Циганката която ме хвалеше умря поради коеито искам да се похваля сам.Паркът ми нарасна вчера.Имам паджеро 2 , УАЗ,а сега си купих и Нива.Нивата ми е за лов когато не искам да се грухам с буханката.Приятел ме посъветва да хвана с тръба двата задни калника за по голяма устойчивост.Аз изхвърлих веднага задните седалки защото мисля да се возим най много двама.Въпроса ми може би е наивен но за първи път се качих на такава кола.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за Нива
Свий
X
-
До: Съвет за Нива
Не мога да си представя как ще се падабри устоичивоста,ако сложиш тръба м/у калниците,особенно пък задните.Помоли твоя приятел да ти обясни по подробно.Да не е имал в предвид,нещо като ролкейдж,да правиш.
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнениеКъйде се прави захвата на тази тръба и каква роля играе.
Второ каква търба за задните клници ще подобри устойчивосттаТова за първи път го чувам.Виждал съм на GOLF от пред да има търба(държи стръниците)ама тя мисля е за да не се разкъса предницата,или нещо подобно.Попитай твоя приятел,и дай инфо да знаеме и ние.
Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнениеКъйде се прави захвата на тази тръба и каква роля играе.
Поставят се предимно на по-дърти и натръпнали "Ниви",с цел да се предотврати късането на заварките бомбе-шаси.Ако твоята е нова,не ти е необходима тръба."Братушките" са помислили за всичко,е-изключая комфорта,р"збираш ли?
Коментар
-
Благодаря за информацията.Нивата е 1991 година,но е карана малко.В отлично състояние е.Купето не е мръднало.Затова няма да бутам нищо.Вероятно моя човек е чувал от ниваджии как укрепват по стари машини заради липсата на носеща рама. Използвам темата за да попитам за някой практически неща:
1.Интересува ме със синтетика ли да карам колата или с минерално масло.Има ли голям означение вида на маслото.В момента е на М10Д.
Коментар
-
Веднага смени маслото с някоя синтетика или полусинтетика, 5W40 или 10W40. Важи и за цялата трансмисия - щом в двигателя е M10D, какво ли е в скоростите... И там трябва синтетика или полусинтетика, API GL4 + GL5, вискозитетен клас 75W90
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВеднага смени маслото с някоя синтетика или полусинтетика, 5W40 или 10W40. Важи и за цялата трансмисия - щом в двигателя е M10D, какво ли е в скоростите... И там трябва синтетика или полусинтетика, API GL4 + GL5, вискозитетен клас 75W90.
Коментар
-
Честито, колега...В предишната фирма имаше доста ниви, мога да питам за масла ... Но спомена за местата където сме минавалис такава жипка скоро няма да избелее...
Николай
VITARA 1.6, 93 къса кабр
КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002
Коментар
-
Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнениеМоята я карам с 10W40 има и по 10 лв за литър. За скоростите е по-важно да е хубаво, особено ако е с 5 скорости. Тя скоростната и така се скапва - ако е с хубаво масло ще и удължиш живота.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнениеМоята я карам с 10W40 има и по 10 лв за литър. За скоростите е по-важно да е хубаво, особено ако е с 5 скорости. Тя скоростната и така се скапва - ако е с хубаво масло ще и удължиш живота.
А за Лукойл ли става дума.Скоростната ми кутия е нова петскоростна.Колата е била с 4 скорости.Какво масло ползваш за кутията и какво за дифренциал.
Коментар
-
колеги не знам защо така реагирате за м10Д, и какво имате против маслто , ама моята я карам 4 година с такова и е навартяла около 150 000 км, и всички уазки и камиони се карат с такова, да не забравям и тракторите , и нищо им няма , незнам що всички все го оплювате , е има много по скъпи и хубави масла , ама ви е както се изразявате и водата е по добра от м10д"Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнениеводата е по добра от м10д
Само 1 въпрос - къде ти е маркуча на картерната вентилация?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар