Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струва ли си монтирането на електропомпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Струва ли си монтирането на електропомпа?

evgeniml:

А, и аз съм се заканил за същото. И аз съм с фучалника. И съм си купил панела с перките, и преходник с място за датчик, само няма кой да му задели 1 ден.

А при тебе, датчикът защо е на горещата вода?

Коментар

Здравей те по темата за перките.Педи 2г.когато падна за една нощ много сняг служебната нива е1.7 инж.беше на 3м.се забих на един завой в една пряспа 2м на задна излязох и продължих след малко колата започна да грее и перките не се вкл. бяха се набили със сняг след като махнах малко от снега веднага се вкл. може и това да е малък недостатък моята нива е с постяно зацепена перка ако е здрав термостата не и пречи за загряването.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
        моята нива е с постяно зацепена перка ако е здрав термостата не и пречи за загряването.
        Заповядай през лятото в софийско задръстване и пак ще говорим.

А за загряването в студено време - не че няма да загрее, просто и трябва 4 пъти повече време.

Коментар

Ясене мислиш че с мех.перка в много топло време ще прегрее като работи на място

Коментар

Ясене мислиш че с мех.перка в много топло време ще прегрее като работи на място
            Не че мисля, ами съм пробвал. И не само аз.

Коментар

От пред пред радиатора има една пластмаса с форма на дифозиор точно пред перката на двиг.

Коментар

От пред пред радиатора има една пластмаса с форма на дифозиор точно пред перката на двиг.
                Помага, но не напълно. Дефлектор е това.

Коментар

На този дефлектор може ли да поставя ел.вентилато

Коментар

Не знам дали може, без преправяне - едва ли. Оригиналната рамка за двете перки за Нива струва 30-ина лева. Виж, самите перки с моторите нещо се явяват скъпи и май отказват да ги продават поотделно, не знам защо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      evgeniml:

А, и аз съм се заканил за същото. И аз съм с фучалника. И съм си купил панела с перките, и преходник с място за датчик, само няма кой да му задели 1 ден.

А при тебе, датчикът защо е на горещата вода?
                      На чиста теория е по-правилно де е на изходящата вода защото те интересува температурата на изхода от двигателя а не на изхода от радиатора но това има значение само ако евентоално ти се спука радиатора или е нещо запушен.На практика няма значение ако е горе мисля,че беше 97гр. ако е долу е 82гр. ако искаш ще го погледна ,че доста датчици пробвахме докато уцелим оптималния варянт на тръгване и спиране на перките и не помня какво оставихме като краен варянт.

Старата ми нива беше 1.6 със стандартната перка зацепената нова от магазина е купувана никога не ми се местила температурата нито в задръстване нито по баир с ремърке или кола да теглиш нито на оффроуд никога по никакъв повод стрелката не е показвала нещо различно от малко преди 90гр може би защото беше нова и всичко и беше още чисто имам база за сравнение над 130000км и минах и нямам никакви оплакавния от охладителанта система на 1.6 мотора.Виж Пежото е друга работа температурата варира между 60 и 100 градуса на извънградско 75 по баир 100+ по нанадолно 60 абе като оборотомер му е стрелката за температурата 5 термосстата смених и накрая се отказах да се боря с недомисления топлинен баланс на ония глупаци Французите то кадето правят спагети и минети коли не могат да правят кой знае за какво си е мислил примерно Пиер докато е смятал.На 1.7 инж. също и варира температурата в по разумни гараници но все пак варира.

Недостатъка: при силен снеговалеж около перките ми се беше натрупал сняг който от топлината не е могъл да се стопи и се е превърнал в лед и перките са си замръзнали обледени на един баир по едно време фаровете само примижаха за секунда и това беше с перките изгоряха и двата бушона и започна прегряването навреме я хванах щото се сетих ,че им е време да включват и се сетих от какво дойде прекалената консумация на ток и тогава започна ремонта на пътя посред зима чисти лед около перките сменявай бушони а като не знам каде са бушоните на перките не са като на инжекциона в табалцето долу какво разглобяване му одарих посред зима на пътя така,че и тия перки си имат доста недостатаци да не говорим ,че руските са пълни боклуци слаба богу мойте са италянски GATE и за сега се въртят още това е в общи линий ако някой го интересува нещо да пита.Гадно е със зацепената перка и малко безсмислено за стандарто използван автомобил но за мен това е по-правилното решение от към сигурност. Ясене твойта перка нали си е с 6-те лопатки? А не с 4-те от жигула не е нормално да ти прегрява в никой случай.
                      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

На моята е с 6 лопатки, но има утежняващи обстоятелства - няма го кожухът на перката, но пък има АГУ. Радиаторът е нов, но рядко е напълно чист. В движение не загрява до опасни температури, но на място си кипва по устав.

