Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за 4х4 на лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос за 4х4 на лада нива

Първоначално публикуван от Потребител2000 Преглед на мнение
    Моля предварително за разбиране и извинение
    Знам че ъпвам стара тема знам че е писано и то доста опитах да намеря отговор и неуспех .
    Борих се с чичко гугъл предостатъчно време

Така всичко започна с един спор между мен и един ловджия за Лада нива (Тои има 2 ниви една доста стара от първите години на производство 1.6 карбуратор старата задница стопове заден капак и една около 2000г.) Спора е за действието на двата допълнителни лоста -Той твърди че 1-ния лост пуска предния мост а другия е за бързи и бавни скорости.....По моите скромни разбирани и аз имам 4wd full time с виско-муфа в централния диф. с която си осигурявам по едно задвижващо колело на ос в най-тежкия лошия случай.
    Та при нивата е само 1 от докогато не се блокира раздатката с лост 1 и те стават 2 като при мен.
    Кои е прав и има ли разлика в двете ниви? Или и двете са с постоянно 4х4.
    И да питам за уаз http://www.baikalex.com/photos/olkhonwinter/uaz10.jpg http://www.kitoy.ru/photo/uaz-imgp2687-am.jpg какво е положението тук фил парт хъбове ръчки блокажи има няма?
    Както каза Ясен.. Но масово сред хората, е да си мислят, че с Лоста на блокажа, се пуска предният мост, защото на капака има указание и на него пише Диференциал, заблокирован, отблокирован, но иначе може да се пуска и предният мост с ръчката за блокажа, но става с приставка в раздатката
    И аз в началото мислех, че с този лост се включва предният мост, но след като я видях да буксува с предно колело, без да е мърдан този лост, ми стана ясно
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

нивата е фултайм двата моста постоянно включени ,на някой се изключва но не знам дали е заводско ,от Италия беше внесена една нива на нея и се изключваше предния мост ,но не виждам смисъл докато предните полуоски предават движение към дифренцияла

Коментар

Карал съм с изключен преден мост-/временно махнат кардан за 5-6 дни именно за проба в различни ситуаций/.
        Изводите:
        1.Силно влошена стабилност в завой.
        2.Силно влошена проходимост,даже и в съвсем елементарни ситуаций,където с Жигули съм минавал с по-малко буксуване.
        3.Икомомия аз поне не отчетох или ако има тя ще е минимална-/все пак колата няма хъбове и дифа си върти постоянно/.
        4.Извода за мен поне е,че не си заслужава изключването на предния мост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X