Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спря да върви на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спря да върви на бензин

Тая със сондата съм я ял тамън няколко пъти . Последния път беше запушена тръбата защото предишния път изхвърлих цедката . Това обикновено става като бензина остарее част от него се превръща в смола и замирисва на терпентин . Най лесно до сондата се стига като свалиш и изхвърлиш навън задната седалка да не ти пречи . На ламарината трябва да има капаче но има и ниви на които няма та се сваля цялата ламарина . Преди да я свалиш трябва резервоара да си го източил под половината защото ако е пълен сондата се явява на по ниско и от нея прелива бензин и можеш да се запалиш . Това лято ще взема резервоара направо да го изхвърля . Така или иначе нямам бензинова помпа
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Тая със сондата съм я ял тамън няколко пъти . Последния път беше запушена тръбата защото предишния път изхвърлих цедката . Това обикновено става като бензина остарее част от него се превръща в смола и замирисва на терпентин . Най лесно до сондата се стига като свалиш и изхвърлиш навън задната седалка да не ти пречи . На ламарината трябва да има капаче но има и ниви на които няма та се сваля цялата ламарина . Преди да я свалиш трябва резервоара да си го източил под половината защото ако е пълен сондата се явява на по ниско и от нея прелива бензин и можеш да се запалиш . Това лято ще взема резервоара направо да го изхвърля . Така или иначе нямам бензинова помпа
      Този проблем се е случвал и при мен .....Сондата в резервоара има отдолу една цедка, която се запълва с боклуци, понякога е и много близко до приемната тръба и когато помпата дръпне бензин, тази цедка прилепва към тръбата на сондата и я запушва.....и няма гориво. Махни седалката,както е казал колегата и провери първо сондата ,после и помпата и ще разбереш ....не е ядрен реактор, че да е толкова сложно.

Коментар

Ето я старата ми тема . http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=169600 . Проблема с алтернатора и бензина вече са решени

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Ето я старата ми тема . http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=169600 . Проблема с алтернатора и бензина вече са решени
          Препратката е добра и при Вас проблемите са забравени,но колегата дали е намерил компетентно съдействие.......за проблема.............?

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Препратката е добра и при Вас проблемите са забравени,но колегата дали е намерил компетентно съдействие.......за проблема.............?
            Алтернатора го смених с Бош 115 ампера а с бензина е още по лесно в момента нямам бензинова помпа . Карам си само на газ .

Коментар

Колеги реших проблема при това без да правя нищо.
              Днес както я карах и си викам я да я пробвам от газ като съм на 4хил. Оборота да я пусна на бензин да видя дали няма да тръгне.
              Превключих пресецна малко и тръгна пусна да мине под 3хил. оборота изгасне. От там пак същия номер покарах 2 3 км. Така и тя се отпуши и сега си върви и си пали и няма проблеми. Затлачена е била някъде и като и дадох зор отпуши.

Коментар

Нормално като не караш много на бензин в карбуратора се отлагат гадости и от двете горива . Единствения начин за сигурно почистване на карбуратор е разглобяване и вана ултразвук .

Коментар

Здравейте аз имам същия проблем не работи на бензин или по точно пали на смукач но като подам газ изгасва,до карбуратора ходи бензин,поплавъкова камера е чиста,нивата е 1.7

Коментар

А ако съвсем плавно и бавно подаваш газ какво се случва?
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Пак гасне въобще не мога да потегля,върна ли смукача и колата гасне.

Коментар

А при загряла кола работи ли без смукач?
                        Ако има празен ход, това трябва да е запушен жигльор. За поплавковата камера си писал, че е чиста и сигурно се пълни с бензин?
                        А карбуратора какъв е?
                        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Трябва профилактика на карбуратора.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ниво на карбуратора, водна капчица в жикльора, счупена пружина на бензиновата помпа и други.

П.П. А случайно да си поглеждал нивото на маслото дали не се е повишило? Щото може и скъсано платно на помпата да има.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

При загрят двигател също гасне без смукач,карбуратора е двукамерен на него се закачват две жици явно са някакви клапани не ги зная,разглобявам само горната част до поплавъкова камера не зная къде е главен жигльор,карбуратора има изход за излишен бензин,ако има проблем в платното маслото ще мирише на бензин а то няма такъв признак.

Коментар

Идва колега с Нива същите признаци. Липсваше винчето за регулиране.
                                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X