За датчика - нищо чудно, че трудно сте уцелили. Теорията казва точно обратното - температурата на двигателя е работа на темостата, перките само трябва да му осигурят относително студена вода, за да има с какво да работи. Има датчици за средата на радиатора (85-100 градуса) и за изхода на радиатора (70-80), за горе няма. Но все едно, като сложа моите, ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                          На чиста теория е по-правилно де е на изходящата вода защото те интересува температурата на изхода от двигателя а не на изхода от радиатора но това има значение само ако евентуално ти се спука радиатора или е нещо запушен.На практика няма значение ако е горе мисля,че беше 97гр. ако е долу е 82гр. ако искаш ще го погледна ,че доста датчици пробвахме докато уцелим оптималния варянт на тръгване и спиране на перките и не помня какво оставихме като краен варянт.

Старата ми нива беше 1.6 със стандартната перка зацепената нова от магазина е купувана никога не ми се местила температурата нито в задръстване нито по баир с ремърке или кола да теглиш нито на оффроуд никога по никакъв повод стрелката не е показвала нещо различно от малко преди 90гр може би защото беше нова и всичко и беше още чисто имам база за сравнение над 130000км и минах и нямам никакви оплакавния от охладителанта система на 1.6 мотора.Виж Пежото е друга работа температурата варира между 60 и 100 градуса на извънградско 75 по баир 100+ по нанадолно 60 абе като оборотомер му е стрелката за температурата 5 термосстата смених и накрая се отказах да се боря с недомисления топлинен баланс на ония глупаци Французите то кадето правят спагети и минети коли не могат да правят кой знае за какво си е мислил примерно Пиер докато е смятал.На 1.7 инж. също и варира температурата в по разумни гараници но все пак варира.

Недостатъка: при силен снеговалеж около перките ми се беше натрупал сняг който от топлината не е могъл да се стопи и се е превърнал в лед и перките са си замръзнали обледени на един баир по едно време фаровете само примижаха за секунда и това беше с перките изгоряха и двата бушона и започна прегряването навреме я хванах щото се сетих ,че им е време да включват и се сетих от какво дойде прекалената консумация на ток и тогава започна ремонта на пътя посред зима чисти лед около перките сменявай бушони а като не знам каде са бушоните на перките не са като на инжекциона в табалцето долу какво разглобяване му одарих посред зима на пътя така,че и тия перки си имат доста недостатаци да не говорим ,че руските са пълни боклуци слаба богу мойте са италянски GATE и за сега се въртят още това е в общи линий ако някой го интересува нещо да пита.Гадно е със зацепената перка и малко безсмислено за стандарто използван автомобил но за мен това е по-правилното решение от към сигурност. Ясене твойта перка нали си е с 6-те лопатки? А не с 4-те от жигула не е нормално да ти прегрява в никой случай.
                          Аз също смятам че зацепената перка е по-надеждния вариант. На мен ми се налага зимата доста често да минавам през неизчистени места и преспи. Буквално отпред става като гребло на снегорин ( по нашия край пада доста снежец) и си мисля че ако сложа ел. перки ще имам проблем. Лятно време само няколко пъти ми е минавала стрелката малко над 90-те и то само на голям баир в гората, но все пак това ме дразни и затова се допитвам

Коментар

За това говоря
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              На моята е с 6 лопатки, но има утежняващи обстоятелства - няма го кожухът на перката, но пък има АГУ. Радиаторът е нов, но рядко е напълно чист. В движение не загрява до опасни температури, но на място си кипва по устав.

За датчика - нищо чудно, че трудно сте уцелили. Теорията казва точно обратното - температурата на двигателя е работа на темостата, перките само трябва да му осигурят относително студена вода, за да има с какво да работи. Има датчици за средата на радиатора (85-100 градуса) и за изхода на радиатора (70-80), за горе няма. Но все едно, като сложа моите, ще пиша.
                              Ами за горе няма на полувината Пежа и Фордове е горе даже си спомням един Ескорт датчика беше навит на фланеца на термостата и пускаше на 107.
                              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
                                За това говоря
                                Знам за кое говориш, причината също я знам.

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                                Ами за горе няма на полувината Пежа и Фордове е горе даже си спомням един Ескорт датчика беше навит на фланеца на термостата и пускаше на 107.
                                Също и на Нива 1.7и - там компютърът ползва температурата на двигателя. И затова му се случва да включи перките на замръзнал радиатор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X