Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов съфорумец с Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: нов съфорумец с лада нива

Първоначално публикуван от chichi.miti Преглед на мнение
    друго: твардя, че след като монтирах подкалници нивата стана по тиха.
    Нищо странно няма в това.

Коментар

Вече 4 дена от както си купих НИВА.
      Нов съм за Нивата..А иначе , Нивата е стара - по документи е 97г., но е със старите стопове .... та не знам дали е вярно ?
      За впечатленията от нея - за сега са добри.
      Лошото е , че я сравнявам с другия джип - Ленд Ровър, Диско - 1 и ... в началото се обърках. Шум в купето , вибрации и доста виене ( разбрах , че това са нормални неща за Нива ) и ги приех.
      С ГАЗова уредба - смесен разход дава 10 лв/100 км. Под половината на това което съм давал до сега.
      За вървенето - до 100 км ,а повече ..... по-добре НЕ !
      За разхода е много добре !
      За проходимостта - където минавам с Диското , там минава и ТЯ - без да се замисли ! Все още търся мястото където ще забуксува заради налкона или заради кал ? Около Пловдив.
      С четири скорости е . Има забележки по пода - но не са прекалени.
      Добре е поддържана от предишния собственик - шеф на Язовир !
      Въобще - за сега се представя добре ( а бях предубеден малко ).
      Започва да ми харесва .
      Вече и навъртях 600 км и то по лоши терени.
      Ходих на Бяла Черква - газих сняг около 30 см - с малко буксуване мина без външна намеса.
      Тепето на Марково ( на делтапланеристите ) - го изкачва на пряко от всички посоки( не по пътя ) и го издържа и като страничен наклон !
      Днес се връщам от р. Марица - прескачах дигата на 20 пъти ( тя не е висока, но е с наклон около 45 градуса ). Нито веднъж не се наложи повторен заход . Не очаквах , но е факт.
      За това - доволен съм от проходимостта на този малък , високо проходим ,4х4 автомобил !
      Вече смених задните амортисьори , въжето на ръчната и го побългарих ( вие имате ли ръчни добри ? ) .
      Смених маслото на двигателя и филтъра.
      Какво още да направя като подготовка за трудни терени.
      Какво може да ме изненада и за какво да се подготвя евентуално , колеги ? Моля за съвети !
      Снимки - утре , че все още като я погледна и ..... се качвам да я карам !

Коментар

айде честито. със здраве да си я караш.

и аз скоро карах моята по едни коловози,баири, много добре се представи /на река Камчия, до село Манолич/, нямам снимки обаче, понеже аз си шофирах, а и не носих апарат

иначе за дълъг път си е уморетелна, особено с това 80-90км/ч.събира ми доста багаж, двигателчето пее, сега ми се появи едно тропане в предна лява гума, ходих да я огледат,според сервиза е лагер на на колелото,тези конусните...сега съм на 1500км, ще ходя скоро в Хасково да сменям масло, надявам се да сменят лагера гаранционно...
        [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
        [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          За това - доволен съм от проходимостта на този малък , високо проходим ,4х4 автомобил !
          Вече смених задните амортисьори , въжето на ръчната и го побългарих ( вие имате ли ръчни добри ? ) .
          Смених маслото на двигателя и филтъра.
          Какво още да направя като подготовка за трудни терени.
          Какво може да ме изненада и за какво да се подготвя евентуално , колеги ? Моля за съвети !
          Снимки - утре , че все още като я погледна и ..... се качвам да я карам !
          Какво да ти кажа... освен Честито.
          НИВА. Толкова оплювана, и толкова подценявана от другите Офроудъри... Но тя е ФАКТ.
          Шум в купето. Слаб двигател. Чупливи части. НО! Това НО е много важно. Евтина подръжка(вярно, по редовна, но евтина). Прилична/ според мен добра/ проходимоста, оето се дължи на неща, които няма смисъл да изреждам. Двигатела май е направен за ГАЗ. И т.н.
          Твойта не е възможно да е 97г. с ъс старите стопове и багажник. Освен ако не е сменявано купето. Те се произвеждат до 94/95 година ( не ъм много сигурен). Изненади ще имаш много. На моменти ще се отчайваш от нея, но ако си мазохист, ще и свикнеш и ще си я караш с кеф.
          За сега толкова...
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

• До: Нов съфорумец с Лада Нива

Честито и от мен-взел си си интересен автомобил с който няма да скучаеш.Да не се стреснеш сега-не е чак толкова чуплив,ако го подържаш грамотно-като за начало смени всички масла в отделните агрегати.Също бих те посъветвал да провериш по-важните възли дали са стегнати добре-специално внимание обърни на закрепването на предния диф,че ако е хлабав лошо. Огледай закрепването на раздатката,защото е кофти,ако висне в гората.Обърни внимание и на задните щанги-ако са силно корозирали по-добре ги смени,че се късат без предупреждение и прибирането става трудно.Това са по-важните моменти.Ако нещо повече те вълнува-просто конкретизирай с точен въпрос.Успех!

Коментар

Колега GLORIOUS поне рибка имаше ли на Камчия?Аз като ходих риба не хванах щот беше доста студена водата,но Нивата я понакалах прилично...
              Прикачени файлове

Коментар

брях, де намери толкова кал яко драпане е било..

