Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си монтирането на електропомпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си монтирането на електропомпа?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    На моята е с 6 лопатки, но има утежняващи обстоятелства - няма го кожухът на перката, но пък има АГУ. Радиаторът е нов, но рядко е напълно чист. В движение не загрява до опасни температури, но на място си кипва по устав.

За датчика - нищо чудно, че трудно сте уцелили. Теорията казва точно обратното - температурата на двигателя е работа на темостата, перките само трябва да му осигурят относително студена вода, за да има с какво да работи. Има датчици за средата на радиатора (85-100 градуса) и за изхода на радиатора (70-80), за горе няма. Но все едно, като сложа моите, ще пиша.
    Този кожух за които говориш и при мен го няма. Имаш ли представа дали е като на другите лади, или е специален за Нива

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
      Този кожух за които говориш и при мен го няма. Имаш ли представа дали е като на другите лади, или е специален за Нива
      Не е специален за Нива.

Коментар

Колеги специално за кожуха,наричан още дифузор и аз вече не карам с такъв-просто се счупи и го махнах.За мое учудване не намирам разлика в температурата-все си е около 90гр.Даже преди два дни я карах в жегата по обед на 1 бавна в гората.Според мен по-важно е да бъде изправен термостата,да няма накипи и отлагания в с-мата,да бъде чиста отпред радиаторната пита,както и да работи правилно паровъздушния клапан на радиатора.

Коментар

Не че мисля, ами съм пробвал. И не само аз.
          Преди да направят околовръстното, лятото, всеки ден Младост-Перник в 5:30. Поне час. Е как па веднъж не загрея тая пущина, с механична перка Май съм попаднал на термостат.А и винаги се пали на ГАЗ.... ( даже не помня как се отваря резервоара
          А някой па се изказа май, че алуминиевите радиатори са по добри от месинговите .... е НЕМА такъв филм. Може и да спориме колто искаш... Само в едно са по добри.по са леки /а и май по евтини /
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Знам за кое говориш, причината също я знам.
            А решението руснаците са го намерили,като са направили НИВА
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Здравейте отново ,
              лятото дойде и отново започнах да обмислям охлаждането на нивата ....
              и понеже не съм много вещ искам да питам за съвет как мога да накарам цялото охлаждане на нивата / не само перките на радиатора , а и въртенето на водата / да работи в два режима постоянен и автоматичен
              преди време се интересувах само от перките как да ги подкарам да са в два режима - е още не съм го направил ,ама обмислям кое решение е най-приемливо.
              и ако някой ми покаже на схемата къде точно да сложа копчето за двата режима на перките , а и това за цялото охлаждане - ще съм много благодарен.,.

Благодаря
              Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
              Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Ясене, има друг вариянт. Аз го направих скоро.

Взимаш електрическа перка със стойката и моторчето от обикновена Лада.(при мен съществуваха по рождение) Махаш стандартната за тези модели перка, която има 4 витла. Купуваш от магазина такава перка, но за Нива. Тя е с 8 витла, на диаметър е същата, пасва на мястото на старата идеално. Много, много по-тиха е, а пък смуче определено по-душмански, въпреки обратната си посока.Като сложиш такава перка на Класическия мотор и той се включи -перката ще задуха КЪМ радиатора. Трябва само да обърнеш полюсите на моторчето и ще засмуче, като откачена. Аз така направих и съдейки по пускането, спирането и температурата, явно охлажда по-бързо. За мен, по-добрия вариянт е ел. перката.

Със 6 витлова от Нива, също пробвах. Добре действа, но много вятър прави. А шумът от това, силно ме дразни. Има 2 вида:

- Едната е някаква украинска или нещо от сорта. Твърда, гладка, лъскава с тънки витла - ЧУПЛИВА. Не издържа на 6-7000 об/мин. Чупи се, ама не малко, а всичките й витла изведнъж от раз. Счупихме такава перка, монтирана на Жигули 1200. Толкова е крехка, че не успя дори да одраска радиатора.

- Руска, груба, масивна, матова на цвят. Витлата й са ,,месести" дебели, тлъсти и пластични. Единствения начин да се счупи е да подбере нещо твърдо, докато работи.

Коментар

Понеже не се вижда много добре номер 23 е релето за перките на 85 и 86 май му е командата но не си приложил цветовия индекс и не знам кое е + и кое е минус едното идва от компютъра значи другото трябва да е маса на плюса за команда на релето му подаваш плюс през ключе и перките тръгват по твое желание.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Всички токове които идват от компютъра са минус. Само към бензиновата помпа се подава +. Жълтият кабел който идва от компа към релето за венилаторите /№ 23/ подава минус!!! На този кабел трябва да се върже ключе за да работят вентилаторите в желания режим. ето и една схема.
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

И схемата...
                      Прикачени файлове

Коментар

Супер благодаря
                        а относно това за работата на цялото охлаждане имате ли някакви идеи ?

пп. ключе като това за вентилатора на парното , дали ще стане ?
                        Последно редактирано от totolamb; 16-06-09, 10:05.
                        Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                        Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                          Супер благодаря
                          а относно това за работата на цялото охлаждане имате ли някакви идеи ?

пп. ключе като това за вентилатора на парното , дали ще стане ?
                          Да.

Коментар

Направи САМО вентилаторите да работят в режимите които искаш - постоянен и автоматичен и друго не пипай. Не е необходимо.
                            Аз бих те посъветвал да направиш три режима на вентилаторите - постоянен, автоматичен и изключен. За последния обаче ще трябва да направиш някаква индикация, защото рискуваш да стане някоя беля. Също ще ти трябва и ключе с три позиции. Използвай същото, като за вентилатора на парното. Ключето работи в три режима има означение за перка и поставено на таблото ще изглежда естетически добре. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X