Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

кажете от каде мога да взема преден диференциал (може и втора ръка) за ЛАДА НИВА 1.6 или поне частите за него че моя приключи,разщрака се и вече неработи
    аз съм от Перник
    Където Бирата, Там и Аз...

До: Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

0887424561 ;0889631649 ; 0885910583 Емил Стойков човека е от Кюстендил и се занимава с внос и продажба на авточасти за руски автомобили на тънки цени. За нива имаше практически всичко.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
      кажете от каде мога да взема преден диференциал (може и втора ръка) за ЛАДА НИВА 1.6 или поне частите за него че моя приключи,разщрака се и вече неработи
      аз съм от Перник
      Около 450-500 лева е нов преден диф в магазина и ги има на повечето места

Коментар

първо го разглоби защото можеш да минеш само с пиньон и корона.брой зъбите че за нива има няколко модела.а както знаеш преден и заден диф трябва да са с еднакви предавателни числа.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
          първо го разглоби защото можеш да минеш само с пиньон и корона.брой зъбите че за нива има няколко модела.а както знаеш преден и заден диф трябва да са с еднакви предавателни числа.
          така маи е по добре щото 450 500 лв. за нов много пари .ще видя да ще мина само с пиньон и корона , а дано

Коментар

Аз съм от сандански, едно приятелче от Брезник скапа предни диф и в Петрич му намерих целия диф без полуоски за 250 лева втора ръка. Внос от италия, ако изкаш да питам дали има още!

Коментар

в събота ще разглобя моят и ако не подлежи на ремонт ще пиша да се свържеме с човека от Петрич
              ПП.като го разглобя ще кача снимки с демиджа по него

Коментар

От: До: Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

Някой нещо ново по темата. Прибрах се с блокирал преден диф. Само на заден .Доста играчка за да не ходя пеша 10 км по прякото.
                Та на въпроса :
                1. Казвайте за диференциал - актуални цени и хора от които да купя.
                2. Ако само пиньон и корона се окаже повредата - какви са цените.
                До сега не съм отварял диф. , но все има първи път. Какво да очаквам ?
                При поредното удряне (на заден ход) съм отворил теч от капака на предния диф. и маслото си е заминало. По черните пътища няма как да видя капката. Днес чух лееекото метално просвирване и след няколко км - проблема се изясни.
                Разкачване само на кардана не помогна. Разкачих и предна полуоска за да освободя дифа и сега съм само на заден.
                Чакам помощ от колеги, моля !

Коментар

От: Къде да намеря преден диференциал на Нива 1.6

Честито. Категорично не е само пиньон и корона, имаш ядове в касетата. Иначе щеше да се разминеш само с откачане на кардана.

Ако корпусът е здрав:
                  Нови лагери, семеринги и уплътнители от магазина - общо под 100лв
                  касета, корона и пиньон от стар 2101 (43/10) или 2103 (41/10) - преброй зъбите, важно е да уцелиш бройката - общо 50лв от вторични суровини
                  + майстор да ти настрои контактното петно.

Коментар

Здравей колега. Както каза Ясен " честито " Много кофти случка. Преди година баща ми ходи на лов с нивата, беше второто му излизане с нея на лов след покупката й ( първия път хвърли водите и се наложи ремонт ) Ta втория път поради незнайни причи блокира високо горе в планината и предния диф. Бавно до града само на заден диф. В града не се намери майстор който да я направи читаво ( само за пояснения от Чирпан съм ) Целия преден диф се свали и се нови с Стара Загора. Сервиза до колкото не ме лъже паметта се казва Меркурий - занимават се с продажба на Лада Нива, части, аксесоари и поддръжка на тази руска техника. Там оставихме за ремонт и предния диф. От стария диф остана само кожуха тъй като беше здрав, всичко останало ЧИСТО НОВО. Ремонта с частите и труда излезе ~ 600 лв. Немога да ти кажа точно всяка част по дифа колко пари е, но ориентировачно всичко в дифа без кожуха 600лв. Не са малко парите, но нямаше никакви проблеми после и така си я продадохме Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Честито. Категорично не е само пиньон и корона, имаш ядове в касетата. Иначе щеше да се разминеш само с откачане на кардана.

Ако корпусът е здрав:
                      Нови лагери, семеринги и уплътнители от магазина - общо под 100лв
                      касета, корона и пиньон от стар 2101 (43/10) или 2103 (41/10) - преброй зъбите, важно е да уцелиш бройката - общо 50лв от вторични суровини
                      + майстор да ти настрои контактното петно.
                      Благодаря за отговора !
                      И аз мътих някакъв такъв вариант, но не разбирам от моделите на Лада. Това (2101 и 2103 ) кои модели са ?
                      Жигула и лада 1500 или съм в грешка ?
                      Предния и задния корона-пиньон са еднакви - така разбирам ? Остава да преброя заъбите .
                      Като се върна днес-утре ( ако не блокира и задния ) ще скачам в играта.
                      Още веднъж Благодаря !

Коментар

Първо отвори диференциала и виж за какво става въпрос. След това от всеки склад за вторични суровини ще си намериш читав диф. Просто преброй зъбите на пиньона и короната. Старият диференциал от лада със сигурност ще е по-качествен от нов сегашен. Ако като разглобяваш някоя лада в скрапа не потече масло - отивай на следващата
                        При сглобяването е наистина важно да знаеш как да нагласиш контактното петно между зъбите на пиньона и короната.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Стандартния дигеренциал на лада 1500 е същия като на нива 1,6 поне аз от такава лада слагах 2 пъти диференциали.Също така ако искаш да са по-бавни има варианти от лада комби но трябва да намериш 2 броя за да смениш и задния.
                          0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                            Благодаря за отговора !
                            И аз мътих някакъв такъв вариант, но не разбирам от моделите на Лада. Това (2101 и 2103 ) кои модели са ?
                            Жигула и лада 1500 или съм в грешка ?
                            Предния и задния корона-пиньон са еднакви - така разбирам ? Остава да преброя заъбите .
                            Като се върна днес-утре ( ако не блокира и задния ) ще скачам в играта.
                            Още веднъж Благодаря !
                            Правилно си разбрал.

Коментар

Колега,до колкото съм запознат(може и да бъркам),но Лада нива 1.6 е с 10/41 диференциали.Стават от лада 1500/1500s/1600-ако имаш затруднения с намирането,тук при мен има за около 30-40лв прасето.Обаждай се ако има нужда.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X