Здравей ,на скоро си за купих лада 2105 да си върша работа на село преди няколко дни колата започна от само себе си да вдига обороти без да съм натиснал педала за газта .Реших да намаля оборотите от едни болчета където е свързан педала на газта оказа се че проблема бил развит въздушен жигльор явно не е бил затегнат добре и при движение се е развил постепенно .Когато го завих колата изгасна .Сега без смукач не пали а когато го пусна изгасва не държи ниски обороти въпроса ми е мога ли да ги регулирам сам защото е спряна от движение а на около няма сервиз .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ниски обороти на Лада
Свий
X
-
От: Проблем с ниски обороти на Лада
Под въздушния филтър на карборатора от двете стани има жигльори мисля че са за въздуха почиствал съм ги и друг път и си стоят стегнати но в последствие видях че се се развил и когато го завих колата изгасна но преди това развивах болчетата където е свързан педала за гаста те са две със шпилки или нещо подобно не съм барал друго нищо по карборатора .Имам познат който има лада измерих разстоянието между двете болчета където ги въртях със електронен шублер не се получи и пак гасне а преди беше като часовник и си държеше ниски .Ладата е 2105
Коментар
-
Не че нещо , ама като е спряна от движение защо си вършиш работа с нея? Или ГТП и ГО са за балъците? Лично на такива тарикати като теб и с една дума няма да помогна.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
-
Не е лошо да се погледне карбуратора отвътре-първо филтъра,поплавък-регулиране/имал съм случай на разпоен поплавък от вибрации,поради каране на газ-поплавъковата камера остава без ниво и поплавъка се удря в камерата като въртоглав/,игла,въздушни и горивни жигльори-продухване,гарнитури,че и елементарно притягане на всичко.Впрочем тези външни винтчета са за регулиране на празния ход и качеството на сместа и се правят с газ анализатор.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Имам подозрение, че се е развил не въздушен жигльор, а винта за регулиране на качеството на сместа за празен ход.Щото ако се развие въздушния жигльор, няма да си вдигне оборотите на празен ход, а ще спре да върви.А като го затегнеш, няма да изгуби празен ход, а ще почне да върви.
Коментар
-
Аз като гледах боба,ми излезе,че карба е прост озон.Под филтърната тава от дясно на средната част на карба има жигльор който се развива с отверка с надпис 45-50,извади го от тялото и почисти.Врътките които си пипал са настройките на дроселовите клапи и не е трябвало да ги бараш въобще.За да влязат в нормите трябва да се размонтира карба и да се настроят прецизно.Снимай го тоя карб,че са модели,горе написаното е за масовия.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Петицата има електромагнитен жигльор за празен ход. Развий го, продухай и виж дали електромагнита работи.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнениеПетицата има електромагнитен жигльор за празен ход. Развий го, продухай и виж дали електромагнита работи.
Къде се намира този електромагнитен жигльор под въздушния филтър има два жигльора другите са в карбуратора два за горивото и два за въздуха но те са чисти .
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxx271 Преглед на мнениеКъде се намира този електромагнитен жигльор под въздушния филтър има два жигльора другите са в карбуратора два за горивото и два за въздуха но те са чисти .
Описан е на позиция 17-18.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Както отбелязаха колегите има поне четири вида карбуратори. Ако не можеш да се оправиш иди при майстор който е в час.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеАз като гледах боба,ми излезе,че карба е прост озон.Снимай го тоя карб,че са модели,горе написаното е за масовия.Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнениеИма озон без електрически жигльор, системата за ппх се управлява с вакуум.Има и озон с електрически жигльор.Популярно им викат озон 1 и озон 2.
Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнениеКакто отбелязаха колегите има поне четири вида карбуратори. Ако не можеш да се оправиш иди при майстор който е в час.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар