Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокировката на диференциала на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ти ме утрепа!((( Имах служебна, ама повече от 10 години от тогава ...
    А сега де. От някои болтове, ама как беше ... Картинки нямаш ли? Дай да видя, сигурно ще се сетя.
    А тресенето едва ли е от това. Виж да няма нещо разхлабено и карданите.

Коментар

Някъде бях чел, че се вдига на подемника, разхлабват се четирите болта на раздатъчната кутия, после се включва двигателя и на скорост, докато се стигне до около 80 км/ч по километраж. Тогава тя си застава както си трябва и се затягат болтовете и готово.

Най-чисто ставало със свалени гуми, за да се избегнат вибрациите от дисбаланса.

Това е на теория. На думи изглежда лесно, на практика не знам.

Коментар

Re: Блокировката на диференциала на Нива

Първоначално публикуван от Little Joe
        Има ли някакъв чалъм при включването?

Нещо не успявам на 100% да го командвам това чудо. В повечето случаи се включва, но се случва и да не иска. Пробвах в движение, на място... имам субективно усещане, че трябва някакви зъби да се улучат с някакви други (но може и да греша, разбира се).

Опитвам се да спазвам заводските предписания за експлоатация на Нивката 70% на пътя и 30% извън и често се налага да се минава през хубав мазен разкалян участък, пък за да е всичко как си трябва гледам да блокирам и диференциала, но той проклетникът не се подчинява както ми се иска.

Та да ви питам, ако има някаква тънкост, да споделите опит.
        Nyakakvite zabi sa ti v nyakoya pompa na suedinitelya ili na samiya nego.Ne e prepora4itelno da vkly4va6 ili izkly4va6 blokajite v dvijenie.Hubavo e kato izkly4i6 "kusia lost" da vurne6 5-10 sm. na zad .

Благодаря!

Коментар

незнам от какво е но на 10000 км ми разбива тампоните на амортесьорите и на стабилизиращите щанги отдзад
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Та значи по въпроса ти за блокажа.Аз имам също Нива и тя е нова на 1200 км в момента самоче е дълга база.Та и при нея не иска да се включва и е на моменти.Ама чалъма е или да е нагорно и пак някой път не става или на полусъединител и ръчкаш и влиза повечето пъти :винк: .А ходих и аз в сервиза и ме убедиха и мен че било нормално тва.Айде чао.
            4x4=16

Коментар

пробвайте като включвате блокировката да настъпите съединителят ри мен помага

Коментар

А аз чак днес установих че лостчето ми е с две позиции :оопс: явно едната да включи предния most , а другата за блокажа :оопс:

Коментар

Първоначално публикуван от kamen_kalchev
                  A az 4ak dnes ustanovih 4e lost4eto mi e s dve pozicii iavno ednata da vkliu4i predniq most , a drugata za blokaja
                  Че ти тоя мост от лостчето на блокажа ли го включваш и изключваш?

Значи трябва да има повече от две положения - включен блокаж, изключен, включен мост, изключен...

Няма ли някакво допълнително сложено лостче специално за включване и изключване на предния мост?

Коментар

Нивата е фултайм 4х4. Предния мост не може да се изключва.

Коментар

Абе хора нали предният мост е постоянно вклчен какви лостчета за вклучването му искате или аз сам в заблуда.
                      4x4=16

Коментар

Продава се допълнително комплект от някви джаджи, който се монтира "във всеки сервиз" и Нивата получава привилегията да може да й се изключва предния мост. Това намалявало разхода и облекчавало волана.

Повечето спецове твърдят, че щом е изчислена за постоянно 4х4, няма да й се отрази добре, цялото натоварване да бъде пренесено върху задния мост и пр. Аз не бих си сложил такова подобрение, но колегата явно го има.

Коментар

Ами то не си заслужава като ти свали разхода после ще отидат тези пари за ремонт
                          4x4=16

Коментар

Мда. Простотията не ходи по гората. Ами няма Царевски за вас ...
                            Хората дават мило и драго да направят парттайма фултайм, те осакатяват единствената машина направена криво-ляво нормално.
                            Йофтинко е не да строшиш колата, а да си купиш карта за 2 лева, и цяло денонощие да се возиш с трамвая. Повръща ми се от такива. Двувратка 300 SEL, а в багажника - битова газова бутилка, бензина му бил скъп. Тогава и трабант ти е много бе брато, къде се буташ? Да си купи жигула, ще спести още повече като не се набутва за управляема раздатка.
                            Кво става с хората? Май света наистина свършва ...

Коментар

А един познат се кълне във всичко свято, че видял в София "Ферари" да зарежда на газ-станция!

Аз все не му вярвам, но той се обижда - съвсем на искрен прилича!

Викам му - абе да не е било някое дърто "Порше", той - НЕЕЕ, "Ферари" беше!!!

Коментар

Ми гледаи ся реално погледнато колата си е негова,така че ако иска може и да я направи квото си иска ама дали то ще е рентабилно трябва да каже някой които го е правил а т`ва не сам аз.
                                4x4=16

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X