Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отцепване 4х4 нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отцепване 4х4 нива

Може ли пълно отцепване на 4х4 на нива някъде четох реклама за продажба на спец. диф. но не помня

До: Отцепване 4х4 нива

Може.Но не е препоръчително.Правено е доста пъти.Като остане само на заден мост не държи на натоварването и го чупи често.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
      Може ли пълно отцепване на 4х4 на нива някъде четох реклама за продажба на спец. диф. но не помня
      Махаш единия кардан, и включваш блокажа на централния диф
      Ама ти си отговаряш за последствията...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Кой знае каква файда няма-така или иначе предните полуоски остават зацепении и пак не си напълно като парт-тайм задвижване.Даже според мен е по-кофти,защото предния мост работи с постоянни хлабини тъй,като вече не е задвижващ.Освен това колата е по-нестабилна,особено в завой при мокра настилка.Другия недостатък колегата по-горе го каза-претоварва се задния мост,тъй като той при Нива не е предвиден да работи самостоятелно.Следващото нещо,което ме кара да мисля,че това "подобрение" не е добро е че то не е измислено и създадено от завода-производител на Нива.За мен не си струва парите.Нека и другите колеги споделят мнение по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
          ДА - може ! Продават се такива части !
          Какъв е смисъла на това упражнение ?.....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            ДА - може ! Продават се такива части !
            Какъв е смисъла на това упражнение ?.....
            Просто так, От келешлък... Или си мислиме че има голема файда... Нещо много ше върви... Разходчето ше падне...Има нещо нещо такова, ама не е точно така

Коментар

Навремето така скопяваха Нивичките в Мототехника...Зер цивилните простосмъртни нямаха право на 4х4,и то фултайм...Освен пестене на гориво,не се сещам за друга причина.А икономийка се постига с АГУ...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

ТОТО, що не си вземеш една жигула?
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  ТОТО, що не си вземеш една жигула?
                  Иска да му е висока... Да всява респект

Коментар

А маша за коса дали не му трябва?
                    Или гюрук за УАЗ?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      А маша за коса дали не му трябва?
                      Или гюрук за УАЗ?
                      И колайдер може да му трябва

Майтапа настрана, ама не си е шега работа... Има малък кяр, но ще му излезне много солено... И аз съм чел за някакви урутки, но като калкулираш +и- и си много МНОГО назад ( лично мнение)

Коментар

Не, бе не разбирам, защо да си вземаш 4х4, и да го скопиш. Па макар и Лада, доста недолюбвана, нали е руска... Ако човека толкова иска да кара на един мост, да си вземе нещо парт тайм, има много такива джипове. Иначе коли с един задвижващ мост-колкото ти душа поиска.
                        А може и Нивата да си я има, и да търси икономия, да не му се дават излишни пари за гориво. Но в този случай пак е по-добре жигула. Или Москвич. 412. Доста е проходим Пробвано е...

Коментар

Аз колко мислих за присаждане на бавни на Фул тайм Ферозата......е, накрая стана парт тайм, ама по необходимост.

Коментар

То и да може - човека вече ще се откаже ! С тия мнения .....
                            Но сериозно - такива варианти има .
                            Тук в Пловдив като попитах за блокаж на моста - ме поправиха - казвало се за разблокиране на предния мост . Имали го . Продават го .
                            А за блокаж - ме гледаха доста изумени . И като им казах , че във Форума има схеми - пожелаха да им ги покажа - ще уредят внос на блокажи за Нива.( по техните думи )
                            Ако някой може да ме улесни - нека да пусне пак схемите на Блокажите за Нива . Може и на лично , моля !

Коментар

Разблокиране на предния мост не може да има, защото той не е блокиран. Става дума да се изключи предния диф, като при това е необходимо централния да се блокира - иначе не знам дали ще се движи Нивата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X