Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

Разбира се, че са сменяеми - корпусът е алуминиев. Само намерете начин да ги извадите - шпилкоекстрактор, електрожен, тръба и тн.

Шпилките са от сериозна стомана, не слагайте какви да е. Най-добре намерете оригинални.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Разбира се, че са сменяеми - корпусът е алуминиев. Само намерете начин да ги извадите - шпилкоекстрактор, електрожен, тръба и тн.

Шпилките са от сериозна стомана, не слагайте какви да е. Най-добре намерете оригинални.
      Ясене-Хиляди благодарности за експресния отговор.

Коментар

Внимавайте с отвиването на парчетата. Подават ли се над кожуха?
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Внимавайте с отвиването на парчетата. Подават ли се над кожуха?
          Да подават се с около 1 см. над кожуха?Смятам да почистим добре местата около шпилките с телена четка и след това да ги оставим добре ополяти с нафта или спирачна течност за 24 часа.Дано да успеем да ги развием собственоръчно,че на всичкото отгоре и бюджета е ограничен.

Коментар

Парнете по една гайка.

Коментар

По-добре да не парват - вероятността да се скъса нараства. Щом стърчи шпилката, значи може да се хване с тръбен ключ или нещо подобно.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                По-добре да не парват - вероятността да се скъса нараства. Щом стърчи шпилката, значи може да се хване с тръбен ключ или нещо подобно.
                Там планката е 3-4 мм така,че няма как да се скъса по голямо парче от 2-3 мм няма да има начин със тръбен ключ.Остава другия вариянт със заварка на гайка или специално направено конусче което отгоре е с по-голям размер за по-лесно заваряване.И след като се завари конусчето за скъсаната шпилка се заваря и голяма гайка в която влиза конусчето.Всичко останало си е на късмет.
                0885719173-Красимир

Коментар

Благодаря на всички колеги и също на Янко, че толкова бързо сте отговорили на въпросите. Аз днес следобед докато измивах колата огледах внимателно самите планки и това, което е останало от шпилките. Реално е скъсана само една от вътрешните шпилки, от страна на резервната гума и пробвах да надигна с крик дифа и да завия нова гайка на това, което е останало от шпилката, понеже в това положение и карето на предния кардан опира леко в стабилизиращата щанга и се чува много неприятно чукане. С две думи джипката на практика е извън движение в разгара на сезона... Гайките на другата шпилка снощи също бяха изпадали, но с Янко успяхме в полеви условия да изнамерим 2 гайки и шайби и да ги затегнем, за да може да се придвижи машината до града. Тях днес ги проверих и засега държат, но им нямам никакво доверие и задължително ще трябва да се смени и тази шпилка.
                  Общо взето много кофти ситуация и с Янко утре въпреки лошото време, което се задава мислим да поразглобим машината и ще решаваме на място как да действаме нататък.

Коментар

Да знаете: тези шпилки не се скъсват отведнъж. Първо се развиват леко гайките, за да почне да хлопа сглобката. Тогава е моментът да бъдат затегнати и скъсването не се случва.

Коментар

Да знаете: тези шпилки не се скъсват отведнъж. Първо се развиват леко гайките, за да почне да хлопа сглобката. Тогава е моментът да бъдат затегнати и скъсването не се случва.
                      Ей това е точният отговор с причината за скъсването.Точно такива бяха и моите думи снощи в гората и калта.Аз затова на моята ги проверявам на 1-2 месеца каране.Утре ще се действа по въпроса.

Коментар

...сега, ако някой измисли и как да им попречим да се развиват, ...

Коментар

Колеги,аз съм се подсигорил и съм сложил по 2 гайки-за сега проблем нямам.На старата ми нива,въпросните шпилки се бяха охлабили от към диференциала,а не от към гайките,но извадих просто късмет,че я "хванах" на време и отсраних проблема

Коментар

...сега, ако някой измисли и как да им попречим да се развиват, ...
                            С Руски гайки 12мм.,1.25,самозаконтрящи-/с пластмаса отгоре/.На всичкото отгоре след доброто им стягане се заливат доволно с технически Канаколит.Преди това местата се почистват със спирт.

Коментар

Каноконлитът не работи като средство против развиване на гайки - проверено. Както аз си представям нещата, комбинацията е лепило за резби откъм корпуса и контрагайка (за пластмасата не съм сигурен).

Коментар

Каноконлитът не работи като средство против развиване на гайки - проверено. Както аз си представям нещата, комбинацията е лепило за резби откъм корпуса и контрагайка (за пластмасата не съм сигурен).
                                Самозаконтрянето чрез гайки с пластмаса е много добър вариант. Стига да не са Руски, или от СССР общността.
                                Както и награпавяването на върховете, помага доста. С пилата напряко.
                                Последно редактирано от Пенчо; 27-10-10, 19:41. Причина: допълване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X