Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за Нива

Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнение
    А за Лукойл ли става дума.Скоростната ми кутия е нова петскоростна.Колата е била с 4 скорости.Какво масло ползваш за кутията и какво за дифренциал.
    Карам с Aral на двигателя. За скоростите не знам, Голди го сменя последно, но полушай Ясен. Той знае кое е правилното масло.

За диференциалите не знам точно какво е, но навсякъде съм слагал скъпо масло. Обичам да я глезя

Коментар

маркучът ми си е там кадето трябва
      както си е оригинално
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
        маркучът ми си е там кадето трябва
        както си е оригинално
        Сега, ако кажеш, и че въздушния филтър ти е чист, те поздравявам за слуката.

(как се правят 150000км за 4 години? Ако двигателят не е изстивал под 40 градуса месеци наред, това обяснява защо с такова калпаво масло е още в ред)

Коментар

ок ще ти снимам филтъра , само прах по него
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Ясене.До колкото си спомням,преди 15/20 години ,ладите се караха с М10Д.тогава ги нямаше хубавите масла.Двигателът на НИВАта няма голяма разлика с двигателя на ЖИГУЛИто от 70те години.Вярно че хубавото масло удължава животът на мотора,но М10Д пак става(при по честа смяна де )
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
              Ясене.До колкото си спомням,преди 15/20 години ,ладите се караха с М10Д.тогава ги нямаше хубавите масла.Двигателът на НИВАта няма голяма разлика с двигателя на ЖИГУЛИто от 70те години.Вярно че хубавото масло удължава животът на мотора,но М10Д пак става(при по честа смяна де )
              А, не на мене тия. И тогава имаше Диона 15W40.

А не че не може и с М10Д, просто не е практично. Излиза по-скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                А, не на мене тия. И тогава имаше Диона 15W40.

А не че не може и с М10Д, просто не е практично. Излиза по-скъпо.
                Това е така,защото трябв да се сменява мно по често,но е за предпочитане( за по стари ДВГ)от пълната синтетика(мисля че на всички ни е ясни защо )А иначе почти всяко 15W40 е по добро от М10D

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                  ...но е за предпочитане( за по стари ДВГ)от пълната синтетика(мисля че на всички ни е ясни защо )
                  На мен не ми е ясно. Защо? Моята Нива последните 50000км друго, освен пълна синтетика не вижда.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    На мен не ми е ясно. Защо? Моята Нива последните 50000км друго, освен пълна синтетика не вижда.
                    Защото след като се поизносят детайлите на ДВГто,пълната синтетика почва да поизчезва.Почва да гори по малко,и от гарнитурите почва да тече.Все пак е много финно масло.
                    Имах в предвид по старите двигатели.твоя на 50000км е още юношПоне такива са мойте наблюдения.

Коментар

Тука нещо се обърка и двапъти излена това мнение.сори

Коментар

Моят е на 110000, не на 50000.

Какво значи фино масло? (фино се пише с 1 н)

Ако сипеш нещо различно от SAE30, SAE40 или SAE50, ясно, че ще тече. И други проблеми ще има.

Коментар

Заредих колата с Лукойл полусинтетика 10W40.Върви като пушка.Сега трябва да сменя маслото в скоростната кутия,раздатка и диференциали.Какво масло да сложа.Специално към Ясен имам въпрос.Това масло с вискозитет 75W90 след като го ползваш и ппрепоръчваш ще те послушам.Но каква марка е ?
                          Искам да споделя впечатленията си от Нивата.Имах малко пренебрежително отношение към този автомобил ,но съм приятно изненадан.Миналата събота и неделя два дни ходих на птичи лов.Колата е чудесна.Малка по размери.Провира се през тесни места.Преодолява препятствията добре.Качването и слизането при нея е почти както при лека кола.Изпробвах я и по асфалт.Спокойно се движеше със 120 км. Абе добра количка.Признавам си ,че представата ми за Лада Нива е била погрешна.

Коментар

Марката май няма решаващо значение. Моята последно я напълних с Texaco Multigear 75W90.

Коментар

Преди седмица сложих руско диф. масло "ВАМП" 80W90 GL 5. Приятно съм изненадан от него- значително намаля шума и скоростите влизат по-лесно. Благодаря на Ясен за съветите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X