Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАР свали цената

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НАР свали цената

Еее, гледам и не вярвам. НАР свали цената на 14600лв. с ДДС за лада нива. Дали ще стигнат нивата от 2005г. Имам един познат в НАР София, каза ми, че миналата година продавал по 20 коли на месец. Сега по 2 било събитие. А руснаците не само не сваляли цената ами им я вдигнали. Може и да си измисля...

http://www.lada.bg/models/lada_niva/base3_v8/price.html
    Пийте червено вино! Дава здраве.
    А то ни трябва за да пием ракия!

До: НАР свали цената

А колко е било преди това? На мен тази ми изглежда нормална, но не и ниска.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
      А колко е било преди това? На мен тази ми изглежда нормална, но не и ниска.
      За кола, модел 1964 г. с двигател, модел 1990 и на всикчото отгоре не минала през ОТК, опеделено и са много.
      Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

На фона на световната криза на автомобилния пазар когато при кеш плащане по голямата част дистрибутори дават поне 30% отстъпка тая на НАР е направо смешна .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          На фона на световната криза на автомобилния пазар когато при кеш плащане по голямата част дистрибутори дават поне 30% отстъпка тая на НАР е направо смешна .
          НАР наистина не дават отстъпки. За това и като видях, че са свалили цената много се изненадах. В България те продават на най ниски цени, Лада НИВА.
          Помня 2005г. Нивите бяха по 12500лв. Да видим.

Коментар

Тая е от 70-те. Мотора й също е от там. Само малко е модифициран и оптимизиран през годините. Напълно унифициран с останалите двигатели от тази ера. Както и множество други възли и детайли, които се намират лесно, всякакви. Въпрос на личен избор, а и става дума за нов автомобил. Това за ОТК-то, няма да го коментирам. Може някой да не си е свършил работата трезво, но няма и начин, да не мине от там. Защото са не една или две контроли. Е, ако беше толкова зле, едва ли щеше някой да се снабдява с такава.
            Последно редактирано от Тодор Живков; 14-06-09, 22:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
              ... Това за ОТК-то, няма да го коментирам. Може някой да не си е свършил работата трезво, но няма и начин, да не мине от там. Защото са не една или две контроли. Е, ако беше толкова зле, едва ли щеше някой да се снабдява с такава.
              За съжаление в България няма задължителен стандарт от 1998 г., БДС е само препоръчителен, съвместен е с EN.

Преведено на прост език, тук може да се внасят всякакви боклуци и никой не ги проверява. "Нивите", които пристигат тук са отпаднали от ОТК в Русия, уж изпълняват изискванията на Евро4.
              Поради горните причини се появяват невероятни дефекти/18 бр. хвърлиха лагери на главините от 800 км. до 7500, всичките, без изключение/, не говоря за единични бройки. Не казвам, че колите не стават, а че при нас идва шкартото.
              Не знам някой минал ли е през оторизиран сервиз на НАР, но там трагедията е пълна, в следващия момент си викаш, абе аз съм дал само 15 000 и ще си я оправя сам, каквото и да ми се случи...
              Последно редактирано от Танасе; 15-06-09, 14:15.
              Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                ...Не казвам, че колите не стават, а че при нас идва шкартото.
                Не знам някой минал ли е през оторизиран сервиз на НАР, но там трагедията е пълна, в следващия момент си викаш, абе аз съм дал само 15 000 и ще си я оправя сам, каквото и да ми се случи...
                +1
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Влошаването на качеството на новите ниви е тенденция от доста години. Мойта Нива е произведена 2000 година и освен ръждата на обичайните места (около предните мигачи) при търкането за боя под руския шприц кит на страшно много места излязоха ръждиви язви явно купето (или ламарината от която е направено )преди да бъде боядисано е поседяло доста време на "благотворното" влияние на атмосферните условия.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вярно е че новите модели на нива неса най-доброто,доколкото разбрах от горски служители.НАР-Хасково вкарвали Лада Нива ТУРСКА зглобга,докато лада българия работят с толиатти,там нивата идвала само по-поръчка,моята е 2004година модел-има отличителни белези на авто-завод Толиатти,за сега не съм срещал проблеми с нивката,тук там е "цъфнала" малко ръжда,но това е доста под минимума на нивата(става въпрос за веждите на калниците-само на задеин десен,дупчиците къдто влизат щипките на предната маска-1брой и охлузвания на 2те врати+капака на резервуара).Доволен съм много от мойта машинка,експотацията под която е подложена издържа доста за 30 000км повечето офф,се разминах само с скъсан съединител и 1път шарнир(появи се едно гадно тракане и скърцане),след доста чете из форума сложих на нивата съединител LUK(ЛЮК),за този тип съединител мога да кажа-много качествен,надежден,намалиха се вибрациите,скоростите започнаха да включват доста по-лесно и за финал шума в купето намаля драстично.

