Обява

Свий
Няма добавени обяви.

започнах моята нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: започнах моята нива

[QUOTE

само там ли е болката, да не влезе вода през въздушния филтър или и ел. частите също трябва да се "преработят", двигателя мокри ли се,динамо,стартер, други джаджи?[/QUOTE]

Според мен, най-големият проблем на Нивата е хидроизолацията на делкото и бубината. Също така при по-старите Ниви перката на охлаждането е вързана за водната помпа, а трябва да е електрическа, за да може да се спира от купето, защото, като влезе вода в двигателният отсек постоянно зацепената перка я разпръсква навсякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
      Според мен, най-големият проблем на Нивата е хидроизолацията на делкото и бубината. Също така при по-старите Ниви перката на охлаждането е вързана за водната помпа, а трябва да е електрическа, за да може да се спира от купето, защото, като влезе вода в двигателният отсек постоянно зацепената перка я разпръсква навсякъде.
      Мойта си има една ламарина, която не позволява да се разпръсква на всякъде, и да мокри делкото
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

много агресивна изглежда.. браво добре е станала а с това допълнително тегло двигателя дърпа ли по баири ?

Коментар

Понеже си ми близо се обади, като идваш към Видин, може да погледнеш и моята преди да почнеш да правиш твоята. Във Видин има Паджеро облицовано с алум. рифел 0.8 мм, правено по мой проект, стана страшно.
          ОК Киро като тръгна за Видин тия дни ще взема Яни с мен и ще ти се обадиме да разгледаме, аз много и се кефим на твоята нива гледам всеки ден тия снимки а и съм често в видин ама не съм я засичал (ама това нема значение)

Коментар

в момента имам проблем с мотора, човърках, човърках и май най накрая ще взема да го сменя.мислех и вътре да я обличам с рифел, но май ще отпадне,много трудно ще се чисти, като се нанесе кал в колата,а кал има в изобилие
            Наистина проблема е в дилкото, много лесно се мокри, още не мога да постигна перфектна изолация
            Като се постопли, започвам пак, подсилване на раздатка и скорости, вкарване на всички одушници в шнорхела и наи вероятно смяха на секторна кутия.Седалките в момента са на изчакване, още не съм решил какви ще са.
            "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

От: До: започнах моята нива

[QUOTE

само там ли е болката, да не влезе вода през въздушния филтър или и ел. частите също трябва да се "преработят", двигателя мокри ли се,динамо,стартер, други джаджи?
              Според мен, най-големият проблем на Нивата е хидроизолацията на делкото и бубината. Също така при по-старите Ниви перката на охлаждането е вързана за водната помпа, а трябва да е електрическа, за да може да се спира от купето, защото, като влезе вода в двигателният отсек постоянно зацепената перка я разпръсква навсякъде.[/QUOTE]

виждам че темага е стара, но и аз да се включа влизал съм в дълбока вода и се наложи да откача ремака да не върти перката но шайбата на коляновия вал също разпръсква водата и мисля че трябва и друго да се измисли за да не мокри делкото и кабелите , нещо като на зил 131 успех

Коментар

От: започнах моята нива

Вземете си сменете кабелите, бобината, комутатора, уплътнете си делкото и каквото трябва още. Самарата ми палеше безгрижно след миене на двигателя с пароструйка, без да се покрива нищо с найлони и подобни боклуци, ами се миеше наред. На всяка автомивка, където правеха това първо ми се смееха че ще бутам, а после аз им се смеех като ме гледаха като извънземно като запаля от четвърт и да си тръгна по живо по здраво все едно никой не е отварял капака, камо ли да мие нещо. Ако всичко по такъв автомобил е наред, не трябва да го е страх от вода. Комплект силиконови кабели струваха 12 или 16 лева по мое време. Сменях ги през година със все свещите.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки е прав.Като имах моята съм я залагал на бас, че който я загаси с пароструйка му я подарявам.Не се намери човек да успее.
                  Нали знаете,че уплътненията на кабелите се пълнят със силикон!

Коментар

да ама не винаги става ,ако ставаше братушките нямаше да екранизират кабелите и делкото на зил 131
                    и то е електронно а комутатора е на високо място , докато нивата 1,6 е с кондензатор и чукче и най малкия конденз в дистробуторната капачка ще и се отрази , това е мое мнение може и да греша .

Коментар

• От: започнах моята нива

Пък,ако нямаш делко е още по-добре...
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                        Пък,ако нямаш делко е още по-добре...
                        ами даааа и ако си с добре изолирани кабели е ок. браво колега предполагам че и тока няма нищо общо.

Коментар

Първоначално публикуван от dijn Преглед на мнение
                          ами даааа и ако си с добре изолирани кабели е ок. браво колега предполагам че и тока няма нищо общо.
                          Ами да-няма такива загуби на напрежение,каквито има при дистрибуторното запалване.
                          Тук липсват искрови междини,ротиращи части,конденз на вода,каквито има при класическото запалване с чукче или датчик на Хол.
                          Сега,преди малко,прибираки се към дома за пореден път тествах Нивата и преплувах огромни локви,образували се от падналия обилен дъжд-никакви проблеми,въпреки че нарочно засилих колата и влязох с поне 50км. в дълбоката вода.

Коментар

Бе то ако нямаш свещи е най-добре.

Екранирането на зиловете и някои УАЗ-ки е предимно за друго, а който има чукче може да го махне, така или иначе. Факт е че при добро желание проблемите ви могат да се решат с разходи в рамките на 30-50лв (нови кабели, по спомен TESLA, нови свещи и уплътняване на делкото, ако е нужно и нова бобина).

3 години я карах, за което време 2 пъти смених кабели, и никога, ама никога не съм имал проблеми с това. Двигателя се миеше 2 пъти годишно поне. Един единствен път на една автомивка я бяха бутали за да я изкарат, ама защото им я закарах студена а те не знаели що е то смукач и има ли той почва у нас. 5 минути след като я бяха изкарали влезнах и си я запалих безгрижно.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами да дизел с подходящ шнорхел ама не става дума за това

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAGE_021.jpg
Прегледи:2
Размер:107.4 КБ
ID:5375448На мястото на част от маркуча на шнорхела сложи парче тръба ...аз съм поставил парче тънкостенна иноксова тръба и стана перфектно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X