Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как е по добре да се кара .......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как е по добре да се кара .......

Привет , задавам следния въпрос свързан с обстановката през последните дни. Как е по-добре да се кара в този сняг, на 3 скорост (когато не можеш да превключиш на по-голяма) или да се включат "бавните" и да се кара на 4-та ?
    Задавам въпроса към хората с доста стаж натрупан с Нива и имат наблюдение върху движението, стабилността и харченето на Нивата.

До: Как е по добре да се кара .......

Първоначално публикуван от karazaz Преглед на мнение
    Привет , задавам следния въпрос свързан с обстановката през последните дни. Как е по-добре да се кара в този сняг, на 3 скорост (когато не можеш да превключиш на по-голяма) или да се включат "бавните" и да се кара на 4-та ?
    Задавам въпроса към хората с доста стаж натрупан с Нива и имат наблюдение върху движението, стабилността и харченето на Нивата.
    Трета бърза не е равна на четвърта бавна а по скоро на пета та и към шеста идва на път равен освен при маневри според мен няма смисъл от бавните ако автомобила не тегли камион разбирасе а и защо да не може повече от 3-та в четвъртак спецялно я пробвах на неразчистен сняг по околовръстното при камбаните си вървеше с 140км без особенни проблеми но за скорост около 80-90 според мен вярната предавка е 4-та на нивата не и е проблем ускорението проблемите идват като изпревериш някои и решиш да се прибереш в колоната през коловозите тогава стоповете и те искат да те изпреварят!
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Именно за това със стоповете имам предвид , пък и съм с едни гуми ВЛИ 10 . Аз по принцип тази Нива я карам само през ловния сезон, а през останалото време си стои пред нас, но вчера заради големия сняг и непочистената улица се наложи с нея да отида на работа ......

Коментар

Първоначално публикуван от karazaz Преглед на мнение
        Именно за това със стоповете имам предвид , пък и съм с едни гуми ВЛИ 10 . Аз по принцип тази Нива я карам само през ловния сезон, а през останалото време си стои пред нас, но вчера заради големия сняг и непочистената улица се наложи с нея да отида на работа ......
        Е ти да не мислиш,че аз с мойта ходя на море? Само през зимата се кара тая техника но аз си обичам новите гуми така че и от там идва разлика но и с нови гуми пак се опитва да се завърта но късотата и си има и предимства няма стабилен джип в сравнение с леките автомобили!

Sofrace Offroad Team

Коментар

твойта 1.7i ли е та си карал с 140 ? иначе щом не караш бавно няма смисъл от бавните.. карай си на 4та

Коментар

зависи от пътя по който караш ако е отъпкан няма нужда да караш на бавните

Коментар

Първоначално публикуван от ivako Преглед на мнение
              твойта 1.7i ли е та си карал с 140 ? иначе щом не караш бавно няма смисъл от бавните.. карай си на 4та
              Защо? 1.6 карбуратор, не може ли да се движи със 140km/h ??????
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                Защо? 1.6 карбуратор, не може ли да се движи със 140km/h ??????
                Максималната скорост се формира от няколко фактора основните са:желанието на управлението да намери подходящо нанадолно и нежеланието на управлението да отпусне газта в никакъв случай.Моята е дизел и лесно потдържа скорост около 130-140 за повече от 160 и понанадолно неможе двигателя е ограничен на 4800 оборота и всичко приключва там старата ми беше карб.1.6 и съм я карал с над 165км.но трудно потдържаше над 110-120 това е с гуми 205/80/16 доста по-големи от оригиналните!Нива както и много други малолитражни бегачки развиват максималната си скорост на 4-та предавка а не на 5-та.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                  Максималната скорост се формира от няколко фактора основните са:желанието на управлението да намери подходящо нанадолно и нежеланието на управлението да отпусне газта в никакъв случай.Моята е дизел и лесно потдържа скорост около 130-140 за повече от 160 и понанадолно неможе двигателя е ограничен на 4800 оборота и всичко приключва там старата ми беше карб.1.6 и съм я карал с над 165км.но трудно потдържаше над 110-120 това е с гуми 205/80/16 доста по-големи от оригиналните!Нива както и много други малолитражни бегачки развиват максималната си скорост на 4-та предавка а не на 5-та.
                  Абе и мойта е вдигала 150km/h по километраж. Добре че имах попъте вятър, и магистралата не беше пусната още, че каквото разтояние ми трябваше да ги вдигна почти същото ми трябваше да спра
                  Но ми стана интересно, колегата мислили че само 1.7i могат да равият такава скорост

Коментар

Ей! Какви са тия скорости бре?! Не дърпайте дявола за опашката!
                    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Тези скорости с Лада Нива ли са вдигнати

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
                        Тези скорости с Лада Нива ли са вдигнати
                        Основният дискутиран автомобил тук е ВАЗ 2121------ НИВА ако скоростите се отнасяха за друг щеше да е опоменато за какъв се отнасят но щом не е значи са развивани с нива! Не са вдигани повдигани итн.

Sofrace Offroad Team

Коментар

До сега не съм виждал Нива да вдигне 140-160км.Карал съм и в момента карам чисто нова служебна повече от 120-135 не вдига.

Коментар

До сега не съм виждал Нива да вдигне 140-160км.Карал съм и в момента карам чисто нова служебна повече от 120-135 не вдига.
                            Абе не знам какво си карал и какво караш, ама за повечето НИВИ не е проблем да вдигнат 150km/h. По точно малко е проблемно, но се справят. Не твърдя че може да се движи дълго с такава скорос. Просто може да ги достигне!!!

Коментар

Сигурен ли си в това което си написъл? Ако си сигурен ела с твоята нива каквато и да е ако е по старите само искам да работи на бензин без да и преправям нищо ще ти покажа ,че май не си убеден в написаното а и приготви си сто лева и аз ще приготвя толкова на не са ни напразно думите и возенето!

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X