Коментар

Четох доста из форумът и въпросът с турската сглопка е разискван обстоино. Лада се прави само в Толиати. Каква турска сглопка каква гръцка или друга. Не мога да разбера къде е истината. Тея турци на части ли ги взимат, те ли си ги правят??
                      За снижаване на качеството разбирам, но това си става от Русия. Къде е общото с Турция?? Искаш да кажеш, че Лада България и НАР продават различни НИВИ? Дай повече информация.
                      То за сестрата на Пешо говорят, че е курва ама той има брат.

Коментар

Верно брат има Пешо. Щото Лада България няма отдавна.

Между Ладите, продавани в България и тези навсякъде наоколо (Турция, Гърция, Германия ако щете...) има разлика, има и натрупани впечатления за разликата. Различава се и обслужването на дефектите.

Всички Лади идват от един завод в Толиати. Където хората не са идиоти. Като знаят, че изнасят в страна, в която няма държавни стандарти, съдебна система или поне донякъде читав дилър, нормално е да пращат партиди, правени в понеделник. Иначе трябва или да потягат дисциплината на производство (което струва пари) или да изхвърлят машините, отпаднали на ОТК (и това струва пари). И това го правят всички производители, не само ВАЗ, не само автомобили, а всичко. И доматите от Турция идват по тази схема.

Коментар

На моята, 2007 г., купена от Елва има едно едно листче (още го пазя) на което има подписите на разни ОТК и това, че е предназначена за Кипър. Предполагам че от там ги карат за Елва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Верно брат има Пешо. Щото Лада България няма отдавна.

Между Ладите, продавани в България и тези навсякъде наоколо (Турция, Гърция, Германия ако щете...) има разлика, има и натрупани впечатления за разликата. Различава се и обслужването на дефектите.

Всички Лади идват от един завод в Толиати. Където хората не са идиоти. Като знаят, че изнасят в страна, в която няма държавни стандарти, съдебна система или поне донякъде читав дилър, нормално е да пращат партиди, правени в понеделник. Иначе трябва или да потягат дисциплината на производство (което струва пари) или да изхвърлят машините, отпаднали на ОТК (и това струва пари). И това го правят всички производители, не само ВАЗ, не само автомобили, а всичко. И доматите от Турция идват по тази схема.
                            Вярно е за съжаление,от първата до последната дума.От едно място тръгват,но има огромно значение за къде заминават.Правил съм "Нива" докарана от Холандия - и като бивш тенекеджия,ще кажа,че разликата е огромна спрямо купена от България.Имам предвид покритието на купето,за останалото не знам,не съм специалист.

@ sek.1
                            Да,колега така е.В една стара тема от преди 2,3 години споделяхме,че качеството на автомобилите изобщо пада.Стигнахме до извода,/може и да е погрешен,разбира се/ че границата е някъде 1995-96 г.И това се отнася не само за руските коли,а за автомобилите изобщо.Елитни фирми започнаха да влагат некачествени материали,да изнасят цели производства или само сглобка в страни без опит и традиции за по-големи печалби и т.н. - то край няма.
                            Да се върна на "Нива".Купетата преди да ги топят в нещо си /ако изобщо ги топят/ имат ръжда и никой не може да ме убеди в обратното.Ако се хванеш да кърпиш пода на "Нива",едно от нещата,които веднага ти се набиват в очи е,че като остържеш пишман-асфалтовото покритие,под него има петна / че понякога и язви / от ръжда.Там тя няма откъде да дойде,ако я няма отпреди това.И това е причината подът да изглежда привидно здрав и в един момент да се пробие напълно.Имал съм клиенти,които не могат да повярват какво излиза под "защитното" покритие и ми казват: "Ама до преди месец си беше здрава,как се проби изведнъж ?!?".Друг елементарен пример - правиш си нещо в коша и виждаш на боята малка кафява точка.Като започнеш внимателно да я разтриваш с шкурка,това се оказва петно от ръжда с размерите на монета от левче.А после виждаш,че такива точки има доста.Та така..
                            Заварките по ъглите,дето ги мърлят с нещо като силикон, изобщо не са обработени против корозия преди това.Затова като остържеш тая простотия там почти в 100 % от случаите е яка ръжда.

А бе книга мога да напиша,ама да не си разваляме настроението в предпочивния ден.

"Нивата" просто не е кола за всеки.Или я обичаш и имаш нерви да я правиш,или изобщо не си купуваш.

Viva la Niva !

Поздрави и само напред и нагоре !
                            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Здравейте!
                              Баща ми от мног време насам иска да си закупи нова Нива от НАР-България.Понеже сме в близост до гр.Плевен,гледахме една в магазина за цена от 14600лв.Цвета й беше бордо и бащата беше готов да се върнем и да я вземем,склатих го и му казах отзивите за новите Ниви.Отзивите съм ги прочел във форума.Дано да са с добро качество,та тя ще се използва предимно градско,извънградско и леко полско и зимата.
                              Хубави автомобили са,но за съжаление качеството е намалено.Дано да попаднем на качествен екземпляр.Какво ще кажете за автомобилите от семейство 4Х2?

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X