Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превключвател за мигачите на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Превключвател за мигачите на Нива

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Всички крушки са изправни - отпред, отзад, отстрани и си мигат с еднаква скорост в зависимост от оборотите. Проблема естествено не е от вчера, но от седмица се задълбочи, така че ще отворя задния фар да видя как е положението с масите.
    Благодаря!
    Светни едновременно ляв мигач, фарове и за мъгла и ще видиш, че не светят отзад както си мислиш.

Коментар

Ще бъде изпробвано.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Ясене, стария Г221 с външния ел.магнитен регулатор (и останалите му заместители) е към 42А. Г 222 с интегралния регулатор отзад е не повече от 45 А. (ако за тях говориш) Втория има по-голяма склонност към повреда. А, неговите регулатори, не се славят много-много с качество и дълговечност. Нито пък с хубава маса. Особено, ако е подложен и на слузести бани. Като се прецака се прецаква така, че напрежението най-често играе в огрооомна амплитуда. Вижда се веднага по фарове, табло и прочие....преди да започнат да изгарят. Досадното е, че трябва да бърникаш в тясното пространство, за да докопаш задния фейс на алтернатора. Още по-досадно е, че трябва късмет, за да уцелиш коректен регулатор от магазина. Дори за стандартната инсталация и двата идват слаби. Особено в ниските честоти на въртене. Където с повечко консуматори - грейват, като котлони, пък не смогват да заредят кадърно акумулатора.
        Последно редактирано от Тодор Живков; 10-06-09, 22:45.

Коментар

Знам бе. Моя е от следващите, 55 или 65А и пак има какво да се желае откъм мощност, но за регулаторите си прав - читав не се намира, а се прави. Засега компенсирам с голям акумулатор, по-натам ще мислим.

Но на човека не му е това проблемът.

Коментар

Проблема е отстранен. Вчера след дълго търсене на маси и порядъчно благославяне на руските майки, пуснах нова маса от купето към фара и проблема се реши.
            В следствие на което Ясен заслужи още една МАСА!
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

От: Превключвател за мигачите на Нива

Здравейте Колеги,

Днес при мен(става въпрос за ваз 21214) се появи следния проблем. При включване на мигачите, дали ляв или десен няма значение
              както и на аварийните слад 2-3 нормални премигвания спират. При работата на релето се чува едно жужене. На таблото светват и двете лампички, независимо например, че съм включил ляв мигач. Направи ми впечатление, че като ударя по-силно по пластмасовата кора на кормилната колонка проблема изчезва.

Моля ,за съвет губене на маса/ лоша връзка ли да търся или просто релето си е за смяна

p.s. Всички крушки са зрави и светят.
              VAZ 21214-Niva
              Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Като подмениш "паяка" - пръстена с трите лоста на кормилната колонка, ще се оправи. А подменя се тоя паяк, като се свали кормилото и кожуха на колонката, натам е очевидно. Кабелите са на три куплунга към инсталацията зад таблото, може първо тях да провериш - ама обикновено не е от тях, защото те не виждат зор.

Коментар

Първоначално публикуван от sandomanov Преглед на мнение
                  Здравейте Колеги,

Днес при мен(става въпрос за ваз 21214) се появи следния проблем. При включване на мигачите, дали ляв или десен няма значение
                  както и на аварийните слад 2-3 нормални премигвания спират. При работата на релето се чува едно жужене. На таблото светват и двете лампички, независимо например, че съм включил ляв мигач. Направи ми впечатление, че като ударя по-силно по пластмасовата кора на кормилната колонка проблема изчезва.

Моля ,за съвет губене на маса/ лоша връзка ли да търся или просто релето си е за смяна

p.s. Всички крушки са зрави и светят.
                  Ново реле има го навсякъде, аз лично те съветвам да го вземеш от някоя морга или металекс. Тези които ги продават по магазините не стават за нищо.
                  Land Rover Discovery II 3,9 V8
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Не съм срешал много ниви по авто моргите, от друг някакъв автомобил ще стане. Благодаря, Ясене ще проверя и паяка,
                    но дали е от него на аварийки проблема е същия.
                    VAZ 21214-Niva
                    Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Не съм срешал много ниви по авто моргите, от друг някакъв автомобил ще стане. Благодаря, Ясене ще проверя и паяка,
                      Най-вероятно е релето.

Коментар

Защо трябва да е от нива, става от всяка друга лада.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Смених си релето и проблема е отстранен. Утре обаче ще му сменя мястото на закрепване, че предвиденото в оригинал е леко с ограничен доостъп.

Благодаря на всички споделили мнения
                          VAZ 21214-Niva
                          Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Смених си релето и проблема е отстранен. Утре обаче ще му сменя мястото на закрепване, че предвиденото в оригинал е леко с ограничен доостъп.

Благодаря на всички споделили мнения
                            Не го закачай мястото ако си взел читаво реле няма да ти се наложи повече да се занимаваш с него.
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X