Здравейте .Има ли качествен аналог на конусните лагери за предните главини,някаква номерация.Преди 10х.км ги смених с Руски от Арарат -Варна но пак започнаха да ручат.Имат нужната хлабина,през дълбока вода вода не съм минавал но от скоро започнаха да се чуват все повече.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лагери за предни главини?
Свий
X
-
От: Лагери за предни главини?
Виж в интернет магазините. Все си мисля, че руските лагери, които се внасят са ментета. Един бърз преглед в интернет показва, че има доста неруски лагери-FAG, NTN, KYK, Optimal и други. Взимаш един на FAG или NTN и си свиркаш. При качествена регулировка и достатъчна хлабина ще изкарат доста-примерно 50хил. Пък и парите са смешни-някакви левчета.
Коментар
-
Лагер предна главина номера е по ГОСТ 2007108А иначе нормалена номерация - 32008
ето това са данните http://www.lagerite.com/ceni/39-22662/-32008.html аз си карам вече 25000км. с руските само през 30-40 дни следя луфта да не се увеличава и за сега два пъти съм ги регулирал.Последно редактирано от niki721220; 27-02-18, 21:05.Тойота Аурис-2017
Лада 4Х4-2008, Citroen C4 Grand Picasso -2007,
Citroen C1-2006, Citroen Xsara Picasso-2002 , Citroen BX 15TGE-1992
Коментар
-
Проблема, не е в лагерите а в конструкцията. Ако караш с по широки или големи гуми от заложените пробега намалява. Също при завой се получава приплъзване на вътрешната част на лагера с главината, тоест износва се и главината. Затова при смяната на лагерите е желателно да се смени и главината. Има вариант с конструктивно друг тип лагер на Iveco, но трябва да смениш и шенкела. При този вариант неудобното е, смяната на диска. Трябва да избиеш лагера с преса за да смениш диска. Има и вариант с разспорна втулка, която се слага между двата лагера и играе ролята на пружина, така че да обира натоварването и в същото време да няма никакъв лувт. В този случай стягането на гайката е с до 130 nm. На този вариант съм се спрял аз, след като износя сегашните лагери. А тях взех от evro 07 марка itn, смених ги заедно с главините, освен първоначалното центроване, друго не съм правил. В момента имат минимален лувт, които смятам да не пипам. В едно руско ръководство пишеше, да не се пипа лувта докато не стане прекалено голям. След което се сменя всичко. В момета са на 20000 и си мисля, че ще изкара още толкова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от grendo77 Преглед на мнениеПроблема, не е в лагерите а в конструкцията. Ако караш с по широки или големи гуми от заложените пробега намалява. Също при завой се получава приплъзване на вътрешната част на лагера с главината, тоест износва се и главината. Затова при смяната на лагерите е желателно да се смени и главината. Има вариант с конструктивно друг тип лагер на Iveco, но трябва да смениш и шенкела. При този вариант неудобното е, смяната на диска. Трябва да избиеш лагера с преса за да смениш диска. Има и вариант с разспорна втулка, която се слага между двата лагера и играе ролята на пружина, така че да обира натоварването и в същото време да няма никакъв лувт. В този случай стягането на гайката е с до 130 nm. На този вариант съм се спрял аз, след като износя сегашните лагери. А тях взех от evro 07 марка itn, смених ги заедно с главините, освен първоначалното центроване, друго не съм правил. В момента имат минимален лувт, които смятам да не пипам. В едно руско ръководство пишеше, да не се пипа лувта докато не стане прекалено голям. След което се сменя всичко. В момета са на 20000 и си мисля, че ще изкара още толкова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от paiko Преглед на мнениеВ каталога излиза №2121-3103020 ?
Коментар
-
Като ти остане свободно време и имаш приятел добър стругар, намери чертежа за преработка на главината с лагер от Ивеко и забравяш за всичките простотии около този възел....Аз поне така съм направил....Единствения недостатък на тази операция е, че качествен лагер SKF си струва над 100лв бройката ,ама за сметка на това няма да ги сменяш на всеки 10 000км. Това мисля, че е единственото решение за този възел. А и не мога да разбера руските человеци ....има такива шенкели с главината комплекти, които се произвеждат и продават в Русия от много тунинг фирми ,а АвтоВАЗ дори не са се опитали да го монтират в новия Урбан ....същата работа като задните дискови спирачки и куп други руски неща, които се продават като допълнителен тунинг....Ма руска му работа......
Коментар
-
Tи май искаш цената в магазина да стане двойна? Тия творения се продават благодарение на цената под морското равнище. 4врети, 5 места, фултайм и нормална раздатка за 12 000 Е
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от karazaz Преглед на мнениеКато ти остане свободно време и имаш приятел добър стругар, намери чертежа за преработка на главината с лагер от Ивеко и забравяш за всичките простотии около този възел....Аз поне така съм направил....Единствения недостатък на тази операция е, че качествен лагер SKF си струва над 100лв бройката ,ама за сметка на това няма да ги сменяш на всеки 10 000км. Това мисля, че е единственото решение за този възел. А и не мога да разбера руските человеци ....има такива шенкели с главината комплекти, които се произвеждат и продават в Русия от много тунинг фирми ,а АвтоВАЗ дори не са се опитали да го монтират в новия Урбан ....същата работа като задните дискови спирачки и куп други руски неща, които се продават като допълнителен тунинг....Ма руска му работа......
Коментар
-
Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнениеНа всичките ми МПС-та, коита са били с конусни лагери винаги е имало лек луфт и го смятам за нормално.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНе знам какви са ти били всичките МПС-та, ама е крайно погрешно да слагаш всичко под един знаменател. На 3 от 4-те ми МПС-та с конусни лагери не само че не трябва да има луфт, ами трябва да има натяг. Четете сервизните ръководства за конкретното возило, иначе се вършат простотии и се харчат пари на вятъра.
Коментар
-
От 2016г Лада 4х4 е с необслужваеми лагерина предни главини и разни други подобрения елементални http://www.lada.ru/press-releases/112903.htmlТойота Аурис-2017
Лада 4Х4-2008, Citroen C4 Grand Picasso -2007,
Citroen C1-2006, Citroen Xsara Picasso-2002 , Citroen BX 15TGE-1992
Коментар
-
Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнениеНа Нивата, която карах беше така.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар