Мойта Нива я купих с блокирал двигател около 100 000 километра масло само е доливано (била е фирмена) в сервиза просто са им взимали парите и са забърсвали масления филтър. Резултат счупени сегменти и задрало второ бутало. Блока на двигателя два дни го мих със пароструйка и всякъкви разредители и химикали докато смъкна всички налепи. Сега колата си я карам само с полусинтетика в момента съм с Тотал още километрите са ми малко 15 000 след ремонта но маслото си е чисто и почти не си променя цвета през целия му пробег (много малко потъмнява). От опит мога да кажа че най добре се промива с хидравлично масло процедурата е следната: на топъл двигател се източва старото масло налива се нужния обем за двигателя хидравлично и се запалва двигателя (на ниски обороти) за около пет минути след това се изчаква още десетина и се источва. Процедурата се повтаря обикновенно три пъти и на третия вече маслото е поносимо чисто. След това се сваля и стария маслен филтър и се ичаква да се исцеди хубаво и се налива новото масло. Тази процедура за дваисетина години съм я правил на поне трийсетина двигателя включително и на всички мои и резултата винаги е бил много добър.
добро утро на всички...ами съотношението е 2:1 масло нафта и се получи ако се съди по показанията на манометъра за маслото...а за миенето със хидравлично или трансформаторно масло братушките имат друго обяснение..това са масла със повишена киселинност,като се налее маслото в двигателя и той поработи със него,после не може да се източи всичкото,то така или иначе остава макар и съвсем малко,което се смесва с новото маслото и продължава да чисти...затова препоръчват просто да се налее в маслото около 200.300 мл такаво масло и така да се кара и ефекта е същият
основният дефект на автомобила е зад волана:confused:
Коментар