Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нива 1.9D дайте,моля мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: нива 1.9D дайте,моля мнения

Малко не го разбирам това. Нивата трябва да е евтина и проклета. Този дизел на проклетия сигурно го докарва, ама 7-8к за нива, на която и газ не можеш да сложиш...

Коментар

Botsko - е прав.
      Не съм специалист по Нивите.

Но Нива Дизел мисля,че никога не е слизала от конвеера на ВАЗ.

Евентуално може да е правена от ПАМС на ВАЗ /който,произвежда петвратата Нива/.

Правени са само по поръчка - и в повечето случаи завода ги е прехвърлял на странични фирми близки до ръководството.

Сега не знам как е.

Но преди 4 години беше така.
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

В Русия е в сила ЕВРО-3 само колите от категория М.

И Патриота със ЗМЗ-409 вече е с ЕВРО-3.

Ау заспамихме темата на колегата.

1,9 дизела е много добър . Но когато се взима на старо трябва да се направи диагностика.
        Да няма заложен капан.
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Един приятел от Видин караше 1.9д от Пежо 405, но си върна старият мотор, само, че на Газ. Мотивите му бяха, че мотора е много тежък и постоянно "забива" муцуна и нещо трансмисията не понасяла мотора.Парите са твой , но помисли сериозно, защото това е много сериозна цена за Нива. За по-малко пари ще имаш Нива с основен ремонт на мотора 350-400лв и АГУ 400лв, карането на Газ е по евтино от колкото на нафта, а и разходите по обслужване на мотора са значително по-малко. ПОЗДРАВИ И УСПЕХ ПРИ ПОКУПКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Ботско дава наи изчерпателен отговор аз мисля че дизел е добре
            0885 297985,мтел-Радо
            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Здравейте.Прочетох какво сте писали и сега ще изкажа и моето мнение,като човек който продължава да кара Лада Нива 1.9 турбо дизел, но не вярвам раликите да са много големи спрямо 1.9 чист дизел.Значи относно вибрациите - има ги и не са малки , но според повечето специалисти това е нива и са съвсем нормални за този автомобил и да речем са с малко повече от бензиновия вариант.Относно мотора никакъв проблем досега и зиамта пали от раз .Вътре нивата неможе да се определи като тиха и странното е че вън е доста по безшумна, но това всичко е от уплътненията които руснаците не са си поиграли да пооправят за специално този вариант с дизелов мотор .Нивта е правена в завод но както се казва малко с нагаждане и тампоните са и от бензинова само двигателя е друг , но без за него да са съобразени някои основни работи и това я прави на моменти доста некомфортна за пътуване.Относно вървенето и издръжливостта досега не е имало никакъв проблем , а колата не се спира от вече 3 години от както е при нас. Така че колегата ако е маняк на ниви няма да сгреши.

Коментар

Първоначално публикуван от ivsan Преглед на мнение
                Здравейте.Прочетох какво сте писали и сега ще изкажа и моето мнение,като човек който продължава да кара Лада Нива 1.9 турбо дизел, но не вярвам раликите да са много големи спрямо 1.9 чист дизел.Значи относно вибрациите - има ги и не са малки , но според повечето специалисти това е нива и са съвсем нормални за този автомобил и да речем са с малко повече от бензиновия вариант.Относно мотора никакъв проблем досега и зиамта пали от раз .Вътре нивата неможе да се определи като тиха и странното е че вън е доста по безшумна, но това всичко е от уплътненията които руснаците не са си поиграли да пооправят за специално този вариант с дизелов мотор .Нивта е правена в завод но както се казва малко с нагаждане и тампоните са и от бензинова само двигателя е друг , но без за него да са съобразени някои основни работи и това я прави на моменти доста некомфортна за пътуване.Относно вървенето и издръжливостта досега не е имало никакъв проблем , а колата не се спира от вече 3 години от както е при нас. Така че колегата ако е маняк на ниви няма да сгреши.
                Я вземи да наснимаш отвътре тази твоя нива - или да я видим в някой момент?

Виждал съм атмосферната дизелова, тази - не. Сигурно има какво да се научи.

Коментар

Аз съм фен на нивата и на дизелите също, млад съм но се занимавам с техника и от всичко което съм прочел до тук и са ми обяснили специалисти достигнах до извода че на нивата може да се сложи почити всякакъв двигател / има някои, които са по-подходящи др-не / но повечето се монтират като се преви преходник от двигателя към скоростната кутия.Последно говорих с един автосервиз кадето ми обясниха повече за тези преходници и за дизеловите двигатели. Дизела си има и плюсове и минуси: + е че разхода пода и колата в ниските обороти е по-мошна ,а минуса е че дизела става по-скъп от бензина разбира се има и мн др, + и - . Но в крайна сметка секи сам за себе си решава.
                  Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                  Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Колегата пита конкретен въпрос относно избора си,аз мисля че нито едното нито другото е добър вариант,за сериозен офроуд до който много бързо ще стигнеш след като тръгнеш по нивите.За 7-8 хил.лева е най-добре да си вземеш витара или паджеро,или някоя евтина тойотка...
                    8777203908

Коментар

Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнение
                      Колегата пита конкретен въпрос относно избора си,аз мисля че нито едното нито другото е добър вариант,за сериозен офроуд до който много бързо ще стигнеш след като тръгнеш по нивите.За 7-8 хил.лева е най-добре да си вземеш витара или паджеро,или някоя евтина тойотка...
                      За 7-8 хиляди лева може и да си вземе две НИВИ и като закъса с едната с другата да се изтегли
                      Иначе си прав че това са много пари за НИВА ,и стях може да се вземе друг джип,по добър
                      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                        Аз съм фен на нивата и на дизелите също, млад съм но се занимавам с техника и от всичко което съм прочел до тук и са ми обяснили специалисти достигнах до извода че на нивата може да се сложи почити всякакъв двигател / има някои, които са по-подходящи др-не / но повечето се монтират като се преви преходник от двигателя към скоростната кутия.Последно говорих с един автосервиз кадето ми обясниха повече за тези преходници и за дизеловите двигатели. Дизела си има и плюсове и минуси: + е че разхода пода и колата в ниските обороти е по-мошна ,а минуса е че дизела става по-скъп от бензина разбира се има и мн др, + и - . Но в крайна сметка секи сам за себе си решава.
                        Във Видин преди 10 години един от първите вносители на автомобили си дърпаше платформата с Нива на която беше сложил ДВГ от Голф 1.6Д, но мотора бързо сдаде багажа и бе сменен с Мицубиши 2.0 ТД. Доста време изкара с този мотор и отзивите за колата бяха много добри.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                          Във Видин преди 10 години един от първите вносители на автомобили си дърпаше платформата с Нива на която беше сложил ДВГ от Голф 1.6Д, но мотора бързо сдаде багажа и бе сменен с Мицубиши 2.0 ТД. Доста време изкара с този мотор и отзивите за колата бяха много добри.
                          подкрепям те японския двигател няма чупене.в това съм се уверил

Коментар

аз съм си харесал 1.6 hdi на Пежо или 2.2 от Хонда акорд
                            Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                            Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Странно ...... И тук има дизелови Ниви, но мотора е 2,1 ТД от Рено 21.
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                                Странно ...... И тук има дизелови Ниви, но мотора е 2,1 ТД от Рено 21.
                                А дали във Франция им ги слагат, или така идват от Русия ?
                                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X