Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нива 1.9D дайте,моля мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нива 1.9D дайте,моля мнения

В Силистра има една "Нива" 97г.,която на външен вид е добра/много добра/,но нямам представа как ще се държи извън пътя-става дума за кал,сняг и черни пътища.Ако някай има опит с такава,дизелова ,моля да сподели дали си струва.Има я в мобилето.Аз се опасявам само от това,че и са малко кончетата,макар аз да съм инатесто магаре/зад волана де/.Имам идея да правя налято един Форд с дубъл кабина с уазкови мостове и раздатка от 69 и се чудя кое да предпочета-да дам близо 8000 за нивата или да правя Форда/той е от старите "турските" на ресори и на греда на предния мост/.Вече имам опит с моя "Кроки" ,но ми се иска нещо по-така.Благодаря предварително за инфото за Нивата,ако някой сподели мнения.
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

До: нива 1.9D дайте,моля мнения

Незнам за тази кадето пишеш но сам карал 1,5 или1,9 двигател на фят във варна един мераклия ги правеше беше супер и аз искам да си направя такава но сега имам много работа и ще го отложа за през лятото
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
      Незнам за тази кадето пишеш но сам карал 1,5 или1,9 двигател на фят във варна един мераклия ги правеше беше супер и аз искам да си направя такава но сега имам много работа и ще го отложа за през лятото
      аз доколкото знам са 1,9 с двигател от RENO ама не съм сигурен.Не били лоши (така казват ).
      Ако слагаш друг двигател не е ли по добре да сложиш бензинов от някакъв Fiat 2000cc (а ми казаха че и от Ford ставал без много преправяния.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Един приятел имаше такава, взе я за 7000лв., кара я година и половина и я продаде. Доколкото помня, май двигателят и идваше тежък и постоянно чупеше нещо по ходовата част. Ако се интересуваш, утре ще го питам.
        Забравих да кажа, че Нивата рядко помирисваше асфалт.
        Иначе с 1.9D си вървеше добре, определено е и по-лесна за изхранване; със самия двигател не помня да е имал някакви проблеми.
        Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

1,9Д на ПЕЖО е мотора.От 205...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            1,9Д на ПЕЖО е мотора.От 205...
            От всичко що е Пежо от това време, не само 205.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

XUD-9. Това слагаха на Нивите.
              Напълно нормална конфигурация, и стига за толкова тежка кола.
              Спряха ги, защото според немците по някъв си стандарт вибрациите били много за тая кабина. Иначе са изнасяни масово за западна Европа.
              Много добър двигател. Без изврати и лесен за ремонт. Но трябва да направиш много големи глупости за да го счупиш.

Коментар

Не става!Бягай далеч,говоря за фабрично слаганият мотор на Пежо 1.9.Дизел.Самите руснаци го признават,че е грешка.....като комплектация.
                Последно редактирано от Lacho Botev; 10-01-08, 22:23.

Коментар

Хм. А какво и е с тоя мотор?
                  Руснаците не обичат малките дизели заради бензиностанциите. Така че ако забележките са към мотора и от там - не са много актуални. Макар че това всъщност не е най-джиповият мотор. За Нивата обаче стига.

Коментар

Доколкото знам,НИВА с такъв мотор има склоност към саморазглобяване от вибрациите.Затова са я спряли.
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Тази модификация никога не е била спирана. За справка http://www.niva-diesel.pl.ru/ - фирмата е Тема Плюс - град Толиати, намира се на няколко пресечки от Автоваз. В момента предлагат турбодизелови Ниви с 1,9 FIAT CMD 90кс Евро-3 и 2,0 PEUGEOT Евро-3 и Евро-4 110кс. В Русия вече е в сила Евро 3. В България представителя е Автоизток Варна, миналата година бях правил запитване с по-мощния мотор идва и с нова скоростна кутия и раздатка - японски като при Шевролет Нива FAM1 но цената вече е към 26000 лв с ДДС. При дизеловите версии предното окачване се различава съществено - картера на диференциала се крепи на планка към стабилизатора и на още едно рамо за единия ръкав на полуосите, откачена е от двигателя и няма проблеми с вибрациите, хора карали такава казват че са останали с добри впечатление дори возията била по-различна.
                      Прикачени файлове
                      УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Да, вибрациите са голям дерт на дизелите. Може па немците да са били прави. Щото пежото беше без всякакви преправяния спрямо бензиновата.
                        Боцко, това дето го казваш е съществен тунинг, хич даже не е оная Само че с тая цена ...
                        Последно редактирано от Стефан; 11-01-08, 00:51.

Коментар

При 21215 (от автоваз, двг 1.9D на пежо) предният диференциал също се крепи другаде, не на двигателя. Предавателната кутия е почти същата, раздатката - съвсем.

Коментар

Двигателя HUD9 на Пежо е един от най здравите дизели от старата генерация има ресурс над 800 000 километра такъв мотор можеш да счупиш само ако го подкараш без вода и масло едновременно в момента на моя Ситроен мотора е на над 500 000 и с него няма грижи.Гледам че по обявите има ниви с HUD9 с турбо той си е 90 конски сили което за нивата си е повече от достатъчно . Не знам как е закрепен този двигател на нивата но при Пежо и Ситроен предава по малко вибраций на купито от бензинов двигател ако са му здрави тампоните.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря на всички за мненията.Днес ходих до Силистра и я видях на живо,дори карах след нея около километър.Не можах да говоря със продавача,но сякаш бива.Ще си помисля още малко и тогава ще взема решение.
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X