Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да сменям Нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали да сменям Нивата

Бензин или дизел ще разпитам, което е най-сполучливо- него.

За изкупуването , точно така правят, мобиле - средна цена и в сервиза за оглед, ама там няма да имам ядове, колата е 6 точки.

Sent by my Samsung S7 Edge
    [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
    [/URL]

Коментар

Имаше колега, който си продаде туарега и си купи дъстър, и беше доволен, ама последно май продаде и дъстъра
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Няма да взимам отношение дали е по-добре човек да си купи нов Дъстър или стар ЛК с лебедка (както някой по-горе беше предложил) за да ходиш за риба. Въпрос на нужда, финанси и манталитет. Разни хора - разни идеали.

Понеже видях, че човека се чуди дали бензин или дизел за Дъстъра - според мен е добре да се вземе предвид следния важен факт, а не само финансовата страна на нещата и въпросните 4К лв (не че са малко)

1.6 (105 Hp) 4WD - 144 Nm/3750 rpm.
        1.6 SCe (114 Hp) 4WD - 156 Nm/4000 rpm.
        1.5 dCi (110 Hp) FAP 4WD - 200 Nm/1750 rpm.

Коментар

И какво следва от тези данни? Три двигателя със сходни мощности.

Коментар

С въртящ момент 35% нагоре за дизела и при какви обороти е пика.

Коньете са за БМВ-арите

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
              С въртящ момент 35% нагоре за дизела.

Коньете са за БМВ-арите
              И на половина обороти..

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                И какво следва от тези данни? Три двигателя със сходни мощности.
                Как, бе? Стра`отен въртящ момент на дизелака? Чудо-юдо-риба-кит! За гаранционните ремонти, дюзи-млюзи, дума не отваря.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

За въртящият момент: нормално, нали е дизел. Това е компенсирано в трансмисията.

Коментар

И само да поясня - не съм имал предвид Туарег и подобни лиготии...
                    Ставаше въпрос за модели, които бавно но сигурно са се запътили към култовия си статус.

И там фактори като - частите скъпи, па масло много, разходи големи, че и данъци..-увисват в нищото. Просто защото при новото сувче за тия години и километри същите пари се губят от обезценяването му.
                    Разни от тези модели ползвани за далечни пътувания, са въртели годишния пробег на Нивата, за седмица... Но непременно сега за риболова може и да не издържат. Пък и повечето с три жици на кръст, Нивата си е космическа совалка...За Дъстъра да не говорим.

Ако знаех, че въпроса на темата е просто риторичен, нямаше да пиша.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Как, бе? Стра`отен въртящ момент на дизелака? Чудо-юдо-риба-кит! За гаранционните ремонти, дюзи-млюзи, дума не отваря.
                      Не знам някой да си е изпатил точно от дизелите в Дъстър.

Но това не променя факта че 99% от автомобилите, които имат и дизелова, и бензинова версия, дизеловата е по-проблемна. Това у нас, където 60% от бензиновите са осрани от някой газаджия.

Коментар

Дали е компенсирано не зная. Но мисля, че с оглед липсата на демултипликатор е особено важно. Дизелака има сравнително бавна първа скорост и въпреки, че дърпа от много ниски обороти в опит да се премине препятствие по-бавно те падат прекалено много и....с бензиновия двигател ще е още по-изразено и много ще се кара на полусъединител предполагам.

Иначе човека ако си е свикнал с на Нивата двигателя може би няма да му е проблем.

Поста на BaiHui няма да го коментирам, то гледам, че в последно време почти всички така правят

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                          Дали е компенсирано не зная.
                          Аз пък зная.

Ако ти се занимава можеш да намериш тяговите характеристики на споменатите три варианта. Убеден съм че на всяка предавка дизелът има най-малка тяга от трите. И че на първа не се различават забележимо.

Коментар

Аз пък зная.

Ако ти се занимава можеш да намериш тяговите характеристики на споменатите три варианта. Убеден съм че на всяка предавка дизелът има най-малка тяга от трите. И че на първа не се различават забележимо.
                            Рашките купуват основно дизел на дастара ако имат рубъли, пък каква е тягата не знам.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Рашките купуват основно дизел на дастара ако имат рубъли, пък каква е тягата не знам.
                              Виж им цените на солярката и бензина, виж възможностите за ползване на левая солярка и те нещата се нареждат.

Коментар

Не знам някой да си е изпатил точно от дизелите в Дъстър.
                                Сънародниците на Дъстъра са опищяли интернета.
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X