Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пак проблем с паленето :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: пак проблем с паленето

Първоначално публикуван от L_Dormishev Преглед на мнение
    Здравейте и от мен.Имам един въпрос относно бубината на една кола,а тои е че след като покарам известно време колата,самата бубина се нагрява и става доста топла-нормално ли е това нещо,....иначе си пали винаги и няма никакви проблеми!
    1- каква е колата за да знаем каква е бобината
    2- нормално е да се нагрява бобината по старите модели са цилиндрични и са пълни с масло точно по тази причина за по добро топлоотдаване но такива бобини по съвремените автомобили вече няма нито като тип нито като конструкция.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

ами на бубината мисля че пише Б117А или не6то от сорта,запалването е контактно и дори като е много топла пак си пали и върви,...но не знам дали е нормално,...това ме притеснява.

Коментар

Здравейте и от мен.Имам един въпрос относно бубината на една кола,а тои е че след като покарам известно време колата,самата бубина се нагрява и става доста топла-нормално ли е това нещо,....иначе си пали винаги и няма никакви проблеми!
        Не казваш каква е колата ?
        Нормално е Бобината да се нагрее, но не да е гореща 100 градуса.
        Ако ти прави проблеми с тоците - тогава се замисляй повече .
        Ако си работи добре и сматаш , че само става топла - не се кахъри !
        Ако бобината ти прегрее - се омаслява отвън ( маслото избива през уплътнението )- вижда се и тогава е за смяна .
        Ти имаш ли проблеми някакви ? Или ....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Ти имаш ли проблеми някакви ? Или ....
          И той това се чуди. Дали е проблем,че му грее бобината а колата му работи добре... Явно за да не го остави на пътя.
          Май като я оставиш на контакт по дълго време, грее.
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
            И той това се чуди. Дали е проблем,че му грее бобината а колата му работи добре... Явно за да не го остави на пътя.
            Май като я оставиш на контакт по дълго време, грее.
            Аз знам едно - в колата винаги да има резервна бобина ,дистрибуторна капачка и ремък .
            При оставяне на контакт - често избива бобината - зависи дали е затворено чукчето или не . Обикновено не спира изведнъж , а предупреждава .....
            Дистрибуторната - при преминаване на водни препятствия - често се пука от студената вода . Оставаш там , ако нямаш резервна !
            Ремък - ако го скъсаш или загубиш - ти трябва доста опит за да се прибереш , без да прегрееш !
            Другите повреди някак си се преодоляват .... само с късмет и опит .
            Все пак говоря за леките повреди , а не за запечен цилиндър или счупена ос маслена помпа ...

Коментар

Щом ти работи бобината - така ще върви. Реши ли да отказва, ще откаже и тогава ще грейне в пъти повече. В прочем, след като грейне. По принцип са безгрижни, но никак не обичат да стоят затворени дълго.

Няма опит - или караш помпата да се върти някак си, или спираш. Иначе, мотора сам ще спре. Е, аз съм се прибирал, изобщо без ремък и шайба на помпата, ама то е частен случай. Митовете за чорапогащниците - истина е и възможно. Но, ако върти само помпата. При това само в ниски честоти. Иначе се протрива и къса от насилващия го алтернатор.
              Последно редактирано от Тодор Живков; 14-06-09, 22:18.

Коментар

Значи това което всички са написали ми помага много,...а за това че бубините греят до известна степен също го установих(забелязах го и при няколко други коли-нива;уаз и др.)може да се каже даже че е нормално,....а и след като си работи и пали при всички случаи,притесненията ми намаляват.Иначе винаги си имам в резерв-бубина,дист. капачка и ремък.....така че,ако стане нещо винаги ще съм готов.мерси и поздрави!!!!!

Коментар

Значи това което всички са написали ми помага много,...а за това че бубините греят до известна степен също го установих(забелязах го и при няколко други коли-нива;уаз и др.)може да се каже даже че е нормално,....а и след като си работи и пали при всички случаи,притесненията ми намаляват.Иначе винаги си имам в резерв-бубина,дист. капачка и ремък.....така че,ако стане нещо винаги ще съм готов.мерси и поздрави!!!!!
                  Само гледай да са ти в колата
                  Иначе следвай това правило : Работи ли и не дава ядове, не го мисли
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X