Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Нивата минава 200км и спира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ Нивата минава 200км и спира

Здравейте,и вече карам Нива пикап макар и служебна.
    Имам един въпрос към Вас съфорумници:
    минавам 200км и пикапа спира за бензин, а в резервоара остава повече от 20 л. Извадих помпата от рез. цедката е чиста и според мен е потопена в бензин.
    Моля за помощ!!!
    Прикачени файлове

До: Помощ Нивата минава 200км и спира

Значи отнякъде помпата засмуква въздух, трябва да разглобиш внимателно и да разбереш откъде.

При отваряне на капачката на резервоара, чува ли се влизащ или излизащ въздух?

Коментар

Моята пълня резервоара до горе и след50-70км почва да пресветка лампата на бензина след още 40-50км свети постояно но не гасне и други колеги са имали същият проблем не знам къде е проблема като разбереш пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
        Моята пълня резервоара до горе и след50-70км почва да пресветка лампата на бензина след още 40-50км свети постояно но не гасне и други колеги са имали същият проблем не знам къде е проблема като разбереш пиши.
        тпоплавъка
        може ли да кажеш карбуратор или инжекция е нивата
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Да не е запушена вентилацията? Като отвориш капачката смуква ли въздух?

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
            тпоплавъка
            може ли да кажеш карбуратор или инжекция е нивата
            Очевидно е инжекционна. На карбураторните няма помпа в резервоара, а само тръбичка с чорап накрая.

Поплавъкът няма общо със спирането на двигателя - той дава сигнал само към таблото, за сведение на шофьора.

TOTO75:
            Резервоарът на Нива е с такава форма, че може да присветва светлината за резерва при клатене, въпреки, че има 30-32 литра (от общо 42 литра вместимост). Това е дребна инженерна недомислица, но човек свиква. Трайно почва да свети, когато останат по-малко от 5-7 литра. В твоя случай може би е крив поплавъкът.

Коментар

Ясене и аз така мисля за това за всеки случай имам в багажника туба 5л бензин

Коментар

Аз пък за всеки случай имам 40л бензин в резервоара. Все се намира случай пропанът да свърши.

Коментар

Аз съм само на бензин.

Коментар

Щом ти е по джоба е хубаво да си на бензин-имаш най-вече повече мощ.Поне при мен е така-просто нямам делко и немога да и дам нужното предварение за работа на газ и разликата е голяма.За сравнение ще кажа,че имам и едно Жигули с мотор 1600 и когато му направя добра центровка на газ ПОЧТИ няма разлика в динамиката на бензин.Но си има делко и двукамерен механичен карбуратор.

Коментар

твоята нива 1.7 моно или пълна инж.защото моята 1.7 моно инж.е без делко което много не ми харесва но не можах да намеря друга за парите който имах не съм от привържениците на по сложните техники особено руски освен калашник нищо друко руснаците не са направили свясно като техника

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
                        твоята нива 1.7 моно или пълна инж.защото моята 1.7 моно инж.е без делко което много не ми харесва но не можах да намеря друга за парите който имах не съм от привържениците на по сложните техники особено руски освен калашник нищо друко руснаците не са направили свясно като техника
                        T 34

Коментар

все пак форума е за лада нива а дали т34 е добър много може дасе спори

Коментар

като въпрос кое е доброто на Т34 и кое е руското от това

Коментар

Моята е моноинжекцион.Кат я гледам с-мата е опелска.Докато работи всичко е ОК-струва ми се по-пъргава и икономична от карбураторната.Въпроса е като изгори нещо,че трудно се намира щот не се внасят такива нови Ниви в България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X