Камене, не я ли научи наизуст брей? Електронно имаш ли? Ако нямаш - бобина, чукче/наковалня (и луфта) и кондензатор. Като по-второстепенно - дистрибуторна капачка.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
абе вече кат неще да запшали и си мисля дали да не я залеия с една туба и да видя дали тогава ще стъкне
мисля че е бубина
още от нея дава слаба искра
а и ми каза един електричар да премеря на бубуната при въртене колко е тока, че а кое под 9 ниама да запали
можело стартера да дърпа
стартера черпи около 500 600 ампера ток .ако е слаб много малко ток утива към свещите. на централния кабел на дистрибуторната капачка ли ти се вижда слаб тока или на кабела към свеща
една бяла квадратна плочка свързана с два проводника единия утива към смукателната бубина на стартера там с една тънка пластинка подава по силен ток към свещите
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
при неизправен кондензатор двигателя работи с резки прекъсвания и изтрели в ауспуха а понякога и загасва .без кондензатор двигателя неможе да се пусне защото напрежението във вторичната намотка на бубината рязко намалява.
Коментар