Циганката която ме хвалеше умря поради коеито искам да се похваля сам.Паркът ми нарасна вчера.Имам паджеро 2 , УАЗ,а сега си купих и Нива.Нивата ми е за лов когато не искам да се грухам с буханката.Приятел ме посъветва да хвана с тръба двата задни калника за по голяма устойчивост.Аз изхвърлих веднага задните седалки защото мисля да се возим най много двама.Въпроса ми може би е наивен но за първи път се качих на такава кола.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за Нива
Свий
X
-
До: Съвет за Нива
Не мога да си представя как ще се падабри устоичивоста,ако сложиш тръба м/у калниците,особенно пък задните
.Помоли твоя приятел да ти обясни по подробно.Да не е имал в предвид,нещо като ролкейдж,да правиш.
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Първо честито за придобивката.Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнениеКъйде се прави захвата на тази тръба и каква роля играе.
Второ каква търба за задните клници ще подобри устойчивостта
Това за първи път го чувам.Виждал съм на GOLF от пред да има търба(държи стръниците)ама тя мисля е за да не се разкъса предницата,или нещо подобно.Попитай твоя приятел,и дай инфо да знаеме и ние.
Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Тръбата се захваща между двете задни бомбета на калниците.Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнениеКъйде се прави захвата на тази тръба и каква роля играе.
Поставят се предимно на по-дърти и натръпнали "Ниви",с цел да се предотврати късането на заварките бомбе-шаси.Ако твоята е нова,не ти е необходима тръба."Братушките" са помислили за всичко,е-изключая комфорта,р"збираш ли?
Коментар
-
Благодаря за информацията.Нивата е 1991 година,но е карана малко.В отлично състояние е.Купето не е мръднало.Затова няма да бутам нищо.Вероятно моя човек е чувал от ниваджии как укрепват по стари машини заради липсата на носеща рама. Използвам темата за да попитам за някой практически неща:
1.Интересува ме със синтетика ли да карам колата или с минерално масло.Има ли голям означение вида на маслото.В момента е на М10Д.
Коментар
-
Веднага смени маслото с някоя синтетика или полусинтетика, 5W40 или 10W40. Важи и за цялата трансмисия - щом в двигателя е M10D, какво ли е в скоростите... И там трябва синтетика или полусинтетика, API GL4 + GL5, вискозитетен клас 75W90
Коментар
-
Лукойл 5W40 или 10W40 стават ли?Въпроса ми е вероятно е глупав,но никога не съм имал ВАЗ-овски автомобил.Мицубишито го карам с АRAL 0W40 по 27 лева литъра.Ама чак такова на Нива с този двигател създаден преди 40 годиниПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВеднага смени маслото с някоя синтетика или полусинтетика, 5W40 или 10W40. Важи и за цялата трансмисия - щом в двигателя е M10D, какво ли е в скоростите... И там трябва синтетика или полусинтетика, API GL4 + GL5, вискозитетен клас 75W90

.
Коментар
-
Честито, колега...В предишната фирма имаше доста ниви, мога да питам за масла ... Но спомена за местата където сме минавали
с такава жипка скоро няма да избелее...
Николай
VITARA 1.6, 93 къса кабр
КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002
Коментар
-
А Лукойл ли е.Скоростната кутия е с 5 скорости.Тя не е оригиналната Колата е била с 4 скорости.Тази кутия и нова на 2-3000 км.За нея какво масло ползваш?Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнениеМоята я карам с 10W40 има и по 10 лв за литър. За скоростите е по-важно да е хубаво, особено ако е с 5 скорости. Тя скоростната и така се скапва - ако е с хубаво масло ще и удължиш живота.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнениеМоята я карам с 10W40 има и по 10 лв за литър. За скоростите е по-важно да е хубаво, особено ако е с 5 скорости. Тя скоростната и така се скапва - ако е с хубаво масло ще и удължиш живота.
А за Лукойл ли става дума.Скоростната ми кутия е нова петскоростна.Колата е била с 4 скорости.Какво масло ползваш за кутията и какво за дифренциал.
Коментар
-
колеги не знам защо така реагирате за м10Д, и какво имате против маслто , ама моята я карам 4 година с такова и е навартяла около 150 000 км, и всички уазки и камиони се карат с такова, да не забравям и тракторите , и нищо им няма , незнам що всички все го оплювате , е има много по скъпи и хубави масла , ама ви е както се изразявате и водата е по добра от м10д"Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."
Коментар
-
за доста цели - да. Не съм сигурен за Нива.Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнениеводата е по добра от м10д
Само 1 въпрос - къде ти е маркуча на картерната вентилация?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар