Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИВА 1.7mi-проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НИВА 1.7mi-проблем

Колеги от доста време имам следния проблем-когато спускам на скорост стръмен наклон колата гасне и спира.Най-вече на 1 бавна.Това го прави и на газ и на бензин.Смених гор.и възд.ф-р,но е все същата.Нивата е 1.7моно.инж.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 31-01-09, 21:38.

До: НИВА 1.7mi-проблем

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
    Колеги от доста време имам следния проблем-когато спускам на скорост стръмен наклон колата гасне и спира.Най-вече на 1 бавна.Това го прави и на газ и на бензин.Смених гор.и възд.ф-р,но е все същата.Нивата е 1.7моно.инж.
    На конкретната кола инжекциона и цялата система би трябвало да е лиценз на SOLEX роизведена за опел така че би следвало проблема да е в стъпковия мотор за управление на празния ход ! Така че почисти го и ако се по оправи или промени слагаи нов вече не са много скъпи.

п.п ето това вече си е конкретен въпрос на който си заслужава някой да помисли и да разсъждава по темата
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Моята НИВА е същата 1.7 ми. но мисля че горивната система е на GM.Тези букви пише на датчиците.Ако имаш повече инф.напиши и аз се интересувам тази част и ел. са ми най-трудни другите проблеми са по лесни.

Коментар

Да и моята е на GM.Проблема си го реших с почистване на стъпковия мотор.Нямам информация за гор. и зап. с-ма.Само мога да ти кажа,че моята е без делко-с две бобини е и един датчик на кол.вал.

Коментар

Също и моята е такава този датчик на кол.вал е за запалването тои дава инфо. за искрата на свещите.Твоята какъв разход има на пресечен терен?Тествал ли си компютъра за грешки

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
            Да и моята е на GM.Проблема си го реших с почистване на стъпковия мотор.Нямам информация за гор. и зап. с-ма.Само мога да ти кажа,че моята е без делко-с две бобини е и един датчик на кол.вал.
            GM С две думи опел тяхната система е разработена от солекс мисля че е идентична със системата на опел 1.4 МИ 1.6 МИ и 1.8 МИ така че каквото ви интересува пробвайте да го потърсите при тези коли:астра корса вектра ако не го намерите питайте имам я книгата за инжекционите на опел така че може и аз да попрочета ако незнам отговора.
            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

На пресечен терен разхода е доста относителен-при мен в повечето случаи е около 15-20л. на сто газ.Говоря само в гората без асфалт на бавни.Иначе смесено почти винаги се въртя около 13л. през зимата.Лете с литър надолу.Ако някой ти каже,че Нивата му е много икономична значи или не и ползва възможностите или те лъже.Друго положение НЯМА.

Коментар

Не знам да ли е точно бях и напълнил резервоара до приливане изминах 100км. на бавни и само на тежак терен много кал.След това я допълних пак до приливане и събра 20л. бензин това нормалнолие

Коментар

При такива условия смятам,че е добре.Ако ти е проблем разхода слагай газ.Наистина става по-тромава щот тоз нашия модел са без делко и няма как да влияеш на аванса,освен ако не си вземеш аванспроцесор.Ама и той е пари.

Коментар

Не обичам газавите уредби тързя къде е проблема за голямия разход на бензин.Други проблеми няма.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
                      Не обичам газавите уредби тързя къде е проблема за голямия разход на бензин.Други проблеми няма.
                      Защо не пробваш да я засечеш на асфалт. Градско и извън градско. Такива разходи е нормално да даде на черен път на баните
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Никога не е вървяла по асфалт от като съм я оставил там където ходя на лов.Ще се вслушам в твоят съвет благодаря ти.

Коментар

Пробвай я извън града-при 90-100км.ч.трябва да ти изгори около 9литра.Естествено гледай да избереш сравнително равен път за да можеш да караш най-вече на 5-та.И чак тогава си прави изводи.А за градското 12-14л. в зависимост от сезон,светофари,интензивност на движението,обороти на превключване на предавките.

Коментар

Между другото щом искаш максимална икономия гледай да подържаш оптимални обороти-около 3000-3500.

Коментар

Този голям разход мисля че има проблем с електрониката или с компютара няма къде да го тествам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X