Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взаимозаменяеми части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Взаимозаменяеми части

Мисля,че бяха 3 вида каретата на Нивата едните са еднакви с 2101 другите са по големи като на Москвич 1360 за третия вид не съм 100% сигурен трябва да проверя.

Коментар

Първите Ниви са с карета 2101,но малко след това престават завинаги да се слагат такива карета.Жалко само,че и дифовете не са променени-мисля че имат нужда да са по-здрави от тези на 2101-2107,но руснаците казват категорично НЕ вече 32 години.Ми те си знаят-явно всичко трябва максимално да се доближава до лек автомобил ВАЗ.Съгласен съм,но от това според мен идват редица проблеми.......

Коментар

от диференциалите на Нива в щатна комплектация не възникват никакви проблеми. Ей затова никой не ги сменя.

Коментар

Да-прав си.Но има хора,които слагат по-големи и агресивни гуми от щатните и от там вече се явяват проблеми.Най-вече според мен решаващ фактор е маниера на управление.Познавам човек,който за две години счупи два дифа.

Коментар

Абе то, всичко можеш да счупиш. Но в Русия за по-тежките условия правят други машини. Нивата си е това, което си е. Инженерно балансирана машина. Ако тръгнат да заздравяват, ще трябва да заздравят всичко - и да почнат от скоростите, които и в момента са малко афиф, а не от диференциалите.

Коментар

Баща ми помни, че през "СОЦ времената" в магазините за части са имали сравнително дебели книжки за "взаимозаменяеми части" на Москвич и Лада. Каза ми, че била честа практика да се купуват или изписват от чужбина части от модели на Фиат, защото били по-читави от ладовите...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Баща ми помни, че през "СОЦ времената" в магазините за части са имали сравнително дебели книжки за "взаимозаменяеми части" на Москвич и Лада. Каза ми, че била честа практика да се купуват или изписват от чужбина части от модели на Фиат, защото били по-читави от ладовите...
                За наша полза, удобство и улеснение, каталожните номера на руските части са преносими между каталозите за части на всякакви руски автомобили, трактори, земеделска, строителна и доста друга техника. Едно време тези каталози са били дебели книжки, сега са дебели PDF файлове, всичко друго е същото.

Коментар

Зависи от Фиата. На практика, от 124 нищо не става на Жигули-Лада. Е, може би....джантите с тасовете и някои други болтове с гайки, подобни резби. Италиянските Фиати 125, те са още по-далече...напред...от Полските и Руските си себеподобни. Окачването им пък е ептен по-друго. А, то не се слави с по-голяма издръжливост от това на Руските.

ПС Дори фаровете на 125 П не стават 1:1 на Лада 1500/Лада 1600. Имат разлика в крачетата около периферията на рефлектора. На различни позиции са.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X