Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагери за предни главини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лагери за предни главини?

Тези май нямат посоки. За качествени,...нека колегите да кажат.

Коментар

"nivovod" има обява за шенгелите в олх . Няма да давам линк , за да не става реклама.Като видях снимките и се сетих , че съм срещал обява точно със същите снимки , като търсех алтернатива на руските лагери.Но цената е доста солена - 350лв

Коментар

Първоначално публикуван от paiko Преглед на мнение
        За лагерите е ясно а семерингите какви трябва да взема.Това което открих 21210-3103038-82или83.Може ли малко разяснение?Предния път взех ремонтен комплект 21210-3101800-86 с всички части но не съм доволен и сега искам да взема качествени части по отделно,затова питам за семерингите(размери,посоки и т.н.)
        Този вариант, на снимката, е с двуредов лагер от IVECO. За да влезе в нормален шенкел трябва да се престърже, шенкела не главината, така че този номер на семеринг може и да не отговаря. И не си мисли, че този лагер е вечен. Много зависи къде се кара, ако смяташ да я вкарваш в кални локви няма да изкара дълго. Например на Дъстър, сменихме същият лагер гаранционно на 30000 км, след като го закопахме в един гьол и стоя един ден под вода докато намерим трактор. Старият вариант на Нивата, е по лесно обслужваем в трудни условия, за да смениш греста например е работа за 10 минути, а ако счупиш главина в гората с лагер на IVECO не ми се мисли как ще се оправиш. Същото е и смяната на диска. Вземи си хубави лагери, по възможност не руски няколко распорни втулки около 20 лв е бройката, ако караш по калища по не един път в годината сменяй греста! И в такива условия може да се окаже, че стария вариант ще изкара повече! Ако я караш по асвалт слагай IVECO то и забравяй за проблема!
        Последно редактирано от grendo77; 05-03-18, 10:59.

Коментар

Шийката на главината е Ф 40 мм. в минус. Влиза и излиза на ръка, както и с стандартните лагери.

Коментар

http://www.chevy-niva.ru/viewtopic.php?t=37024
            Ето тук човека всичко е обяснил, лека му пръст. Според мен е по защитен от към вода отколкото щатния вариант.

Коментар

Главината не се чупи при преработката с лагерите на Ивеко, защото тя не се пипа въобще ....има схеми с преработки с лагери от Алеко ,Самари и други ,но там се стругова главината и това е тъпо и става несигурен възела....При лагерите от Ивеко ,само се изчиства вътрешната част на шенкела до размера на лагера ,премахва се средната част, която разделя двата конусни един от друг.....

Коментар

Първоначално публикуван от karazaz Преглед на мнение
                Главината не се чупи при преработката с лагерите на Ивеко, защото тя не се пипа въобще ....има схеми с преработки с лагери от Алеко ,Самари и други ,но там се стругова главината и това е тъпо и става несигурен възела....При лагерите от Ивеко ,само се изчиства вътрешната част на шенкела до размера на лагера ,премахва се средната част, която разделя двата конусни един от друг.....
                Дори и да вземеш усилена главина, пак може да се счупи в гората. Конструкцията на възела не сполучлив. Ако колата ще се кара в гората, старите лагери са по добрия вариант, само че с распорна втулка!

Коментар

Разпорни втулки откъде мога да си взема?Каква е гаранцията че леглата на всички шенкели са престъргани на един размер едно от друго.Би трябвало да има втулки с различна дължина или набор от шайби да се докара нужното разстояние.

Коментар

Първоначално публикуван от paiko Преглед на мнение
                    Разпорни втулки откъде мога да си взема?Каква е гаранцията че леглата на всички шенкели са престъргани на един размер едно от друго.Би трябвало да има втулки с различна дължина или набор от шайби да се докара нужното разстояние.
                    Втулката се приплесква като се затяга гайката, следи се свободното въртене на колелото. В съседната къща до нашата вила, дойде да живее един руснак. Той ще ми е достави, когато това се случи ще опиша цялата процедура! Можеш да я видиш тук!http://www.izh-techno.ru/series/defo...dshipnika-niva

Коментар

Мен ме гложди въпроса при старите ниви с хоризонталните фарове пак по същия начин ли е изпълнено?Понеже на такава не се сещам да съм сменял лагер,а на новите е доволно често явление и ако малко се изтърве момента за лагера,направо си идва с главината.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        ...щото ме интересуват съвсем други работи, та за това.
                        Поръчваш, плащаш с карта или по банка, изискваш фактура в която фигурира и цената на транспорта, после на митницата носиш фактурата и разпечатка (може и заверена от банката) на плащането от картата и не би трябвало да имаш никакви проблеми. Вече имам 2 пратки и чакам трета. Чакам 2 и от Дубай, по същата схема.

Въпроса е да можеш да платиш с карта или по банка, за да имаш доказателство за реалното плащане пред митница.

Нищо по-различно от например поръчка от САЩ или Китай.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не във всички сайтове, става с карта! Преди време поръчах два блокажа, чрез банков превод, три месеца разправии докато стигнат до тук!

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                            Мен ме гложди въпроса при старите ниви с хоризонталните фарове пак по същия начин ли е изпълнено?Понеже на такава не се сещам да съм сменял лагер,а на новите е доволно често явление и ако малко се изтърве момента за лагера,направо си идва с главината.
                            Мисля че от 1977 до 2017 възела не е променян. Разлики обаче има в материала!

Коментар

Първоначално публикуван от grendo77 Преглед на мнение
                              Не във всички сайтове, става с карта! Преди време поръчах два блокажа, чрез банков превод, три месеца разправии докато стигнат до тук!
                              Ааа, никой не е отменил наличието на кухи лейки.

Пратки EMS до 30 кила идват от Москва до тук за между 3 и 5 дни. По банка в Русия не съм пращал, но по PayPal или просто с карта проблемите са нула.

...което не променя факта че в 90% от сайтовете им изобщо не можеш да се регистрираш като чужденец.

Конкретно пазарувам от japancars.ru напоследък. Нула проблем. От ssg.asia (в Дубай е, ама все тая) в момента чакам пратка, но и там не очаквам проблеми. Схемата е същата - пращат с EMS.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Поръчваш, плащаш с карта или по банка, изискваш фактура в която фигурира и цената на транспорта, после на митницата носиш фактурата и разпечатка (може и заверена от банката) на плащането от картата и не би трябвало да имаш никакви проблеми. Вече имам 2 пратки и чакам трета. Чакам 2 и от Дубай, по същата схема.

Въпроса е да можеш да платиш с карта или по банка, за да имаш доказателство за реалното плащане пред митница.

Нищо по-различно от например поръчка от САЩ или Китай.
                                Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Ааа, никой не е отменил наличието на кухи лейки.

Пратки EMS до 30 кила идват от Москва до тук за между 3 и 5 дни. По банка в Русия не съм пращал, но по PayPal или просто с карта проблемите са нула.

...което не променя факта че в 90% от сайтовете им изобщо не можеш да се регистрираш като чужденец.

Конкретно пазарувам от japancars.ru напоследък. Нула проблем. От ssg.asia (в Дубай е, ама все тая) в момента чакам пратка, но и там не очаквам проблеми. Схемата е същата - пращат с EMS.
                                Аз по-скоро имах предвид доставката, щото приятели са плащали по 70-80лв. за дребни работи.

Ако за хъбовете които са около 200лв. трябва да дам още 100 за доставка, цялото упражнение се обезмисля.

Кажи някакви примерни цени за доставка с EMS, или къде мога да погледна ?
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X