Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отцепване 4х4 нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отцепване 4х4 нива

Понеже доста пъти писах и разяснявах предимствата на постояното предаване на 4-те колела но пак има недочели и недоразбрали,че премахването не задвижването не един от двата моста е безмислено поради редица фактори основните:стабилност и това,че при нивата няма традиционните капачки които разделят полуоските от главините(колелата)и те си се вартят барабар с диференцяла дори и някой от карданите да е свален предлагам БЕЗПЛАТНО ЗА КОЛЕГА ОТ ФОРУМА ПРЕРАБОТКА НА НЕГОВАТА НИВА ОТ 4Х4 НА 4Х1 нека той да напише отзиви да видим какъв е тоя зор?
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      То и да може - човека вече ще се откаже ! С тия мнения .....
      Но сериозно - такива варианти има .
      Тук в Пловдив като попитах за блокаж на моста - ме поправиха - казвало се за разблокиране на предния мост . Имали го . Продават го .
      А за блокаж - ме гледаха доста изумени . И като им казах , че във Форума има схеми - пожелаха да им ги покажа - ще уредят внос на блокажи за Нива.( по техните думи )
      Ако някой може да ме улесни - нека да пусне пак схемите на Блокажите за Нива . Може и на лично , моля !
      Tези ,,майстори''кои са?Да се заобикалят от далече.Сори за спама...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Tези ,,майстори''кои са?Да се заобикалят от далече.Сори за спама...
        Това са само търговци !

Коментар

Колеги написх тази тема просто дали има вариант за отцепване 4х4 а не дали ще има икономия на гориво.Не си търся нито москвич или жигула за инф.моята нива няма АГУ върви само с А95

Коментар

Продават се вилки и някакви други части за отцепването май към 200 кинта бяхя.
            Но бързо ще замине задния диф щото той поначало си е слабичак за нивата.

Коментар

http://www.promolada.com/angles/kiteng.htm
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Колеги,то теорията е хубаво нещо,само да попитам нещо :
                Колко от вас са карали такава "скопена " Нива и колко време ?Защото на моята предишната имаше монтирана такава шашма и я карах и оф- и он-роуд в продължение на 8 години.Как пък не се строши някой диференциал или не се разпадна за толкова време ?Сетих се,тя горката нали не е чела теория,та така..
                Сегашния скрап,дето го купих и го съживявам също има изключване на предния мост.Тук има един колега,Камен Калчев се казва - неговата е внос от Италия и си го има това чудо,да бяхте го попитали поне - той я кара само в гората,такава му е работата.
                А тоя аргумент,че ако трябвало те руснаците така щели да го направят..страшен е !Направо необорим !При всички останали недомислици,дето ги има в това джипче - изобщо голямо мислене е паднало,няма що !След като на чисто нов автомобил диференциалите вият като на умряло / е,не на всички,вярно е,има и късметлии/ и руснакът ти вика : "Еми те,Нивите са си така" - то е било мислене,та знае ли се.
                Изобщо "Нива" е бамбашка автомобил.За разлика от Лади,Москвичи и пр.,той е проектиран и създаден по съвсем определена концепция и още по-конкретни указания свише.Колата си има история,може да я прочетете из руските сайтове и доста неща ще станат ясни.И основно - откъде идват слабостите,които ние после се борим да отстраняваме.
                Не съм аз човекът,който ще ви съветва - за тая работа си има модератор.Но преди да отваряте такава тема,да беше обърнал внимание някой от по-новите колеги,че такава тема има отдавна и беше сравнително изчерпателна.
                Пак казвам - покарайте такава "скопена" Нива поне година,вижте къде как се държи,вижте разхода,вижте другите проблеми - и тогава да говорим.
                И накрая - да не остане някой с погрешно впечатление.Аз съм отчаян фен на Нива /за което нямам разумно обяснение/.Вместо да купя тоя скрап /сегашния/,за някой лев отгоре можех да взема Самурайче или Витарка.Но мене тоя руски пипон ме кефи и сега го реставрирам,а ако е рекъл Господ и двувалка ще му сложа.

Извинявам се,ако съм засегнал някого.
                Поздрави на всички Ниваджии /това руското Нивоводи нещо не ме кефи,не знам що така/.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X