Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промивно масло Приста

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Промивно масло Приста

Някои ползвал ли е такова чудо на своя автомобил и какви са му впечатленията? Има ли смисъл и възможни негативни последици.

http://www.prista-oil.com/technical/...ad&pid=74&l=bg

Цената на туба 4л е около 22лв в магазините на офиц.представител в Шумен. Реално погледнато приблизително 2 туби ще стигнат за 3 промивки на двигатели с обем като на Нивата, което на практика се равнява на себестойността на другите "чуждоземни" химии в тенекиени кутии.
    Решил съм при следващата смята на масло да извърша една такава промивка. Миналата година имах малък проблем със запушване, което се оправи със смяна на масло и филтър. Сега през зимния сезон при каране на газ и основно на къси разстояния на капачката се посъбрала "бозичка", от маркуча си текат гелообразни гнусотии и т.н. Верояно сваляне на картера и почистване ще бъде по-добрия вариант, но ще отнеме повече време и псувни и затова с риск да протече тук -таме съм решил да сипя от промивното масло и да видя какъв ще бъде ефекта.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

До: Промивно масло Приста

Голди го има като официален представите. Най-добре той да каже.
    sigpic

Коментар

Смисъл дали има - не знам. Аз като купих Нивата, я минах веднъж с такова. Излезе черно като отработеното.

Вреда няма в никой случай. Не мога да кажа колко измива. Със сигурност, синтетично масло за един цикъл (10000км) измива много повече.

Бялото на капачката и в отдушника никакво промиване не му трябва, а продължително пътуване. То е смес от вода и масло, при нагряване водата ще се изпари.

Коментар

Смятам че със същия успех ще ти свърши работа и м10д.препоръчвам ти след смяната на маслото да сложиш един универсален модификатор в мотора и ще останеш много доволен
        sigpic
        Land rover lightweight-series 3
        Range Rover V8
        Range Rover Classic Vouge SE V8
        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

"Клизмата" която искам да направя на двигателя е именно, защото предишните собственици са ползвали М10Д и искам да премахна всички остатъци от това тракторно недоразумение. Откакто ползвам хубаво масло нямам проблеми със запалване при ниски температури зимата, с недостатъчно смазване и компресия.
          Ясен както винаги е прав за синтетиката, но това решение ми идва малко дебело откъм цена и затова търся компромис с промивното масло.
          На "универсалните" добавки и други "космически" разработки въобще не съм фен.
          Последно редактирано от Goblin; 25-03-09, 14:56.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Не се престаравай. Щом вече сипваш нормални масла, от M10D е останало много малко. Промивното май има смисъл само при първата смяна. Иначе просто сметката с количествата го обезсмисля.

На всяка смяна остава около половин литър от старото.

Коментар

Аз съм на същото мнение относно промивките. Слагай качествено синтетично или полусинтетично масло и след две смени двигателя ще се промие. А относно маслата на Приста Ойл, имам позната лаборантка, от която знам, че компромис с качеството на продуктите им не се прави.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ползвах такова преди време за промивка на двигателя на една "Джета" ,след това сипах полусинтетика . Характерния шум на хидравличните клапани понамаля , но дали от промивката или от хубавото масло не знам!

Коментар

Я и аз да питам. Понеже двигателя на Нивата ми не е пален от овгуст месец, и скоро се надявам да го припаля, трябва ли да го промивам, или само да му сложа полусинтетика ?
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ако има масло, пали го както е и смени маслото, като загрее.

Ако маслото не е прекалено старо (по километри и години), от август до сега не би било проблем и да се кара с него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Ако има масло, пали го както е и смени маслото, като загрее.

Ако маслото не е прекалено старо (по километри и години), от август до сега не би било проблем и да се кара с него.
                      На 3 000 км. некаква полусинтетика беше, ама не си спомням каква марка. Ама искам да го сменим. Викаш малко да покарам с него, па тогава?
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Малко. 5-10 км - да вдигне боклуците.

Коментар

В никакъв случай не промивай двигателя ако е с хидравлични компенсатори на клапаните. Цялата "гняс" която отмива промивното масло отива точно под компенсаторите и по някое време ще береш много ядове. Това промивно масло е с доста нисък вискозитет и много миещи добавки, минава навсякъде из двигателя, включително магистралата за хидрокомпенсаторите и мръсотията, която носи остава точно там. Както казаха колегите по-добре карай с хубаво масло и след 10000 км двигателя ще свети.

Коментар

Щом е ползвано само М10Д, не си мисли, че ще имаш читав мотор. Не, че няма да върви, но ако с такива масла са минати 60-70 хил., значи направо половината живот му е излязъл през пробката. М, дано трансмисията, не е въртяла такива сапуни.

Коментар

здравейте колеги..сега видях темата и искам да споделя за тези промивки...нямам ВАЗ, но имам УАЗ отскоро..преди това каран в държавна фирма и масло естествено е само доливано а не е сменяно...имаше си доста черна смола под капака на клапаните..порови се в руските сайтове,щото там са все джигити и намерих тема...та за ужаските братушките препоръчват една промивка със масло и нафта с съотношение 2:1 и аз така и направих..4 литра масло и 2 литра нафта...налях ги и запалих двигателя..на два пъти за по десет минути колкото да завърти добре маслото...източих го свалих масленият филтър,смених го със нов,налях ново масло 15 40 от лукойл забравих му точният модел..лезултата е следният...преди промивката на 80 км налягане 2 атм. на празен ход примигва лампата за маслото...след промивката на същите километри-80 км/час налягане 3 атм и отгоре...на празен ход 2 атм.дори и при включен маслен радиатор лампата не свети..имах и трансформаторно масло но не посмях да го ползвам...
                              основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X