдчето дето е до резервната гума, но е по-малкото, по-голямото разбрах за спирачната течност, а по-малкото

Коментар

По малкото е за течността /пак спирачна течност/ на съединителя...
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X