Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ел. перка за радиатор на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ами какво да ви кажа...Първите ГАЗ-24, които слизат от конвейера през 1968 имат електромагнитен съединител. Поради ниската надеждност е спрян от производство и са преминали на твърда връзка (липсата на пари за гражданското производство в бившия СССР отново попарва ентусиазма на иначе кадърните конструктори от институтите). Както и да е...това е друга тема. Съединителят е бил снабден с винтове за регулиране на хлабината на съединителя и когато те се притегнат той става постоянно зацепен и автомобила излиза от аварийната ситуация.
    Основен проблем на тези апарати е ударът, който възниква в момента на включване, за това трябва да имат някаква система, която смекчава зацепването и/или включва постепенно (с известно приплъзване).
    Но да минем към по-съвременни возила – Мерцедес-Бенц W201 и W124 с двигатели М102 (двулитрови бензинови) и двигатели ОМ601 (двулитрови дизелови) имат такива съединители. При по-големите двигатели на същите модели вече се поставят термовискосъединители, което говори, че възможностите на ел.магнитните от малките двигатели да предадат по-големия въртящ момент са ограничени.
    Лекотоварните Ивеко Дейли също имат такива с-ми за включване на вентилатора. Товарните МАН серия ТГА и ТГЛ – като ако не се лъжа при тях съединителя е нормално включен (необходимо е напрежение за да се изключи вентилатора), което изключва прегряване при прекъсване на верига.
    Разбира се, последните агрегати са доста обемисти (трябва да се търси от най-малките кубатури), на сметка на това могат да предават 10-20 киловата мощност. Сигурен съм, че и други производители използват тази технология.

Коментар

Пежо 404 - Бензин - електромагнитен съединител
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

монтирах ел перка от лада ,но запазих и механичната.,мисля да потарся такъв ел магнит от пежо
        нещо немога да качвам снимки,иначе съм снимал и скоро ще ги има.
        само ме притиснява една подробност:втората перка -електрическата,стърчи малко извън радиатора,дали това може да създава някакъв проблем
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Пежо 404 - Бензин - електромагнитен съединител
          и полски фиат 125 мисля беше
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
            :втората перка -електрическата,стърчи малко извън радиатора,дали това може да създава някакъв проблем
            виждал съм го на нива, малко стърчеше извън радиатора, но инак добре си работеше
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Само сложи някакво екранче отпред за да дърпа само през радиатора, че иначе губиш КПД.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

да мисля да сложа една ламаринка

Коментар

Ламарина, пластмаса, нещо което да пречи да дърпа въздух от там, че хич няма да иска да го прекарва през радиатора.

Коментар

да мисля да сложа една ламаринка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X