Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казанче за чистачки на Нива 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Казанче за чистачки на Нива 1,6

Имам някакъв странен проблем с казанчето за чистачките.Пълня го с течност догоре и до 3 дена е празно,изтекло.Отидох и купих ново,с моторчето и всичко.Днес тръгнах и на трето,четвърто пръскане се оказа ,че и новото е празно.Налълних го с вода,сложих го върху вестник и 4 часа не е протекла ни капка.Каква може да е тая щуротия ?
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Казанче за чистачки на Нива 1,6

Проследи маркучите до пръскалките .Някой да пръска от време на време и къде с гледане къде с опипване ще намериш мокрото.Възможно е и да изтича при пръскалките нищо че пръскат!
    Ако сипеш бира се образува пяна и се вижда по-лесно!
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Не бе,Ванка,течността си изчезва без да пръскам,на паркинг.Остават към 2 пръста,даже по-малко и след няколко пръскания се свършва.Не че е много пари течността,ама ме дразни и много пречи при каране.Да ти кажа,обмислям варианта да ида до моргата и да взема от някоя западна таралясница,че ако го купя още веднъж,пак толкова ще излезе.

Коментар

Имам в предвид че като пръскаш с пръскалката, колкото излиза през нея много повече изтича при връзката и с маркуча или някъде другаде. Щом казанчето е здраво значи някъде е по маркуча или разклонението или връзките.
        Ако маркуча минава по-ниско от казанчето и е спукан /малко/ имаше някакъв закон за скачените съдове.

Коментар

Е,нали маркучът излиза отгоре на казанчето,как да стане със скачените съдове ?.Но ще го разтуря всичкото,че ме дразни.

Коментар

По пътя където върви маркуча да не слиза някъде под нивото на казанчето.При мен маркуча се намира в пакета с жиците.
            Последно редактирано от vanka.ta; 24-12-08, 12:08.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
              Е,нали маркучът излиза отгоре на казанчето,как да стане със скачените съдове ?.Но ще го разтуря всичкото,че ме дразни.
              Както става с точенето на бензин от резервоара. Когато маркуча е пълен и отворения му край е под нивото на казанчето изтичащата течност трябва или да пусне нагоре мехурче въздух или да създаде вакум или да увлече друга течност от казанчето ( при малко сечение на маркуча винаги е последното ) Ако нямаш условия къде да го разхвърляш празнично, идвай че обичам да чупя чужди жипки
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хихихихихи!

Пръскалки на чистачките на фаровете имаш ли?
                А знаеш ли как се включват?
                Я сега измери височината на "оставащата" вода в казанчето и височината на дюзите на чистачките (спрямо земята)?

Никаква западна част няма да те оправи, ако не премахнеш "сифона" в системата.

В Самара (по-ранните версии) има едни удобни клапани. В niva-faq има куп други рецепти за проблема.

Ум не ми побира защо са го направили така.

Коментар

Да,Ясене,не бях се сетил за чистачките на фаровете.Те са по-ниско,разбира се,макар че никога не съм ги ползвал.Значи моята бабичка е 1,6 и имам бутон,който пуска чистачките на фаровете(незадържащ е).Работи само при включени къси светлини - не знам дали така трябва.Дали той пуска и течност,не знам.Но благодаря за жокера.

Дядо Владо,благодаря за предложението.Първо ще пробвам сам,ще сменя всички маркучи от - до,че са на 16 години все пак.Ако не става,ще се обадя.И това с бензина - ами прав си,разбира се - ама не се сетих.

Бъдете здрави.Ще говорим пак след пробата.

Коментар

Ами, пуска течност.

Моята е 1.6 последна версия. Чистачките на фаровете са свързани заедно с пръскалките на чистачките. Включват се когато са светнати фаровете и включиш пръскалките на предното стъкло.

А как трябва да е - както ти е удобно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X