Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ниски обороти на Лада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ниски обороти на Лада

Днес я занесох на човек който разбира продухахме карбуратора и го почистихме доста си игра и нямаше добра центровка а уж са и правили в добър сервиз .Нямаше време да се занимава вече с нея каза да сменя свещите и кабелите двата цилиндъра не работят както трябва на ниски обороти дръпна щеката за маслото и си сложи ръката пръскаше масло каза че най вероятно имам запекани сегмени и от там харчи маслото .Имал уред за мерени на компресията но не може да го намери .Как се казва този уред да купя да измеря компресията и колко трябва да е .

Коментар

Къде го чоплите тоя камион?(В кое кътче на републиката).Последният ти майстор е и незнаял какво и как да прави с уреда.Компресомер му казват - манометър за налягане в горивната камера
      И още малко спам- последният е спал на Баба Ванга у доматите , щом ги познава така повредите.И затова не знае къде му е компресомера.
      На сериозно - при този мотор , който знае какво прави , през мерене на компресия може да ти каже какво трябва , за да тръгне нормално.
      И един съвет - няма проста техника!Хората , дето я чоплат и мислят , че е просто са...
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

За без пари толкова поне я докара на някакво положение а аз какво да кажа като съм ги учил тези двигатели четири години а като няма човек практика накрая все едно не е учил нищо .Ти като си в час кажи си и твоето мнение да те чуем и тебе защо духа масло през щеката .

Коментар

Първоначално публикуван от maxx271 Преглед на мнение
          За без пари толкова поне я докара на някакво положение а аз какво да кажа като съм ги учил тези двигатели четири години а като няма човек практика накрая все едно не е учил нищо .Ти като си в час кажи си и твоето мнение да те чуем и тебе защо духа масло през щеката .
          Нали ти казвам, накрая ще се стигне до компресията Манометър се казва и е или с гумен накрайник който се притиска здраво към отвора за свеща или е с резба и се завива като свещ. Има си методика как се мери /при какви обороти, какво положение на педала за газта/. Познава се от износване ли е, от неприлягащи /прогорели/ клапани ли е и т.н. Нов двигател на Лада дава към 13-14 атмосфери. Обикновенно е над 11 при разработен двигател. Слезне ли под 9 - основен ремонт ако е на всички цилиндри. Ако е само на един се търси причината. Износени, начупени, запекли сегменти - който е майстор ще се оправи и познае. Темата е много обширна, можеш да потърсиш в нета.
          Всеки един двигател духа през отвора за наливане на масло /малко/. Духа ли през щеката, работата не е добра.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Единственото което ще направя в случая е да меря компресията и ако е ниска ще се сбогувам с нея кой ще седни да се занимава с нея иначе е на 100330 не карана много но и гараж не е видяла човека е от село знам че километрите са реални но като не е поддържана проблемите започват.Иначе след центровката не можах да я позная все едно се качвам на нова кола може пък да се окаже малък проблем .

Коментар

100330км за Лада e едно, а за нормален автомобил съвсем друго. Карал съм 2-3, едната собствена.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

100000хил за лада не са много,при полжение,че е обслужвана както трябва.За да "духа" зверски през щеката,най-вероятно ти е запушен отдушникът на мотора,трябва да се извади и почисти от гняста натрупана през годините,като включително се развие шпилката и се извади фунията която слиза чак до картера.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от maxx271 Преглед на мнение
                  Явно си бил от добрите ученици.Но , учителят е бил кофти.Като добър ученик си достигнал почти неговото ниво.Кофти е бил даскаья , и он е сакал да научи.
                  Не те е научил да работиш с информацията , която ти се подава...
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                  X