аз първо за тази година отидох един понеделник,сега като гледам календара, беше не предния, а по-предния понеделник, демек около 30ти март, едно рибе не хванах,пак бях на Манолич /като гледам ти си ходил на язовира?/

и сега чух,че тръгнала и в петък/10ти април/ отидохме пак и хванахме, хубава рибка, белица, баща ми извади и 3 буфалота /смесица между каракуда и шаран/ по около 500-до 700грама, хубаво удоволствие, утре може пак да идем, баща ми днес пак е там ще чуем прясни резултати довечера
                [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                  Честито и от мен-взел си си интересен автомобил с който няма да скучаеш.Да не се стреснеш сега-не е чак толкова чуплив,ако го подържаш грамотно-като за начало смени всички масла в отделните агрегати.Също бих те посъветвал да провериш по-важните възли дали са стегнати добре-специално внимание обърни на закрепването на предния диф,че ако е хлабав лошо. Огледай закрепването на раздатката,защото е кофти,ако висне в гората.Обърни внимание и на задните щанги-ако са силно корозирали по-добре ги смени,че се късат без предупреждение и прибирането става трудно.Това са по-важните моменти.Ако нещо повече те вълнува-просто конкретизирай с точен въпрос.Успех!
                  Благодаря за отговорите !
                  Двигателя- обслужен !
                  Другите агрегати - какво масло се слага ?( раздатката иска доливане около 200 гр)
                  Едната задна щанга беше тръгнала - смених я вече .
                  Раздатката - освен болтовете на планките ( на дъното на купето ) - други има ли ?
                  Дифа - какво да гледам - закрепването на каретата или .... ?
                  На всички Ниви ли се включват бавните и блокировката на дифа с доста хъс ( трудно ) и рязко ?
                  Изключването също е трудно .....?

Коментар

при моята беше почти невъзможно отначало, сега е по-добре, по-лесно става като се движи колата с 2-3км/ч по инерция, НО НЕ НА СКОРОСТ, с натиснат съединител
                    [/URL]

Коментар

За разд.к-я,дифове и ск.к-я се слага трансмисионно масло-гледай да е качествено.На предния диф се притягат трите му места на,които е хванат към двигателя-това се прави с чашка 19 и чупещо рамо.За блокажа е нормално да се включва и изкл. с чалъм.Задължително е при включване да няма буксуващи колела,т.е.е желателно да го включваш преди препятствието.В никакъв случай не я карай на блокаж,когато е на твърд и сух път със завои.Бавни и бързи включвай в покой.За раздатката-огледай пода над нея да не е изгнил-за целта вдигни стелките или мокета-не знам с какво си и гледай-знай,че корозията поразява купето от вътре навън.Ако е необходимо притегни гайките-8мм.,които я държат.Разгледай стари теми-има много писано за Нива.И я карай-тя сама ще си покаже от какво се нуждае във времето.
                      Последно редактирано от Янко Желязков; 12-04-09, 21:51.

Коментар

Благодаря за отговорите !
                        Двигателя- обслужен !
                        Другите агрегати - какво масло се слага ?( раздатката иска доливане около 200 гр)
                        Едната задна щанга беше тръгнала - смених я вече .
                        Раздатката - освен болтовете на планките ( на дъното на купето ) - други има ли ?
                        Дифа - какво да гледам - закрепването на каретата или .... ?
                        На всички Ниви ли се включват бавните и блокировката на дифа с доста хъс ( трудно ) и рязко ?
                        Изключването също е трудно .....?
                        Смени маслото в раздатката. Не се занимавай с доливане...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                          Смени маслото в раздатката. Не се занимавай с доливане...
                          Днес смених маслата на раздатката и единия диференциал - другите ( скоростна и задния диф) си бяха на ниво .
                          Има някакво виене отпред в дясно - може би е лагер на главина.
                          Лесно ли се сменя - прочетох в темите , че са два еднакви лагера - така ли е ?
                          Иначе всичко което трябва да се притегне - вече е проверено.
                          Снабдих се с книга на Български език за всичко - за Нивата ( технически данни и ръководство за ремонти ).
                          За всички Лади .
                          Ако я няма качена във Форума за Нива - ще си направя труда да я кача !
                          Казвайте ако желаете и .... как да стане !
                          Последно редактирано от bgbul; 15-04-09, 21:57.

Коментар

Днес смених маслата на раздатката и единия диференциал - другите ( скоростна и задния диф) си бяха на ниво .
                            Има някакво виене отпред в дясно - може би е лагер на главина.
                            Лесно ли се сменя - прочетох в темите , че са два еднакви лагера - така ли е ?
                            Иначе всичко което трябва да се притегне - вече е проверено.
                            Ами не е трудно. Два едннакви лагера са. Сваляш главината и се махат лесно. Работа за час два е... Зависи от болтовете... Дали ще тръгнат.
                            Смени го докато е у време. Защото после може да направи големи поразии

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                              Ами не е трудно. Два едннакви лагера са. Сваляш главината и се махат лесно. Работа за час два е... Зависи от болтовете... Дали ще тръгнат.
                              Смени го докато е у време. Защото после може да направи големи поразии
                              Днес си смених лагерите на дясна предна главина - и виенето изчезна !
                              Оказа се паднала циментация и на двата лагера- доста дълбоки язви .
                              Отне ми повече от 3 часа , но като за първи път на Нива - е добре( за мен )
                              Затрудни ме смяната на маншона на полуоската - не я разкачвах и трудно избих карето .... но с голям чук .... стана от раз .
                              Благодаря за съветите.
                              Започва яка експлоатация ежедневна. Само в гората .
                              Успех на всички колеги !

Коментар

Браво колега-добре е че си решил да я отремонтираш сам.Карето наистина дава зор при избиване на място,но щом си успял поздравления.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X